CHARMANCE Jewelry Store, China by Point Depth Design

Create an extraordinary “treasure hunt” journey

Project Specs

Location:

感谢 深点设计(联系邮箱:pdd2016@foxmail.com)予gooood的分享。更多关于他们:POINT DEPTH INTERIOR DESIGN on gooood
Appreciation towards POINT DEPTH DESIGN(Contact:pdd2016@foxmail.com)for providing the following description:

 

项目概况 | Project Overview

项目位于广州珠江新城环球都会广场写字楼内,CHARMANCE荟玥是集温度情感设计、臻品孤品收藏为一体,致力于提供珠宝美学的独特形象方案的高端珠宝私人定制品牌。

The project is located in the office building of Global Metropolis Plaza in Zhujiang New Town, Guangzhou.CHARMANCE is a store that integrates temperature emotional design, masterpiece, and Orphan collections.A private customized brand of high-end jewelry dedicated to providing unique image solutions for jewelry aesthetics.

▼室内概览,overview © EMMA

基于品牌理念且相对私人化的经营模式,设计师把与人交流的下沉式卡座区设为中心区域,珠宝展示由墙面一体式的展柜围绕着中心在四周呈现,抛开以往大面积堆砌式的展柜,设计师通过控制每一单元的珠宝展示的比例,使每一款珠宝都有相对干净的展示背景,配合整体呈回字形动线,通过动线的转折、明暗的转换,丰富空间感和神秘感,以此营造拥有节奏起伏的“寻宝”空间。

▼轴测分析图,axonometric © PDD深点设计

Based on the brand concept and relatively private business model.The designer sets the sunken booth area for communicating with people as the central area. The jewellery display is presented around the center by an integrated display cabinet on the wall.Instead of the large-scale stacked showcases in the past, the designer controls the proportion of each unit of jewelry display so that each piece of jewelry has a relatively clean display background.In conjunction with the circulation that is in the shape of a back shape, through the turning of the circulation and the conversion of light and dark, it enriches the sense of space and mystery.It is used to create a “treasure hunt” space with ups and downs.

▼下沉式卡座区,the sunken booth area for communicating with people © EMMA

 

隐 | Hidden

小隐于山,大隐于市
Small hidden in the mountains, big hidden in the city

与明亮的办公楼通道截然相反,整体深灰色的色调唯独精致的亚克力LOGO是享有灯光的地方,落在石粒涂料与弧形墙面简单却神秘,设计师把原有的大门往内移去,留出一个可供客人稍作停驻的地方,以退为进,同时减少屋外和屋内的缓冲。2.8米高的灰色大门上,设计师在门上留出一道细长的缝隙,让展柜的余光通过缝隙渗出,顺着光芒望去可以瞥见展柜的一角,让客人驻足之余勾起好奇。

Contrary to the bright office building aisles,The overall dark gray tone is the only exquisite acrylic LOGO that enjoys the light, falling on the stone paint and curved wall is simple but mysterious.The designer moved the original gate inward, leaving a place for guests to stop briefly, so as to retreat and enter, while reducing the buffer outside and inside the house. On the 2.8-meter-high gray gate, the designer left a long slender gap in the door.Let the after-light of the showcase seep through the gap, and you can glimpse a corner of the showcase when you look along the light, so that guests will arouse curiosity while stopping.

▼店铺入口,the entrance © EMMA

设计师把入门玄关到通道比作前奏,为进入主体空间做铺垫,墙面从玄关延伸至内部,与通高的展示柜的配合产生强烈的通道感,顺着墙上的一条灯膜望去,阳光从转角倾泻而出,仿佛在洞穴中找到通往外界的出口,在幽暗的通道里展示柜内壁亦是做的石粒涂料,意在以石粒涂料的粗糙突显珠宝的精致。

The designer takes the entrance hallway to the passage as a prelude to pave the way for entering the main space.The wall extends from the porch to the interior, and the cooperation with the high display cabinet creates a strong sense of passage.Looking along a light bar on the wall, sunlight pouring out from the corner, as if finding an exit to the outside world in a cave.The inner walls of the display cabinets in the dark passages also use stone-grain paint to highlight the exquisiteness of the jewelry with the roughness of the stone-grain paint.

▼入门玄关到通道,the entrance hallway to the passage © EMMA

▼室内展柜,the showcase © EMMA

在光的指引下来到转角处,设计师把环绕洽谈区的廊道适当抬高,配合转折迎来的光感,以此加强空间的层次感。另外阶下静放了一块布满天然纹路的磐石,经过精工处理嵌合于此,为踏上廊道增添一道仪式感。

Under the guidance of the light to the corner, the designer appropriately raised the corridor surrounding the negotiation area.Cooperate with the light sensation ushered in the turning point to enhance the sense of hierarchy in the space.In addition, a rock covered with natural patterns is quietly placed under the stairs, which is fitted here after precise processing, adding a sense of ceremony for stepping on the corridor.

