Tea Houses by Swatt Miers Architects

The glass pavilions hovering over the natural landscape

Project Specs

感谢 Swatt Miers Architects 予gooood分享以下内容 。更多关于他们:Swatt Miers Architects on gooood.
Appreciation towards Swatt Miers Architects for providing the following description:

多年以前,屋主曾跟他的小女儿在他们位于硅谷的住宅附近游玩探索,在探索到一个偏远小山丘的时候,他们发现了一处世外桃源般的田园环境,于是,他们就在想,可以在这里再建造一个住所。住宅基地坐落于山地之上,被一大片郁郁葱葱的加州榭树包围。一开始,住户是想在这里建造一座树屋的,但深思熟虑之后,他们决定在这里建造一个可以兼做茶室的住宅,从而让自己能够最大限度地回归自然。因此,住宅由三个体量组成,每个体量都有着自己独一无二的功能属性:冥想空间、就寝空间、以及“想象”或创造性思考空间等。

Years ago, when the owner and his young daughter explored the remote hills surrounding their Silicon Valley home, they discovered an idyllic setting below a ridge, under a grove of large California Live Oaks. They first thought the setting would be perfect for a tree house, but the idea later evolved into the Tea Houses, places where one could retreat into nature. There are three, each with its own purpose: meditation, sleeping and ‘visioning’ or creative thinking.

▼住宅外观,exterior view of the house

每一个体量都是一个凉亭般的透明体量,由钢和玻璃打造而成,如灯笼一般,盘旋在自然景观之上。现浇混凝土打造而成的核心结构将凉亭体量固定在山地上,同时,钢制边缘托梁从核心结构处向外悬挑,以支撑上部的楼板和屋顶。在这种结构体系下,住宅体量轻触地面,减小了自身的占地面积,最大程度地减小了室内空间的高差,更为重要的是,保护了原生橡树的根系不被伤害。

▼住宅外观,钢制边缘托梁从核心结构处向外悬挑,以支撑上部的楼板和屋顶,exterior view of the house, steel channel rim joists cantilever beyond the cores to support the floor and roof planes

▼住宅外观局部,每个凉亭般的体量都由钢和玻璃打造而成,partial exterior view of the house, each tea house is designed as a transparent steel and glass pavilion

▼茶室室内空间,玻璃外墙确保了绝佳的景观视野,interior view of the tea house, the glazed wall offers a good view

Each tea house is designed as a transparent steel and glass pavilion, hovering like a lantern over the natural landscape. Cast-in place concrete core elements anchor the pavilions, supporting steel channel rim joists which cantilever beyond the cores to support the floor and roof planes. With its minimal footprint, the design treads lightly on the land, minimizing grading and preserving the delicate root systems of the native oaks.

▼阴天里的住宅外观,现浇混凝土打造而成的核心结构将凉亭体量固定在山地上,exterior view of the house in a cloudy day, cast-in place concrete core elements anchor the pavilions

▼阴天里的住宅外观,住宅大部分体量悬浮在地面之上,exterior view of the house in a cloudy day, the design treads lightly on the land

Project size: 492 ft2
Site size: 1134 ft2
Completion date: 2009
Building levels: 1
Project team: Swatt | Miers Architects

More: Swatt Miers Architects           更多关于他们:Swatt Miers Architects on gooood.

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment