florist absolute, Shanghai, China by genarchitects

garden in the early morning mist

Project Specs

Design Firm:
Location:

由孔锐先生和范蓓蕾女士于2012年在上海创立的亘建筑事务所(genarchitects)给gooood分享了他们的最新作品: absolute 花店。

 ↓↓↓(VIDEO)作品视频,请选择超清:

/wp-content/uploads/2015/01/_c_9ia7FF6IhB3XwrEqdJtI3rI117Zbkv0xeXVuB7sMH--eqBQmr0pWqiYBNQzZzkcUvMEcnEtu8Da-CEdgq0SiersJgeYw6G2Y.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_Ux2GAi4bb0l5UTWGMMDzmksxbyfR3zVre_u4oVGKnEvtlsOGYT2Gy8SbaDesZMnhnOJZJZMB7p5F75U-kb-CFSaRXktta-xN.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_jVdtjWPuR3EyjdbSw8ynyGD1RHRQOEa9L0BVM8ebQerRBN8ElXGhufgs-ECha2OHVd-XD6GGZ0PWGzGdlekXZA2AOYJu_h62.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_t0g9fxmPb2BVG941ZQjND2fvaHiBqueVtf4k7uoZ9ZjV_XNZhzrupjdtT6ldtnbPg97NhblZ8DyDlgIQr0pEJ2tLr4c0tega.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_9dsv_SvJD_cVEIu-NgMAEa4utDwc5xrGbSiaBqs-NlwROJu70KNSFkLXMR8wp3XH1MSUQ_sQVO6p-DTBe-YgoZGr459qP_91.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_qjdLFjte-UMWMO9viVsMxUS0Hnf9JQ_ithiUFk9w5j6k7fUTUo897_A39S1A7BeDWDcZEcM_S7Fs4K6nYnQY4eBizicUUHeM.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_K04kAXoRToJZksBnPyo5Yd55bymV59ZlGzyjRG9eTnyyIzNh3HKr_E9NjNys--ABZ69PZqXMvVBQO6YyomSp9TS5BiLj9Vgq.jpg

 

晨雾中的花园|garden in the early morning mist

当晨曦穿过薄纱一般的雾霭洒进花园,沾满了露水的花瓣,呈现出清晰的形态和饱满的色彩,而周遭的景色被弥散开来的柔和光线笼罩而变得若隐若现,这应该是花朵最美丽的时刻。这也是我们想在这间名为absolute的花店中创造的体验。位于历史街区的临街店面,基本的空间模式是一个狭长的入户前院加一个室内的房间。我们去除了前院和房间之间的隔墙,并将前院用玻璃顶棚封闭,从而获得一个比整条街上的其它店面都要大的完整室内空间。墙面采用半反射的金属板,在转角部位则是镜面材料,消除了空间的边界,让整个空间如同晨雾一般弥漫。半透明的灯片吊顶弥合了原有前院和室内房间两个空间的净高高差,由此产生的均匀顶光则成为了室内的主要光源。家具被设计成与自然之物有关的抽象形态,当其上摆满花朵的时刻,这个空间的体验得以完整。

when the first glimmering of morning light drips into the garden through the veil of mist, the petals are moistened with dew, revealed their clear shape and vivid color. and the scenery is looming in the diffusion of light subdued. it is the most beautiful moment for the flowers, and this is the specific atmosphere that we try to build in this florist named absolute. sited on the other side of the historical block, the florist’s space consists of a narrow front courtyard and a rectangular room. the partition wall between the front yard and the room is removed, and the yard is covered with a glass roof. therefore, both spaces are combined into a room larger than other neighbor shops. the interior wall is covered with semi-reflection metal panel, while the corner is installed with mirror finishing stainless steel. in the case, the boundary is getting weak and the entire space is getting drifting. the height difference of the yard and the room are merged with illuminated ceiling of translucent panels, while the top lighting with uniform brightness becomes the main light source. the design of furniture refer to abstract figure related with feature of nature. once the flowers spread on tables, the entire atmosphere of space might emerge.

地点:   上海
类型:   室内设计
功能:   商业
建筑面积:  48m2
建筑师:   孔锐,范蓓蕾
团队:   陈晓艺,薛喆,尤玮
设计时间:  2014年06月- 2014年07月
建造时间:  2014年07月- 2014年09月
项目状态:  建成
摄影:   亘视觉

location:   shanghai, china
type:    interior design
function:   retail
gfa:    48m2
architectects:  kong rui, fan beilei
design team:  chen xiaoyi, xue zhe, you wei
design period:  2014.06-2014.07
construction period: 2014.07-2014.09
status:   constructed
photograph:  genimage

/wp-content/uploads/2015/01/_c_O-k5eKAb98PFnxpL1TotEQGn_R6cevLR7ALNObtSojg4G7hOBnWdj-OFYn9sv3ahhfcyofZe4o76djMYGQXRE9UBYtlK9EvH.jpg

 

/wp-content/uploads/2015/01/_c_J8vAlSakaezmIHXn8e4hIUhHNptPKl1iBaX1_bboK7LthLnFZok6PnQTE6xgnwsc5Z5pJOHDOIiayh8yJPSVetzzkoAhgQ8l.jpg

 

/wp-content/uploads/2015/01/_c_xPAa0IvfeXzWh4hOS0RRmgjRmDZVB0Jp77WGYN4I6xHuYnptGy2NwyIyFoiEy9dDAmEWSpFBYbJ-vRUAMtdP_l2lQe43ksY-.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_-Sx_wEjEWLPBWbFO3FDz4OiUxONe4Eu7iU-NiyQ_kt1FiOHGUG1iWOcHdbfNLIlQWWUs3o-QFRMUXfeTSALslfrQLFG-yBio.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_GPu1QQsm2lkqNTYoThwtNJqvIeKfukkq_xt52BxQ2M_t9on5oBf6pweySQDbwrkNve600c-R3-AURQ9UIghfHAfm8b_xgG0_.jpg

 

/wp-content/uploads/2015/01/_c_UsE3FSW0BOjWqu9vcx02Q8WmF8Bhmcu3uGZhYP8O3FFx3Lg7jRCFm_shzfh-aGP1-ckqfIuJ3iaM1sixo8gLYaHDcL6SlmRV.jpg

 

/wp-content/uploads/2015/01/_c_CLqGPcjByPgLRsIb9DxYnSicyj1qLkMJfH1xrRlLokZDqvZj2D4nwxLrM8Gw0G1TsWAMhlU7vSkrGWekpEpYGqodEmaZJHqc.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_CV_9wdtOGtL1BWTIyj4qRV1PJWm8Q_2vdyNHtNxFtJJHuIJmbHJZgxcIUXnXGDzLbHbhhsZEPwhroGHf1TUuav7Nb50WmHND.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_4hsZjLjaU12-OK5DBCAcgKRjD5FgxQ_Q9csvQM9b9yuqgGqky0DD5Cn-PnbqPdkkwMGl19JmpKgaM4uNkfrpWLlGKzEQRAAH.jpg

 

亘建筑事务所|genarchitects

亘,弥山亘野,天地间连绵不绝的意思。这样一幅纯粹的自然图景,有着厚重的宁静,它是世界原有的样子,我们用它来激励自己,永远心存敬畏地去认识并感知这个世界。

无论是在城市环境中还是在自然条件下,亘建筑事务所都坚持关注设计与建造实践的真实状态,并希望通过审慎地对待场地要素和功能需求,为复杂而不确定的现实局面寻找到冷静而诚恳的答案。

亘建筑事务所由孔锐先生和范蓓蕾女士于 2012年在上海创立。孔锐先生在南京大学获得建筑学硕士学位,曾长期供职于德国gmp建筑事务所,参与完成了上海东方体育中心和杭州国大城市广场等项目,其中上海东方体育中心曾荣获全球体育类建筑最高奖国际奥委会运动设施金奖。范蓓蕾女士拥有同济大学建筑学硕士学位和德国柏林工业大学城市设计硕士学位,曾受聘于大舍建筑设计事务所和水石国际,参与完成了广受关注的螺旋艺廊和上海嘉定博物馆等项目,其中螺旋艺廊项目曾获 2012WA中国建筑奖提名。

亘建筑事务所的设计实践与学术研究曾刊载于《城市环境设计(UED)》、《新建筑》、《室内设计师》、《建筑知识》、《第一家居》、gooood、archdaily等媒体。由亘建筑事务所完成的改造提案“风景中的舞台”,在普利茨克建筑奖得主西泽立卫先生担任评委主席的“2014上海力波啤酒厂区改造国际竞赛”中获得的唯一首奖。事务所主持建筑师曾任天津大学建筑系、东南大学建筑系和上海交通大学建筑系客座评审,并受邀在天津大学、南京大学、华中科技大学、西安建筑科技大学等著名建筑院校举办学术讲座。

gèn, which means something is permeate in chinese, all over the mountains and plains without an ending in the universe. such pure natural scenery with massive serenity is what the world initially was. inspired by that, we are trying to constantly feel and perceive this world with awe.

whether in urban or nature environment, genarchitects insists focusing on the genuineness of designing and constructing, and hopes that throughdiscreetly dealing with location and functional requirements, we could offer a calm and sincere answer towards complicated and uncertain realitysituations.

genarchitects was founded by Kong Rui and Fan Beilei in shanghai, 2012. Kong Rui received his master degree of architecture from graduate school ofarchitecture, nanjing university. he worked at gmparchitekten where he participated in several different projects such as shanghai oriental sports center, hangzhougda plaza and etc. Fan Beilei holds a master degree of architecture from tongji university, and a master degree of urban design from technische universit.t berlin. she worked at atelier deshaus and w&r group, during which she participated several projects like spiral gallery, shanghai jiadingmuesum and etc.

the works and studies of genarchitects were published on several academic journals and significant website, such as urban environment design (ued),new architecture, interior designer, a+a, i home, gooood and archdaily.

in 2014, the renovation proposal “stage in landscape” by genarchitects, won the first prize in shanghai reeb beer factory’s transformation internationalcompetition, which the pritzker architecture prize winner ryuenishizawa as jury president.

besides practice, the partners of genarchitects serve as external examiner for the architecture department of tianjin university, southeast university andshanghai jiaotong university. in the meanwhile, they are invited to have lectures and academic activities at universities and cultural institutions, such astianjin university, nanjing university, huazhong university of science and technology, and xi‘an university of architecture and technology.

MORE:   亘建筑事务所(genarchitects)

Post a Comment