广州黄登社区旧改签约中心景观设计 / UPON莆上设计事务所

与周边环境自然共生的多元空间

项目标签

位置:
类型:

感谢 UPON莆上设计事务所 予gooood分享以下内容。更多关于他们:UPON DESIGN STUDIO on gooood
Appreciation towards UPON DESIGN STUDIO for providing the following description:

项目位于广东省广州市黄埔区黄登村,改造前,这里被密集的老旧建筑和荔枝林包围,是居民在日常生活中使用率极低的灰色空间。

The project located in huangdeng village,Huangpu distract, Guangzhou province, Guangdong. Before modification, It is surrounded by dense building and lychee forest.It is a gray space where the residents use less.

▼项目鸟瞰,aerial view © UPON莆上设计事务所

设计初期,设计团队希望延续周边生态的景观基底,呈现一个为老旧社区服务的口袋花园,重新激活社区的“边角料”空间,让土地重新呼吸,为场地注入新的活力。

At the beginning of the design,the team wanted to continue the surrounding ecological landscape base,showing a pocket garden which is serving for the old community.In order to reactivate the finely space,And let the land breathe again and put some new vitality into the site.

▼改造前照片,photos before renovation © UPON莆上设计事务所

▼改造后平面,site plan after renovation © UPON莆上设计事务所

我们把周边的斑驳绿意糅合又分解,演变为几何语言植入景观之中,强化空间的渗透并扩大体验延展面,用简单的逻辑关系构建一个与周边环境自然共生的多元空间。

We combine and mix the landscape of the surrounding, evolve into geometric language and implant it into the landscape, strengthen the penetration of the space and expand the scope of experience extension, and use simple logical relations to build a multi-dimensional space that naturally coexists with the surrounding environment.

▼植入景观之中的三角形草坡,triangular grassy slopes implanted into the landscape © UPON莆上设计事务所

我们把关注点投向孩子,尝试为他们提供一个“自由社交”的绿色载体,释放大自然对孩子们的吸引力,将荒废用地变为有趣且亲切的社交场所。

We focus on children,trying to provide them with a free social green carrier, release the attraction of the nature for the children.Making the waste land become to an interesting and kindly socialize.

▼“自由社交”的绿色载体,the free social green carrier © UPON莆上设计事务所

▼充满活力的露天小剧场,the mini amphi-theater full of energy © UPON莆上设计事务所

在直白的几何元素中,我们借用立体草坡和透光板,嵌入充满活力的社交体块,模拟出一个大自然的游戏场,让孩子们在有限空间无目的性漫游和奔跑,是这个项目最有趣的呈现。

In the straight forward geometrical element, we use the three-dimensional grassy slope and transparent plate, and embeds vibrant social blocks.To simulate a natural playground.Let the children run freely in the limited space, which is the most interesting presentation of this project.

▼孩子们在有限空间无目的性漫游和奔跑,children running freely in the limited space © UPON莆上设计事务所

▼充满想象力的立体草坡,three-dimensional slope full of imagination © UPON莆上设计事务所

▼透光板,the transparent plate © UPON莆上设计事务所

▼去风里跑跑,风会抱你 © UPON莆上设计事务所
Let’s run in the wind, the wind will give you a hug.

在这里,有风、有光、有树,有山,有笑声。我们希望能在这片复苏的绿地上见到预知之外的创造性行为发生。

There are wind,sunshine,trees ,mountains and laughter here. We wish to see unexpected creative behaviors in this green resurgent field.

▼夜景,night view © UPON莆上设计事务所

项目名称:广州黄登社区旧改签约中心
设计方:UPON莆上设计事务所
公司网站:http://www.up-on.cn
联系邮箱:3274497464@up-on.cn
项目设计 & 完成年份:2019/9-2020/5
主创及设计团队:王倩、廖艳倩、王阳、刘常龙、林潇亭、李想、黄小莲
项目地址:广州黄埔区
景观面积:1465.38m²
客户:深圳市勤诚达集团有限公司、广州市曜明房地产有限责任公司

Project name: Contract Central for Community of Huangdeng
Design: UPON DESIGN STUDIO
Website: http://www.up-on.cn
Contact e-mail: 3274497464@up-on.cn
Design year & Completion Year: 2019/9-2020/5
Leader designer & Team: Wang Qian ,Liao Yanqian,Wang Yang,Liu Changlong,Lin Xiaoting,Li Xiang,Huang Xiaolian
Project location: Huangpu distanct,Guangzhou
Landscape Area: 1465.38m²
Clients: KEENSTAR,Guangzhou Yaoming Real Estate Co., Ltd

More:  upon莆上设计事务所     更多关于他们:UPON DESIGN STUDIO on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »