Coco Retro by 32mq design studio

A fusion of relaxed brasserie and stylish French restaurant

Project Specs

Design Firm:
Materials:

来自 32mq design studio 对gooood的分享。更多关于: 32mq design studio on gooood 
Appreciation towards 32mq design studio for providing the following description:

Coco Retro为坦布里奇韦尔斯这座位于肯特郡的富裕城镇带来了些许法式风情。设计师的主要任务是为餐厅的三个不同区域打造三种不同的用餐氛围。首层空间是一个轻松随性的啤酒吧;二层是环境优雅而私密的现代餐厅;地下层则是一间酒窖(建造中),为餐厅主人提供了藏酒空间。

The Coco Retro bistro brings French flair to Royal Tunbridge Wells, a large affluent town in Kent, just outside London. The brief for the design studio 32mq was to provide three different inspiring dining areas for three different dining experiences. The ground floor is an informal and relaxed brasserie; the first floor is an elegant intimate and stylish restaurant and the lower floor is a wine cellar (under development) dedicated to the wine collection of the owner.

进入餐厅,客人首先要经过一个闪耀着光泽的圆形黄铜吧台,其独特的造型在支配着大堂空间的同时,还吸引着街道上路人们的目光。经过一道由木材和玻璃制成的隔墙之后,便顺着定制的黑白棋盘格地面一路走进啤酒吧内部。原有的砖墙被保留下来,搭配以木架和贯穿了整个天花的深色镶板,装饰着黄铜元素的精致球形灯具从上方垂挂下来。暗色调的室内装潢包括了深棕色的座椅以及枣红色的桌面。

Guests enter through a lobby-bar area with a unique circular shiny brass bar counter, which dominates the space and provides a perfect welcoming place for people watching on the street outside. Passing through a wooden and glass divider screen, a black and white bespoke checkerboard flooring, leads you to the brasserie. Here the existing brick walls have been left exposed with natural wooden shelves and dark wooden panels that line the walls and traverse up onto the ceiling from which hang beautiful globe lights with brass accents. The dark colour palette includes dark-brown seating and Bordeaux tinted tables.

▼门厅处的圆形黄铜吧台吸引着路人的目光,the unique circular shiny brass bar counter provides a perfect welcoming place  ©Alan Williams

   

▼经过玻璃隔墙进入啤酒吧,entering into the brasserie by passing through a wooden and glass divider screen  ©Alan Williams

▼啤酒吧原有的砖墙被保留下来,并搭配以深色木材,the existing brick walls have been left exposed with natural wooden shelves and dark wooden panels  ©Alan Williams

▼暗色调的室内装潢包括了深棕色的座椅以及枣红色的桌面,the dark colour palette includes dark-brown seating and Bordeaux tinted tables  ©Alan Williams

黑色的楼梯向上延伸至明亮而奢华的餐厅空间,白色和粉蓝色的搭配带来与首层迥然不同的空间氛围。设计师拆掉了原来的天花板,裸露的屋顶结构增强了垂直方向上的空间感受。轻盈的木柱框架将壁炉区域和餐厅的其它区域分隔开,从而创造出一个具有私密感的空间,并由上方轻柔垂下的吊灯照亮。定制的三角形图案的地面为空间赋予了现代气息,透过传统风格的含铅玻璃,可以看见对面火车站上的时钟。

A dark-black staircase leads to a bright, luxurious and modern restaurant space where the white and powder blue colour palette provide a stark contrast to the dark atmosphere of the ground floor. The existing ceiling has been removed to expose the roof structure and to give a vertical orientation to the space. A light wooden columns screen frame divides the fireplace area from the rest of the restaurant and creates a space within the space gently lighted up by pendant lights providing an intimate area to the restaurant room. A bespoke triangular pattern flooring gives a touch of modernity to this space that faces the train station clock through a traditional leaded window.

▼二层的现代餐厅,the modern restaurant space on the first floor  ©Alan Williams

▼木柱框架将壁炉区域和餐厅的其它区域分隔开,a light wooden columns screen frame divides the fireplace area from the rest of the restaurant  ©Alan Williams

▼背景处可看到开放布局的厨房,an open plan kitchen reveals itself on the background  ©Alan Williams

▼朝向窗边的区域可以看见火车站上的时钟,the space that faces the train station clock through a traditional leaded window  ©Alan Williams

餐厅的侧墙装饰着当地艺术家Chris Burke的插画,展示了典型的坦布里奇韦尔斯式步伐,为餐桌区域增添了一份趣味。在背景处,透过内侧装有黄铜边框的横向玻璃窗,可以清楚地看到开敞式布局的餐厅厨房。

Finally, the side walls have been decorated in collaboration with the local artist Chris Burke by illustrations resembling the typical “Walks” of Royal Tunbridge Wells adding a feel of interior to the tables area. On the background, an open plan kitchen reveals itself through a horizontal glass internally framed in brass.

▼侧墙上装饰着当地艺术家Chris Burke的插画,the side walls have been decorated in collaboration with the local artist Chris Burke by illustrations  ©Alan Williams

▼洗手间,restroom  ©Alan Williams

▼首层平面图,ground floor plan

▼二层平面图,first floor plan

▼地下室平面图(建造中),the lower floor plan (under development)

▼剖面图,section

CREDITS
Date: 2017
Gross floor area: 150 m2
Client: Coco Retro Ltd
Architectural design: 32mq design studio
General Contractor: FF Services
Photography: Alan Williams

More: 32mq design studio,更多关于:32mq design studio on gooood 

Post a Comment