Creek House by Faulkner Architects

A family retreat with unique rock gardens at both ends

Project Specs

非常感谢 Faulkner Architects 予gooood分享以下内容
Appreciation towards Faulkner Architects for providing the following description:

溪边住宅坐落在一个遍布着松树和冷杉的火山岩场地中,旁边是与山泉相连的Martis溪流。在Northstar California度假区的山脚附近,住宅的平面呈现为三个叠加的、穿插于岩石与树林之间的狭长矩形。面积最大的矩形包含了主要的起居空间和卧室。加在中间的矩形包含了入口和辅助空间,同时连接了双车位车库所在的第三个矩形。140英尺长的南向混凝土墙壁纵向地划分了空间,并将住宅与多山的场地连接在一起。

▼遍布着松树和冷杉的火山岩场地,a volcanic boulder field in a pine and fir forest

Set amidst a volcanic boulder field in a pine and fir forest, Creek House is a family retreat that inhabits an existing outcrop clearing at the edge of the spring fed Martis Creek. Near the base of Lookout Mountain at Northstar California Resort, the house is conceived in plan as three directional bars that slide between and alongside the boulders and trees. The largest contains the main living areas and sleeping quarters. A margin sized bar houses the entry and support spaces and connects the third bar that contains a tandem, drive-through garage to the house. A south facing, 140-foot long, insulated concrete wall demarks the spaces longitudinally and situates the house in the mountainous terrain.

▼住宅北立面,north elevation

最大的矩形体量整体朝西移动,抬升于自然形成的山坡,最终形成两个岩石花园:东边的花园完全开放于户外,通过与建筑等高的混凝土墙保证了主卧室的私密性。花园中的碎石与原生的玄武岩在水池的环绕下形成一道景观,当人处于室内时,仅可以从位于墙壁低处的“玻璃盒子”中窥见花园。矩形的水池可以收集融化的雪水,继而在这一私密的区域中形成一个季节性的水池。

A shift of the major bar to the west over the natural downslope of the site earns two requested rock gardens. The garden to the east is open to the sky and built into the void left by the displacement, with building height concrete walls retained to provide privacy for the master bedroom. The gravel surface, set with site native basalt stones and framed with water, can be viewed only through a low, three-dimensional glass box that allows the garden to penetrate the room. A rectangular basin captures snow melt to create a protective and ephemeral pool of water around this most private area of the house.

▼东边的花园完全开放于户外,he garden to the east is open to the sky

▼从“玻璃盒子”中窥见花园,view to the garden through a low, three-dimensional glass box

西面的花园位于悬臂式的体量下方,可以为底层阻挡西晒,同时为住宅带来独特的巨石景观:居住者可以从走廊的玻璃地板直观地看到下方陡峭的地形和汽车大小的岩石。

The second garden to the west lives under the cantilevered house that shields the lower level from the west sun and contains the largest boulders of the site. A glazed hallway floor above reveals a dramatic drop in the topography and car sized boulders.

▼西立面夜景,west facade by night

▼抬升的体量在下方形成岩石花园,the shift of the major bar to the west over the natural downslope of the site earns two requested rock gardens

▼西面花园带来独特的巨石景观,the garden to the west contains the largest boulders of the site

▼走廊的玻璃地板,the glazed hallway floor

▼室内细部,interior view

在山坡的顶部,呈水平方向延伸的单层体量在朝向西北的街道形成一个封闭而私密的立面。混凝土墙壁配置了经过防火处理的钢制雨幕和钢化玻璃窗。住宅的体块被设计为一个向阳的狭长矩形,能够最大限度地增加冬季的日晒量,并在夏季降低来自西面和东面的热量。来自西面的盛行风持续为住宅带来凉意。辐射制热的青石板地面、太阳能热水系统和LED照明共同降低了房屋对于能源的需求。

At the top of the slope, the one-story horizontal form presents a closed and secure face to the northwestern street exposure. Fire resistive steel rain screens and tempered glazing inhabit the territories earned by the concrete wall. The mass heavy house is designed as a long thin rectangle that faces the sun to maximize solar exposure during winter and minimize heat gain from the west and east in summer. The house is cooled by prevailing breezes that flow up and through the house from the west. Radiantly heated bluestone floors, solar assisted domestic hot water and LED electric light further reduce energy demands.

▼可持续设计示意(剖面图),Sustainability Diagram (sections)

▼场地平面图,site plan

▼手绘平面图,sketch plan

▼平面图,floor plans

Faulkner Architects Team:
Greg Faulkner
Darrell Linscott
Jenna Shropshire
Owen Wright
Richard Szitar
Project Team:
Faulkner Architects (Architecture)
CP Interiors (Interior Designer)
Jones Corda Construction (Contractor)
Photography: Joe Fletcher Photography

More:Faulkner Architects

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment