Light Years by ZWEI Interiors Architecture

A space for respite from everyday life

Project Specs

Location:

感谢 ZWEI Interiors Architecture 对gooood的分享。更多请至:ZWEI Interiors Architecture on gooood 
Appreciation towards ZWEI Interiors Architecture for providing the following description:

“光年”是一家位于墨尔本的小餐馆,其设计巧妙地参考了太阳系的环境,旨在唤起一种置身于宇宙般的空间体验。

Designed as a space that evokes the sense of the universe beyond, Light Years is a local Melbourne eatery that subtlety references both the environment and experience of the inter-planetary universe.

▼餐厅入口,entrance

设计师在建筑既有的体量中置入了一系列有趣的装饰材料,其灵感来源于月球表面的纹理和形状,以及人类漫游太空的经历。彩色的薄膜为室内环境赋予了变化的色调,光线也成为了背景的一部分。室内的细节看似简单,实则经过了悉心考虑,使空间不会显得过于刻意。

Utilising the existing building shell as the backdrop, the material insertions playfully reference texture and form of both organic moonscapes and man-made space travel. Coloured film is positioned to play with ambient colour tones, and lighting is used as a backdrop to the action within. Details throughout are simple but considered, allowing the space not to feel overly thematic.

▼灯具等一系列装饰材料均以宇宙元素为灵感,the material insertions reference both the environment and experience of the inter-planetary universe

▼彩色的薄膜为室内环境赋予了变化的色调,coloured film is positioned to play with ambient colour tones

▼金属元素为空间赋予了未来感,the metal elements provide a touch of futurism

▼墙面纹理也参考了月球表面的形态,the wall surface playfully references texture and form of moonscapes

设计师的意图并非营造一间咖啡馆,而是要构建一个能够使人们从日常生活中暂时脱离出来的空间。“理想世界”的设计概念意在引发一种关联,以及一种“随它去”的内心感受。

The space was conceptualised not as a café, but as a space for respite from everyday life. The ‘otherworldliness’ of the interior environment encourages a connection, but also a sense of letting go.

▼从餐厅望向开放式厨房,the preparation area

▼就餐空间,dining area

Completion date: 2017
Building levels: 1
Project team
ZWEI Interiors Architecture (Interiors + Architecture)
Sally Piskuric (Graphic Identity)

More:ZWEI Interiors Architecture,更多请至:ZWEI Interiors Architecture on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment