LESONG Art Space, China by RAW

In the name of porcelain

Project Specs

Design:
Location:

感谢 RAW(联系邮箱:raw_contact@163.com)予gooood分享以下内容。更多关于他们:RAW on gooood
Appreciations towards RAW (Contact: raw_contact@163.com) for providing the following description:

一个好的,舒服的空间是有情绪的,它可以拉近人和空间,人与器物之间的关系。对于LESONG的空间,业主希望这个空间可以像她们所挑选的器皿,不强调视觉张力,不喧宾夺主,用最简单的材质,极简的设计语言便能让每一位来到空间的人感受到这种宁静舒适,温润内敛的气质与力量。

A good, comfortable space has emotions. It brings people close to space, and to object. For the space of LESONG, the client hopes to use simple materials and minimalize the design to foreground the serenity and strength of moderation, which is also referred as the way they select the utensils.

▼由展厅望向入口,entrance from exhibition space ©五五开

▼展厅,exhibition space ©五五开

项目在永嘉路一个办公园区内,占地40平米。基于原空间方正且单向采光的特点,我们将其切分成二。入口与吧台布置在靠内一侧,灰色的艺术涂料将入口与辅助区域弱化,作为展厅的背景板,室内和办公走廊之间通过一个暗空间的过渡,弧形的墙面转折暗示了空间导向性。主要陈列布置在靠窗有充足采光一侧,奶白色的涂料将展厅与自然光融为一体。空间先暗后明,结合流线制造了小中见大的空间效果,创造了空间的内向性和扩展的开放性。

The project is located in an office park on Yongjia Road, covering an area of ​​40 square meters. Based on the characteristics of its one-way lighting in the original space, we divided the space into two. Through painting the wall of bar and the entrance in grey, we ease the transition from the outer space to the exhibition space, while the curved wall suggests the space orientation. The main display is arranged on the side of the window with sufficient light, and the milky white paint helps to blend the natural light into the exhibition space. The light fade into the depth of space. We make the move line a circulation to fulfill the extension of limited space.

▼入口空间,entrance space ©储明逸

▼由入口望向吧台,bar from entrance ©储明逸

▼吧台区域,bar area ©储明逸

▼清洗台,washstand ©五五开

原空间是一个两跨的布局,一组梁柱强势地横亘在两个窗户中间,与静谧的空间气质相悖。如何最有效地利利用空间,并弱化这组梁柱在空间中的存在,是设计时需要考虑的重要方面。设计中在空间两个端头增加了两组同样形态“梁柱”将展厅空间的构架匀质化,同时也将空调管道隐藏在其中。

For the two-span layout space, the group of beam and pillar lying strongly between the two windows discords with the quiet temperament. We focus on how to make full use of the space and diminish the presence of beam and column. A symmetrical set of “beams and columns” is added at the two ends to balance the original structure, meanwhile, hides the air conditioning pipes in it.

▼展厅空间,exhibition space ©五五开

▼静谧的空间气质,quiet temperament ©储明逸

▼展厅一角,corner of exhibition space ©五五开

空间与展品的关系,应是互为补充。在自然光和人工照明的配合下,这个灰白色的空间透出的宁静的气质与低调的仪式感,静谧而迷人。瓷器也让空间在极简外表下,展现丰富的质感和细腻的层次。灰色空间所具有的神秘感和白色空间的轻松感,体现出了LESONG瓷器的低调又温暖的品质,而陈列的瓷器又使得这个空间实现了真正意义上完整。

We hope the space and exhibits to be complementary. The calm ambience and moderate sense of ritual that the gray-white space brings out appears quite charming. Also the porcelains endow the minimal space rich texture and delicacy. The mystery of the gray space and the lightness of the white space correspond to the moderate and warm feature of LESONG porcelains. Meanwhile, the porcelains on display complete the space in a true sense.

▼空间与展品互为补充,space and exhibits complement each other ©储明逸

▼横向的壁龛,horizontal recess ©储明逸

业主说:“开业一周,很多朋友反馈说:你们的器物在光影的包容下,感觉会呼吸了。我想,这便是空间与光所赋予的内在能量。”

“Many friends feel that the utensils seem to breathe under the light and shadow. I think that is the energy endowed by space and light.” The client said.

▼平面图,plan ©RAW

项目名称:LESONG陶瓷艺术空间
设计方:RAW
联系邮箱:raw_contact@163.com
项目设计时间:2021.01
项目施工时间:2021.05
方案设计:任培英
施工图设计:杜玉鹏
项目地址:上海市徐汇区永嘉路38510号楼212
建筑面积:60m²
摄影:五五开,储明逸
客户:LESONG
材料:艺术涂料,微水泥,枫木海洋板,乳胶漆
LESONG预约渠道:微信:lesongsha


Peroject name: In the name of porcelain – LESONG art space
Design: RAW
Connect e-mail: raw_contact@163.com
Design year: 2021.01
Completion: 2021.05
Designer: Ren peiying
Construction drawing: Du yupeng
Project location: room212, NO10, LONG385, Yongjia Rd, Xuhui District, Shanghai
Gross built area: 60m²
Photo credits: half.half.photography, Chu mingyi.
Client: LESONG
Product: art coating, maple board, coatings
LESONG reservation: Wechat: lesongsha

More: RAW(Contact: raw_contact@163.com)    更多关于他们:RAW on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment