Guest apartment by Mjolk architects and DDAANN architects

Transferring single studio into the guest house

Project Specs

Location:

来自Mjolk architectsDDAANN architects对gooood的分享。更多关于他们:DDAANN on gooood
Appreciation towards  
Mjolk architects  DDAANN for providing the following description:

业主Vokovice在布拉格拥有一套公寓,他决定将其改建成一个客人套房,以便招待远道而来的国际访客或者是专辑的家人和朋友。这间小小的客人公寓套房内部一应俱全:卫生间,厨房,卧室,工作空间一应俱全。这些设施将给予客人充分的便利。

Owner of spacious apartment in Prague, Vokovice decided to add a minor one on the same floor. We transferred single studio into the guest house for guests whose are visiting young international family from far far abroad and for longer periods of time.

01-Mjolk_Vokovice_05

In general for family members and friends. It has a complete infrastructure to enable them to stay in touch without ever get the feeling that they are a nuisance. Separate kitchen with bar/dining table, on the contrary gives them sufficient facilities for the preparation of news from home cuisine and the opportunity to become the host for a moment.

\MATKAmjolk203-Byt Danův sousedský203-02_navrh stavby203-

公寓座位客人公寓的大小适中,同时业主对原有空间实施了慷慨的改建,几所所有软装都被重新完成,植入定制家具和高品质的凳子。大床与沙发结合,模糊睡眠区与其他区域的边界。光线直达最深处的厨房空间。固定在墙上,底部悬空的书柜也能成为办公的书桌。

The apartment is spatially relatively modest, generosity was added by investor, who was not afraid to invest in a complete replacement of all components supplied as standard. We could take out reconstruction utterly. The apartment is changed from plan, bathroom and doors, including frames. Old damaged floors were replaced by the unique polyurethane squeegee. The apartment is cleaned out and old sector kitchen replaced by newly designed custom furniture, completed with high-quality chairs. We pointed our attention on the selection of optical zones between kitchen / bedroom. Compared to the original 1 + kk contemporary space is defined by multiple zones. Large bed is not just for sleeping, but also provides a seat and storage for linen. On the wall is a library. In case that the guests need working space is there implemented desk and round mirror for “goout” preparations.

03-Mjolk_Vokovice_01

04-Mjolk_Vokovice_02      05-Mjolk_Vokovice_03     06-Mjolk_Vokovice_04

08-Mjolk_Vokovice_12

09-Mjolk_Vokovice_13     10-Mjolk_Vokovice_14

主空间之外是一道联系卫生间和储藏室的入口门廊。这里沿着墙面做了正面的柜子,柜子的中间被掏空,为业主心爱的公路自行车预留的空间。如果这套公寓没有人使用,那么他也可以在骑车路过时偶尔使用。同时这种用自行车作为装饰的方式,也能引起其它客人对自行车的爱好。卫生间没有浴缸只有淋浴设施,这更符合客人和运动完的人的需求。

In the hall, which is connected to the bathroom and storage room, a wardrobe rised up. Owner with a passion for cycling has reserved space in the midlle for his beloved road bike . He also starts his cycling trips here whenever the guest house is not occupied. For sure there are some spare bikes in a storage room. It is in a case if someone from the guests fall in cycling love when passing the corridor.

For this reason bathroom has a shower instead of tub, which better serve guests and athletes. So let’s go into the pedals and safely back!

Realization: 2015
Photography: Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice

11 (1)     11 (2)

11 (3)     11 (4)

 

\MATKAmjolk203-Byt Danův sousedský203-02_navrh stavby203-

MORE:  Mjolk architects  DDAANN architects,更多关于他们:DDAANN on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment