Lu’s House in Taiwan, China by 2BOOKS SPACE DESIGN

Bring the scenery of Taipei 101 and Keelung River into the space

Project Specs

Location:

感谢 两册空间设计 予gooood分享以下内容。更多关于他们请至: 2BOOKS Space Design on gooood
Appreciation towards 2BOOKS Space Design for providing the following description:

屋主是一对退休的夫妇,对生活轮廓的描绘相当清楚。简单的饮食习惯,使得他们并不需要正规的餐桌、椅,只要有个简单的平台或吧台桌可以摆放餐具提供用餐空间。因此,我们将吧台的规划与流理台结合,让备餐与用餐的人有对话的空间,也可以在用餐时享有户外的景致。客厅也没有传统的沙发,只有躺椅及书桌、椅,然而这样的家具配置都来自于屋主对生活有清楚的描述。屋主曾说“设计师,我们不需要沙发,但我们需要躺椅,这样看电视看到睡著才好躺”;书桌则提供平常阅读的需求。房子本身的条件很特别,坐北朝南又位处高楼层,故采光通风良好之外,高楼层带来绝佳的视野,坐在客厅的躺椅上可远眺台北101,坐在吧台前用餐则可以欣赏到幽幽基隆河。

The owners of this house are a retired couple, and their lifestyle is clearly depicted. With simple dietary habits, they don’t need a formal dining table and chairs, and just a platform or bar counter to place tableware and provide dining space is sufficient. Therefore, we combined the planning of the bar counter with the kitchen counter, so that there is a space for conversation between the person who prepares meals and the person who eats. They can also enjoy the outdoor scenery while eating. There is no traditional sofa in the living room, only recliners, a desk, and chairs. The furniture is arranged according to the owners’ clear description of their lifestyle. The owners once said, “Designers, we don’t need a sofa; we need recliners, so that we can lie down when we watch TV.” Meanwhile, the desk meets the usual reading needs. The location of the house itself is very special. It is on a high floor and faces south. Therefore, besides good lighting and ventilation, the high floor provides an excellent view. One can see Taipei 101 when lounging on the recliners in the living room, while the scenery of the Keelung River can be enjoyed when sitting at the bar counter for a meal.

▼客厅、餐厅、厨房相连的开放空间,open space contains the living room, dining area and kitchen

▼客厅没有传统的沙发,只有躺椅及书桌、椅,there is no traditional sofa in the living room, only recliners, a desk, and chairs

▼坐在客厅的躺椅上可远眺台北101,one can see Taipei 101 when lounging on the recliners in the living room

▼设计师将吧台的规划与流理台结合,designers combined the planning of the bar counter with the kitchen counter

▼设计让备餐与用餐的人有对话的空间,也可以在用餐时享有户外的景致,the design provides a space for conversation between the person who prepares meals and the person who eats; they can also enjoy the outdoor scenery while eating

▼书桌提供平常阅读的需求,the desk meets the usual reading needs

▼公共区域与私密卧室区域之间的走道,corridors that connects the public space and private bedroom area

▼黑白灰及木色塑造朴素安静的休息空间,black, white, grey and wood tone create plain and  peace sleeping area

▼简单亮色装饰,simple decoration with bright colour

▼平面图,plan

Project Name: Lu’s House
Firm: 2BOOKS SPACE DESIGN
Office Website: https://2booksdesign.com.tw/
Contact Email: 2booksdesign@gmail.com
Completion Year: 2019
Area: 119㎡
Designer: Jeff Weng
Location: Taipei city,Taiwan
Photographer: moooten studio

More:两册空间设计  更多关于:2BOOKS Space Design on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment