Green Isle by Chain10

An architectural environment that subverts the symbiosis between tradition and the natural environment

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢 橙田建筑 予gooood分享以下内容。
Appreciation towards Chain10 Architecture & Interior Design Institute for providing the following description:

该项目旨在打造一个完整的餐饮和休闲空间。尽管拥有约5950平方米的广阔空间,但高雄是一座缺乏夜间照明的城市,这意味着建筑需要通过足够的照明来营造自身的氛围。设计团队将灯光作为空间的一个视觉标志,使其与建筑周围的葱郁景观相呼应,形成宛如绿岛般的、清新且舒适的环境。

The project is roughly about 5,950m² which allowed the creation of a relatively complete living environment encompassing both a rest and dining space. It occupies a wide stretch of land but unfortunately, the nighttime lighting of this area in Kaohsiung is insufficient meaning any potential project would have to provide sufficient illumination to create its own atmosphere. This lighting would be used as visual landmark and also to highlight the forest-like greenery surrounding the project. The Green Isle was given its name hailing to ages gone by of magical places where you could go to relax and feel refreshed.

▼餐厅外观,exterior view

▼通过照明营造自身氛围,the project provides sufficient illumination to create its own atmosphere

客人们通过水上桥梁进入餐厅,120米长的景观水池在创造深刻印象的同时,也令建筑和水形成了关联。场地周围环绕着超过250棵大树,不仅减少了项目的碳排放量,还为餐厅营造出一种世外桃源般的氛围。

At the main entrance of the restaurant, a bridge was placed over the pool to accentuate the mood of guests as they enter. The nearly 120-meter landscape pool gives a strong impression of the building and creates a connection between the building and the water. Surrounding the property are over 250 large trees reducing the carbon emissions from the project and creating the feeling of being transported to another place.

▼景观水池,the landscape pool

▼户外照明景观,the lighting design of outdoor area

除了分析最佳的服务模式和经济模型之外,项目还专注于环境的可持续性。(通常选择进口的)大理石等材料均是从当地采购,旨在减少运输过程中的排放。很大一部分混凝土外墙均保持了裸露,降低了对破坏环境的涂料的使用需求。二次使用的材料直接降低了建筑的热效应和能源消耗。室内用餐区的设计保持了简洁,没有任何多余和复杂的元素,展现出项目对绿色环境的尊重。

▼首层架空空间,the elevated volume

▼外观局部,exterior partial view

In addition to analyzing different service patterns and finding the best economic model, significant time was spent on environmental sustainability. Even traditionally imported materials like marble were locally sourced to reduce the emissions during transport. A large number of concrete exterior walls were barely painted, decreasing the need for elaborate environmentally detrimental materials. The use of secondary materials also directly reduced the thermal effects and energy consumption of the building. In order to respect the relationship between the building and the green environment, the decorations of the indoor dining area were simplified. There was nothing overly complex or intricate but rather a focus on simple modern choices.

▼模糊的室内外边界,the blurred boundary between the interior and exterior space

▼茶室,tea room

建筑内部和外部的材料均考量了循环性和可持续性。中央位置坐落着一个玻璃植物园,其中包含可渗透的土壤和绿色植被。同时,玻璃的材质有助于将自然光引入室内,在与人造光源的对比中模糊了室内与室外的界限,使餐厅的客人在欣赏自然环境的同时也能够感受到人工照明的美感。

The use of materials inside and outside the building takes into account recycling and sustainability, and the use of materials such as metal is modularized. That will give the client years of efficient replaceability of most components. The glass arboretum is placed in a central location along with some greenery on top of a permeable layer of soil. In addition, this space also increases the possibility of natural light entering the indoors. Contrasting the artificial light source with the natural light source helps to blur the boundary between the interior and exterior space. This gives the consumers more opportunities to fully enjoy the beauty of the natural environment and the aesthetics of indoor artificial lighting.

▼餐厅中央的玻璃植物园,the glass arboretum placed in a central location

▼餐厅立面夜景,building facade by night

▼景观水池夜景,the landscape pool by night

Data Sheet
Project name: The Green Isle
Location: Kaohsiung City, Taiwan
Client: Tan Zuo Ma Li Co., Ltd.
Lead designer: Keng-Fu Lo
Office name: Chain10 Architecture & Interior Design Institute
Photographer: Moooten Studio / Qimin Wu

More:橙田建筑

Post a Comment