▼转角处的天然磐石,under the stairs, a rock covered with natural patterns © EMMA

▼看向核心展示区,view of the central area © EMMA

 

游 | Tour

曲径通幽,优游自得
Winding paths lead to seclusion 

天花悬挂着一道道如纸质的屏风,屏风的透光性保证了洽谈区的光线充足,且阻挡了室外高楼大厦对室内的光污染,也减少了其对客人观赏珠宝的影响。

The ceiling is hung with a series of paper-like screens. The light transmittance of the screens ensures sufficient light in the negotiation area, and blocks the indoor light pollution from high-rise buildings outdoors, and reduces its impact on guests viewing jewelry.

▼到达洽谈区,arriving the negotiation area © EMMA

▼转角处的弧线设计,curved design at the corner © EMMA

▼屏风围合洽谈区,negotiation area enclosed by screens © EMMA

当客人穿游于廊道间,人影在屏风上若隐若现,设计师的真正用意也得以体现,廊道与洽谈区保证了相对私密却不封闭的尺度,若是偶然瞥见一二,少了两眼相对的尴尬,却平添几分朦胧的美感。

When guests shuttle between the corridors, the shadows of the figures are looming on the screens, and the designer’s real intentions are also reflected. The corridors and the negotiation area ensure a relatively private but not closed scale. If they see each other by accident, it will also reduce the embarrassment of looking at each other. , Adds a somewhat hazy beauty.

▼可开启的屏风,the folding screen © EMMA

展柜的玻璃柜门采用了无竖框的设计,简洁的板面配合隐藏式的电子锁,且上下柜线一致,配合转角弧形一体的烤漆柜身,没有过多的修饰,只有平面与线条严丝密缝的配合,灰色与大地色的搭配,这一切准备只为打造完全展现珠宝本身的舞台。在展柜两端设有隐藏式全身镜。

The glass door of the showcase adopts a mullion-free design. The simple board surface matches the hidden electronic lock, and the upper and lower cabinet lines are consistent.With the corner and curved paint cabinet body, there is no too much decoration,Only the plane and the line are closely matched,The combination of gray and earth tone, all these preparations are only to create a stage that fully shows the jewelry itself. There are hidden full-length mirrors at both ends of the showcase 

▼隐藏式全身镜,hidden full-length mirrors © EMMA

 

融 | Rapport

方圆之中,融洽无间
Harmony in the circle

洽谈区作为整个空间的中心,以大地色与墨绿色为基调,两组卡座呈围合状地分布,再配以色调较重的木地板作为地面,而供珠宝展示的面积不增反减,以点缀的方式在洽谈区中呈现,设计师有意地把商业氛围削弱,让人与人之间更像是在园中小亭中赏宝聊天,营造融洽舒适的气氛。

As the center of the entire space, the negotiation area is based on earth tone and dark green.The two sets of booths are distributed in an enclosure, and they are equipped with a heavy-toned wooden floor as the ground.The area for jewelry display does not increase but decreases, and is presented in the negotiation area in an embellishment manner. The designer intentionally weakens the business atmosphere, making it more like chatting with treasures in a small pavilion in the garden, creating harmony Comfortable atmosphere.

▼细部,details © EMMA

▼平面图,plan © PDD深点设计

▼剖面图,section © PDD深点设计

项目名称| 荟玥珠宝店
项目地点| 中国广州 
设计公司| PDD深点设计
主创设计| 郑小馆
设计团队| 黄炳森、陈槿珊、陈柱希
施工| 高森装饰工程
摄影| EMMA
设计时间| 2020年8月
完工时间| 2020年12月
项目面积| 80㎡
主材| 砼馆涂料、木地板、达明合成树脂地板、不锈钢、玻璃
展柜定制| 品质展示
灯光| 广州利沙照明

Project name |CHARMANCE Jewelry Store
Location | Guangzhou, China
Design Company | Point Depth Design
Interior Design | Lauren Cheng
Design Team | Benson Wong ,Chris Chan,Zunxi Chan
Construction | GAOSEN  Engineering
Photography | EMMA
Design Time | August 2020
Completion time | December 2020
Area |80㎡
Main Material |TONG CONCEPT、Wood floor、Tat Ming Resin floor、Stainless steel、Glass
Carpenter |PINZHI DISPLAY CO. LTD
Lighting | Guangzhou LiSha Lighting

More:  深点设计(Contact:pdd2016@foxmail.com)    更多关于他们:POINT DEPTH INTERIOR DESIGN on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment