Rothco new office by ODOS Architects

A new visual identity for the company with an multimedia and advertising background

Project Specs

Location:

感谢 ODOS Architects 予 gooood 分享以下内容。
Appreciation towards ODOS Architects for providing the following description:

Rothco公司委托ODOS建筑事务所为其打造位于都柏林Smithfield区的新办公室:47000平方英尺的开放式空间将容纳一系列不同的功能区域,包括社交区域、休息空间和可供公司全员使用的活动空间。所有的区域都将集中在一栋既有的建筑内部。

ODOS architects were engaged by Rothco to provide their new 47,000 sqft office in Smithfield, Dublin 7. The brief required separate distinct open plans of zones for diverse functions within the company and also included social areas, break-out spaces and an all-hands event space, all located within the ground of an existing building.

▼办公空间概览,Rothco new office

设计任务还要求为公司的办公空间打造新的视觉形象,一方面强调出Rothco作为多媒体和广告公司的背景,另一方面则要将空间的原始活力展现出来。为此,设计师保留了空间中既有的材料搭配,使混凝土承重结构裸露在外,同时为抬升的入口层铺设了钢板地面。木制构件和家具则平衡了工业化的粗糙质感,使整个空间看上去更加柔和且多彩。

The brief called for a new visual identity for the company’s work spaces, drawn from both their own background in multimedia and advertising, as well as the raw energy of the space they were to inhabit. To this end, the material palette was kept raw throughout, with the structural concrete structures left exposed and the floor finish stripped back to the raised steel access floor in the main of central spaces. This industrial rawness is softened by the juxtaposition of the joinery items and furnishings, which provide visual relief and colour to the composition.

▼中央空间,带有阶梯式观众席,the auditorium area

▼双层中庭空间,the double height space

▼观众席座位区,auditorium seating area

设计的一个重要元素在于新的门户空间,它将来访者从接待区域引向一个升高的平台,从这里可以纵观首层的中央空间。这一举措能够为来访者提供一种引人入胜的叙事性背景,当他们从外面的街道进入Rothco的内部世界时,就如同置身于一个充满时尚感的舞台。沿着平台向前将进入造型独特的台阶区域,这里被用作办公室的集体活动空间。

The principal element of the design is the new portal space, which brings visitors from the reception through to a raised platform that overlooks the main ground floor of the central space. This provides a narrative and a theatrical backdrop for visitors as they move from the external world of the street to the internal world of Rothco, drawn from a visual reference to the world of fashion shows. This raised platform then leads to the new feature staircase which doubles as an ‘all-hands space’.

▼接待区,reception

▼升高的平台,the raised platform

▼平台细部,platform detailed view

  

▼从二层俯瞰中央空间,view from the upper floor

▼二层办公区,desk space on the upper floor

▼办公区铺设着钢板地面,the floor finish stripped back to the raised steel access floor

▼混凝土承重结构裸露在外,the structural concrete structures are left exposed

延续着这样的叙事方式,办公室的每一个空间都拥有其专属的名称,呼应了公司不同阶段的历史。空间中使用的不同材料和色彩则从视觉上体现了这种通过空间来进行叙事的理念。

Continuing this narrative, each of the spaces throughout has been given a name which relates to a different part of the company’s history. This idea of spatial storytelling is manifested visually through the different materials and colours of the individual spaces.

▼从开放式办公区望向“The Stella”区域,view to “The Stella” from the open working space

▼“The Stella”座位区域,“The Stella” seating area

▼The Stella独立工作间,individual booths of The Stella

▼不同风格的会议空间,meeting rooms varying in style, colour and material

▼休息区,breakout space

▼长椅休息区,bench area

▼餐厅,canteen

▼后台区域,backstage

▼入口空间,entrance area

▼设计强调了Rothco作为多媒体和广告公司的背景,the brief called for a new visual identity for the company’s work spaces, drawn from both their own background in multimedia and advertising

Architect: ODOS Architects
Photographer: Ste Murray
Project size: 47000 ft2
Completion date: 2018
Building levels: 2

More:ODOS Architects

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment