XIAO YE Valley, China by AML Design Studio

A place full of wild beauty without “fastidiousness”

Project Specs

Design Firm:
Location:
Category:

非常感谢 阿穆隆设计工作室(联系邮箱:13522430436@163.com)予gooood分享以下内容。更多关于他们:AML Design studio on gooood 
Appreciation towards AML Design studio (contact: 13522430436@163.com) for providing the following description:

北京周边有很多太过讲究的房子,讲究的千篇一律,讲究的太不讲究。瓷砖贴面、洋红粉蓝,总是那么出挑,这个项目原先也是这个样子。钱不能花太多,所以用在山上拾的荆条子把建筑给裹起来,隐在山里,好看也遮阳。塔房子用剩下来的脚手架顺手就搭在院子里,拉上遮阳的网子,日头出来的时候坐在底下,看着层峦叠嶂,美。业主给他这个民宿起名叫“小也山谷”,但我更想叫它“野山谷”。

▼改造后的民宿外观,guest house after renovation

▼建筑用荆条遮盖起来,脚手架成为室外遮阳设施,the building was wrapped by thorns and scaffolding used as outdoor sunshade

▼立面近观及民宿入口,close view to the facade and the entrance

There are many houses around Beijing that are too fastidious, too uniform and too fastidious. Ceramic tile veneer, magenta pink blue, always so selective, this project was originally like this. Money can’t be spent too much, so it is used to wrap up the building with the thorns picked up on the hill, hide in the hill, and shade the sun as well. Tower house with the remaining scaffolding on the courtyard, pull up the shade net, when the sun comes out, sitting under, looking at the mountains, beautiful. The owner named his house Xiaoye Valley, but I would like to call it Wild Valley.

▼室内入口处的公共空间,public space near the entrance

▼公共空间概览,interior view of the public area

▼艺术涂鸦与纹理,art graffiti and texture

▼白色瓷砖构造的简洁吧台,simple bar area made by white titles

▼白色房间,white room

▼木色房间,wood room

▼银色房间,silver room

▼黑色房间,black room

▼夜景,night scene

▼总平面图,site plan

▼一层平面图,1F plan

▼二层平面图,2F plan

项目名称:小也山谷
设计方:阿穆隆设计工作室
联系邮箱:13522430436@163.com
项目设计:2018.08-2018.09
完成年份:2018.10-2019.04
主创及设计团队:阿穆隆 宋小有 刘宠
项目地址:北京市延庆区石佛寺村
建筑面积:850㎡
摄影版权:金伟琦
客户:小也山谷民宿
材料:荆条,多层板,钢,镀锌板
Project name:Xiaoye Valley
Design:AML Design studio
Contact e-mail:13522430436@163.com
Design year:2018.08-2018.09
Completion Year:2018.10-2019.04
Leader designer: A Mu Long,Song Xiao You,Liu Chong
Project location:Beijing Yanqing Shifosi Village
Gross Built Area:850㎡
Photo credits:Jin Wei Qi
Clients:Xiao Ye Valley

More:  阿穆隆设计工作室(联系邮箱|contact:13522430436@163.com)更多关于:AML Design studio on gooood 

Post a Comment