Shelters for Hotel Bjornson by Ark-shelter

Enjoy the undisturbed scenery of forest and ski slope

Project Specs

Location:

感谢 Ark-shelter 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Ark-shelter on gooood
Appreciation towards Ark-shelter for providing the following description:

 

▼视频,video © Ark-shelter

Ark-shelter事务所受邀为Bjornson酒店设计一组森林度假屋。投资方明确提出朝向一侧的成对小屋围绕酒店主体布置的想法,这使设计方案变得相对简单。

Ark-shelter was asked to build a cluster of forest apartments for hotel Bjornson. The investor had a clear idea of one side oriented double cabins, placed in the surrounding of the main hotel building, which made our design solution relatively straightforward.

▼项目鸟瞰,aerial view © BoysPlayNice

▼近景,closer view © BoysPlayNice

小屋位于森林中,面向不同的森林或滑雪坡道原始景色。与滑雪坡道相邻造就了度假村的独特氛围。

Cottages are placed in the forest, facing away from each other into the undisturbed scenes of the forest or the ski slope. It is the immediate contact with the ski slope that creates the unique atmosphere of the resort.

▼小屋与滑雪坡道相邻,the cottages are immediately contact with the ski slope © BoysPlayNice

▼小屋面向森林原始景色,the cottages face the undisturbed scenes of the forest © BoysPlayNice

▼朝向一侧的成对小屋,a group of double cabins © BoysPlayNice

设计师认为在树林中安置模块的理念是生态的,这不仅保护了树木,还通过将模块置于支柱而不是典型混凝土板基础上,使其与地面的接触达到最小。这样一来,景观就可以在建筑下方不断地流动与呼吸。

We consider the concept of placing the modules between the trees ecological, not only for the tree preservation, but also for the minimum contact of the modules with the ground due to raising them on stilts instead of laying on the classic concrete plate foundations. This allows the landscape to continuously flow under the building and breathe.

▼位于森林中的模块,modules in the forest © BoysPlayNice

▼模块位于支柱上,modules are placed on stilts © BoysPlayNice

度假屋基于业主对建筑外观的想法进行设计,整个项目都需满足单一朝向和单一视野。所有建筑/小屋由两个独立模块组成,每个模块配有独立的房间,包括卧室兼客厅、儿童房、门厅和浴室。

The apartment design was based on the client’s idea of the outer shell, one sided orientation and views, that had to fit quite a large program. All buildings/cottages comprise of two independent modules, each with its own independent apartment consisting of a bedroom-living room, children’s room, entry hall and a bathroom.

▼小屋外观,external view of the cottages © BoysPlayNice

▼背立面,back facade © BoysPlayNice

▼正立面,front facade © BoysPlayNice

两个独立功能单元可以通过滑动客厅的隔墙连成一体,形成两家人见面和社交的宽敞中心空间。两套公寓的功能是镜像的,偏移的模块形成微小的空间变化,例如更大的浴室或额外的阳台,丰富了度假屋的多样性。

Each of these two separately functioning units can be connected into one by sliding the partitioning wall of the living rooms, creating a spacious central space where two families can meet and socialize. Two of the apartments function as mirrored and shifted modules with smaller spatial changes to them, such as larger bathroom or extra balcony, enriching the apartment diversity.

▼两个独立功能单元可以通过滑动客厅的隔墙连成一体 © BoysPlayNice
each of these two separately functioning units can be connected into one by sliding the partitioning wall of the living rooms

▼卧室,bedroom © BoysPlayNice

▼浴室,bathroom © BoysPlayNice

模块的布局使旅客同时身处森林和Jasná滑雪胜地,还确保了它在酒店主体附近的隐私与宁静。设计师还设计了酒店餐厅扩建部分以及由四个模块组成的森林健康设施,即一系列桑拿室和具有按摩服务的休闲室。

Guests find themselves in the forest and at the same time in the middle of the ski resort Jasná thanks to the disposition of the modules which ensure privacy and peace within arm’s reach of the main hotel building. We also designed an extension of the hotel’s restaurant and a forest wellness built from four Ark-shelter modules that form a cluster of saunas and relaxation rooms with a masseur.

▼桑拿室,the saunas © BoysPlayNice

▼休闲室,the relaxation rooms © BoysPlayNice

▼夜景,night view © BoysPlayNice

▼总平面图,site plan © Ark-shelter

▼度假屋轴测图,axon drawing © Ark-shelter

▼度假屋平面图,plan of cottages © Ark-shelter

▼度假屋剖面图,section of cottages © Ark-shelter

▼spa平面图,plan of spa © Ark-shelter

▼spa剖面图,section of spa © Ark-shelter

Studio: Ark-shelter
Author: Michiel De Backer, architect
Viktor Mikovčák, architect
Martin Mikovčák, architect
Contact E-mail: info@ark-shelter.com
Website: www.ark-shelter.com
Co-author: Hotel Bjornson team, client in role of programmatical guidance
Project location: Low Tatras – Jasná, Demanovská dolina
Project country: Slovakia
Project year: 2019
Completion year: 2020
Built-up Area: 11 x 75 m² shelters, 
4 x 20 m² wellness modules
Gross Floor Area: 905 m²
Usable Floor Area: 700 m²
Plot size: 3600 m²
Client: Hotel Bjornson
Client’s e-mail: recepcia@bjornsonka.sk
Client’s website: www.bjornsonka.sk
Photographer: BoysPlayNice, info@boysplaynice.com, www.boysplaynice.com
Collaborator: Engineering office: Archekta, www.archekta.sk

More:  Ark-shelter     更多关于他们:Ark-shelter on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment