YIXIAOJIAN THAI CUISINE, China by Geemo Studio

Thai memory elements give the space a young, calm, concise and warm aesthetic feeling

Project Specs

Design Firm:
Location:

非常感谢 治木设计(联系方式:geemodesign@foxmail.com)予gooood分享以下内容
Appreciations towards Geemo Studio (contact: geemodesign@foxmail.com) for providing the following description:

一小间泰食(YIXIAOJIAN THAI CUISINE)是位于中国重庆合川区财富广场三楼的商场餐厅,区别于传统泰式餐厅的隆重,设计团队提取有关泰式记忆元素作为设计切入点,赋予空间年轻、冷静、简洁又不乏温暖的美感,旨在进一步彰显空间与美食的融合。

YIXIAOJIAN THAI CUISINE is a commercial restaurant located on the third floor of Fortune Square, Hechuan District, Chongqing, China. It is different from the traditional Thai restaurant. The design team extracts the Thai memory elements as the design entry point, giving the space a young, calm, concise and warm aesthetic feeling, aiming to further highlight the integration of space and food.

▼餐厅空间概览,interior view of the restaurant

门头稳重的黑色暗示低调的开始,就如店名“一小间”,偏安一隅,独立不惹尘埃。

Steady black doors suggest a low-key start, such as the name of the shop “a small room”, a corner, independent and not dust.

▼稳重黑色的入口,steady black doors

推门而入,没有抢眼的金光灿烂,有的是质朴无华。设计团队在色彩上寻求一种独立平衡的状态,放弃抢眼噱头的高饱和度颜色,取而代之的以自然色贯穿空间并连接各区域。框架木结构的吧台独立在正门右侧,对外配合门头设置折叠推窗,减少外卖取餐对室内的干扰。

Pushing the door into the shop, there is no eye-catching golden brilliant, but simple and unadorned. The design team seeks an independent and balanced state of color, abandoning eye-catching high saturation colors and replacing them with natural colors that run through the space and connect regions. The bar with frame wooden structure is located on the right side of the main door independently, and folding window is set at the front of the door to reduce the interference of takeout to the interior.

▼入口区域的自然色调贯穿空间并连接各区域,natural colors in the entrance area run through the space and connect regions

▼框架木结构吧台在正门右侧,对外配合折叠推窗减少外卖取餐对室内的干扰, the bar with frame wooden structure is located on the right side of the main door independently, and folding window is set to reduce the interference of takeout to the interior

▼设计使用的材料在色彩上寻求一种独立平衡的状态,the design seeks an independent and balanced state of color

由于场地本身限制,玻璃幕墙外是凌乱的居民楼,在深入研究之后,设计团队决定对视觉观感进行控制,通过绿植和纱帘的运用来营造宁静且舒适的氛围,一方面保留原始玻璃幕墙的通透,一方面减少室外的对室内的视觉污染。不同材质的运用恰到好处的起到了造型对比,使整个空间层次更为丰富。设计团队利用原始空间的弧形结构构思布局,以“点、线、面”的形式设置功能分区以赋予空间秩序感。外围线状分布的卡座区在视觉上横向延长空间深度,三道并列近窗高耸拱券在立面上拉升了空间高度。

Due to the limitation of the site itself, the glass curtain wall is a messy residential building. After in-depth study, the design team decided to control the visual perception, create a quiet and comfortable atmosphere through the use of green planting and gauze curtain. On the one hand, retain the permeability of the original glass curtain wall, on the other hand, reduce the outdoor visual pollution to the interior. The use of different materials has just started the contrast of shapes, which makes the whole spatial level more abundant. The design team uses the arc structure of the original space to conceive the layout, and sets up functional zones in the form of “points, lines and surfaces” to give a sense of spatial order. The peripheral linear distribution of the card seat area lengthens the spatial depth horizontally in vision, and three side-by-side high-rise arch coupons raise the spatial height on the elevation.

▼空间中运用了绿植和纱帘减少凌乱的居民楼对视觉的影响,三道并列的高耸拱券窗户在立面上拉升了空间高度,green planting and gauze curtain protect the interior view from a messy residential building, three side-by-side high-rise arch coupons raise the spatial height on the elevation

▼临窗座位区,seating area near the window

▼墙面装饰画与圆桌座位区,decoration paintings and round table seating area

在有限的空间中划分独立区域围合成弧形卡座以满足不同客人用餐需求。恣意生长的绿植和异域风情的藤编吊灯交相辉映,更为井然有序的空间增添自然氛围。

In the limited space, divide the independent area and circle the arc card seat to meet the different guests’dining needs. Wilfully growing green plants and vine chandeliers with exotic customs reflect each other, adding natural atmosphere to more orderly space.

▼独立区域围合成弧形卡座以满足不同客人用餐需求,the independent area and circle the arc card seat to meet the different guests’dining needs

▼恣意生长的绿植和异域风情的藤编吊灯交相辉映,wilfully growing green plants and vine chandeliers with exotic customs reflect each other

▼绿植装饰细节,decoration detail

▼桌椅细节,chair and table details

▼灯具细节,lamp detail

▼平面图,plan

项目名称:一小间泰食餐厅
设计方:治木设计
联系邮箱:geemodesign@foxmail.com
项目完工时间:2018.12
设计团队:石朝思、易毅、唐爽
项目地址:重庆市合川区财富广场3F
建筑面积:100㎡
摄影版权:偏方摄影
材料:水磨石、实木、海基布、砖、黑钢
Project name: YIXIAOJIAN THAI CUISINE
Design firm: Geemo Studio
Designer team: Kirin Shi, Eleven Yi,Shuang Tang
Project location: Fortune Square, Chongqing, China
Completion time: 2018.12
Area: 100 sqm
Photograph: Pian Fang

More: 治木设计(联系方式|contact:geemodesign@foxmail.com

Post a Comment