Coffee Bar in Cáceres by Picado-De Blas Arquitectos

A garden and the café-bar by the pool

Project Specs

Location:

感谢 Picado-De Blas Arquitectos 对gooood的分享。更多关于:Picado-De Blas Arquitectos on gooood
Appreciation towards Picado-De Blas Arquitectos for providing the following description:

该项目是军政府重建Cáceres体育城计划的一部分。项目的建设主要包括泳池边的花园和咖啡吧。在这个全球瞩目的体育城市中,景观的价值在于使建筑与环境融为一体。

This project is part of an approach to reorganize the Sports City of Cáceres planned by the Junta de Extremadura. This is a first small actuation focused on the garden and the café-bar by the pool. This global vision of the Sports City is undertaken from a landscape point of view, to give a uniform atmosphere to all buildings.

▼建筑外观,exterior view ©Amores Pictures

遮阳篷根据支架结构分隔成不同区域,一部分微微探出草地。阳篷是一个可以手动控制的装置,增添了与顾客之间的互动。其明亮的黄色顶篷,与秋天里草地上落下的杨树叶子和无花果树叶子颜色相呼应,完美地融入到环境中;在夏天则与蓝天的颜色形成互补,形成鲜明的色彩对比,令人在环境中产生愉悦的感受。

The awning is divided with the structure and invades part of the green area. When being able to be operated manually by sectors causes a simple interaction with the user. Its intense yellow color is surprisingly integrated in the autumn, with the leaves of the poplars and fig trees of the field and in summer, being the complementary color to the blue sky, it generates a playful and pleasant sensation when creating contrast of colors.

▼形成颜色对比,creating contrast of colors ©Amores Pictures

为了实现这种新的方案,景观设计师改进了场地的布局,在矩形地块上添加了一个小厨房和一个遮阳篷,为吧台的用餐区域带来阴凉。这些都被融入到可持续的景观中,在减轻对花园的影响的同时,尽可能的将建筑与周围环境融为一体。

To carry out this new intervention the land is modified and a rectangular block is added with a small kitchen and a threshold to shade the table area of the bar. All this encompassed in a sustainable landscape project, to cause the minimum impact in the current garden, and ensure the maximum integration of the building in the environment.

▼不同视角,different viewpoints ©Amores Pictures

重整土地时被挖掘出来的土壤被再次利用于花园种植。为了保证游客在咖啡吧中的视觉享受,花的品种也经过精心挑选。植物的种类选自当地,在降低维护成本的同时,使花园得以可持续发展。现状环境中的植被也被完好地保留下来,为室外的游泳者带来阴凉。

The lands from the excavation are reused for the planting of the garden. The species used ensure the direct views of bathers on the café-bar. The vegetal species selected are native and with low maintenance, which makes this garden sustainable. It also maintains all the existing vegetation in the surroundings, giving shelter and shade to the swimmers who are not protected under the threshold.

▼吧台及用餐区,service bar and seating area ©Amores Pictures

▼花园,garden ©Amores Pictures

▼圆窗户中的花园景观,the garden view from a circular window ©Amores Pictures

 

功能及材料 | Uses and materials

此项目是由一个轻质金属结构支撑的阳篷和镀锌夹层板搭建的建筑(2.80 米 x 22.5米)组合而成,在可伸缩的遮阳篷下设有服务吧台,当遮阳篷折叠起来的时候,就剩下亚克力材质的屋顶。桌子和长椅的材料是viroc复合板,不受风雨侵袭的影响。

The building is considered as a small and large piece (2.80m x 22.5m large) built with a metallic and light structure and a galvanized sandwich panel, there is also a service bar to the exterior placed under the retractable awning divide by the arcade, when the sunshade folds it keep protected under a methacrylic piece. The material of the tables and benches is viroc, resistance to the weather.

▼不同材料,different materials ©Amores Pictures

▼材料细部,material details ©Amores Pictures

此项目的室内空间是厨房操作间,里面设有咖啡吧所需的简单设施。

The program inside the interior of the piece correspond to the use of kitchen with the minimum installations needed by a café-bar.

▼室内空间,interior space ©Amores Pictures

▼阳篷展示图,illustration of the awning

▼总平面图,master plan

▼平面图,floor plan

▼剖面图,section

Project name: Coffee Bar in Cáceres
Company name: Picado de Blas
Website: http://www.picadodeblas.com/
Instagram: @picadodeblas
Project location: Ciudad deportiva Cáceres
Photo credits: Amores Pictures  https://amorespictures.com

More: Picado-De Blas Arquitectos 。更多关于:Picado-De Blas Arquitectos on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment