Hotel Bühelwirt by Pedevilla Architects

Blend in a black forest tinge

Project Specs

Location:
Materials:

来自 Pedevilla Architects 对gooood的分享。更多关于他们:Pedevilla Architects on gooood.
Appreciation towards Pedevilla Architects for providing the following description:

这座传统的徒步旅馆位于海拔1200米的山地,其所在的建筑名叫“Bühel”,紧挨着乡村教堂。为了不影响既有建筑的使用以及良好的视野和采光,扩建的位置定在北侧。

The traditional hiking hotel is located on the “Bühel”, a small elevation right next to the village church, at 1200m above sea level. In order not to limit the existing structure in usage, view and exposure to the sun – the extension was positioned to the north.

▼旅馆位于海拔1200米的山地,the hotel is located in a mountain at 1200m above sea level

▼六个楼层容纳了20个房间,twenty rooms are positioned over six storeys

旅馆的6层楼共计包含20个房间,一间餐厅以及一个保健区域。形如马鞍的不对称屋顶和斜向伸出的飘窗在为建筑赋予特征的同时,也呼应了当地的气候条件。熏黑的木制立面受到周围森林的影响,呈现出些许绿色调,使建筑与自然及地理环境更显亲密。

All together twenty rooms, a restaurant and a wellness area were positioned over six storeys and are characterized by a deep, asymmetrical saddle roof and diagonally protruding bay windows, which reacts on local climatic conditions. The green color shade of the blackened wooden facade is influenced by the dark-green, or often black forest tinge, which seem to blend nature and topography with the building.

▼不对称屋顶和斜向伸出的飘窗呼应了当地的气候条件,the asymmetrical roof and diagonally protruding bay windows react on local climatic conditions

▼熏黑的木制立面呼应了周围的森林色调,the green color shade of the blackened wooden facade is influenced by the dark-green

▼走廊窗景,corridor view

房间内的布置一切从简,窗户皆朝向于山。当地建筑类型的独特风格在此得到转译和重现。取材于附近森林的落叶松木带来舒适惬意的质感。略带粗糙的灰泥墙上固定着由当地铜材制成的装饰品,反映着来自山间的色彩,使室内体验变得似曾相识。纯铜的台灯由手工打造,当地工厂生产的罗登呢窗帘则带来强烈的地域特征。这些经过悉心挑选的当地材料共同构成一种亲切而舒适的氛围。

All rooms are reduced on the essential, their view is orientated to the mountains. Characteristic elements of the local building typology were translated and interpreted. The larch wood from the surrounding forests provides a sense of comfort. The slighty rough surface of the plaster reflects the colors of the mountain world through the additions from the nearby copper mine and makes the interior a familiar place. The lamps were hand- crafted in pure copper and the complementary curtains from the local loden factory create a strong regional focus. Special selected and local produced materials generate a familiar and cozy atmosphere.

▼简洁的室内布置,the interior is reduced on the essential

▼所有房间的窗户皆朝向于山,each room has a view orientated to the mountains

▼当地工厂生产的罗登呢窗帘带来强烈的地域特征,the curtains from the local loden factory create a strong regional focus

▼铜制的手工灯具和饰品反映着来自山间的色彩,the additions from the nearby copper mine and makes the interior a familiar place

▼落叶松木让整个空间充满自然亲切的气息,the larch wood from the surrounding forests provides a sense of comfort

▼指示墙细部,detail

▼平面、立面及剖面图,plan, section and elevation

Project: Hotel Bühelwirt
Location: St. Jakob im Ahrntal
Area: 5.300 m³
Time: 2015-2017
Photography: Gustav Willeit

More: Pedevilla Architects,更多关于他们:Pedevilla Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment