Case Unifamiliar by Garcés De Seta Bonet Office

A White House which balances with its surroundings

Project Specs

Location:

非常感谢Garcés De Seta Bonet Office将以下内容授权gooood发行:
Appreciation towards Garcés De Seta Bonet Office for providing the following description:

项目基地位于海湾西北侧的岩石坡地上,纯白的建筑在高大乔木和硬朗的岩石的衬托下,显得干净明亮。建筑的主体空间分别被放置在了三个不同高度的台地上,顺着山势铺展,层层叠叠,且几乎每个房间都有各自对应的室外露台空间。建筑入口位于后侧,正立面则完全打开,面向一望无际的大海和对岸延绵的群山。

建筑的起居空间,包括起居室,餐厅和厨房位于中部平台上,其最西端是一个两层通高的的公共空间,巨大的书架铺满了墙壁。以这个空间为轴线,东侧起居空间的楼下,是位于建筑流线的最末端的主卧空间,这里同时也是整个建筑最靠近大海的区域;而西侧则是开放的,与自然完全融合的无边泳池。

The plot is located to the north-east of the bay area, on a steep rocky slope surrounded by the trees. The architects’ proposal is site-specific. The house expands along the topography. Three main volumes are placed at the different heights, each with its own terrace attached. The entrance is located at the back of the house and the front façade is completely open to the landscape. The social area, including living room, dinning area and the kitchen is at the middle level. In its west end, where the double height study sits, a hug bookshelf covers the wall. To the east side of the study, underneath the social area, is the main bedroom. To the west is a infinite pool, where one can enjoy the natural phenomenon of the landscape.

▽ 纯白的建筑融入了背景里的高大乔木和硬朗的岩石中,the white building stands out from yet balancing with its surrounding

001-Case Unifamiliar by Garcés De Seta Bonet Office

▽ 一系列的室外平台和楼梯,sequence of outdoor terrace and stairs

014-Case Unifamiliar by Garcés De Seta Bonet Office

▽ 建筑顺着山势铺展,分成了不同的体块 the house expands along the topography with different volume in different height

▽ 在建筑入口处,看向一望无际的大海,view form the back of the house

▽ 从基底入口处顺着石阶下行,将来到建筑的主入口 one enters the plot from upper area and walks down towards the entrance of the building

   

▽ 起居空间侧面的阿拉伯式庭院,side garden along the social area

006-Case Unifamiliar by Garcés De Seta Bonet Office

▽ 看向大海的客厅和露台,seaview from the living room and its terrace

017-Case Unifamiliar by Garcés De Seta Bonet Office

▽起居空间西侧的厨房, kitchen area at the west end.

▽ 西侧通高的公共空间,double height study

019-Case Unifamiliar by Garcés De Seta Bonet Office

020-Case Unifamiliar by Garcés De Seta Bonet Office

▽ 坐拥海景的主卧室,main bedroom with sea view

▽ 外侧露台给树木留出了生长空间,terrace and the trees.

▽ 通过室内和室外皆可在不同高度的平台间移动,indoor and outdoor connection between different height

010-Case Unifamiliar by Garcés De Seta Bonet Office

▽ 建筑群最西侧的无边泳池和露台,infinite pool and terrace at the west end

012-Case Unifamiliar by Garcés De Seta Bonet Office

013-Case Unifamiliar by Garcés De Seta Bonet Office

016-Case Unifamiliar by Garcés De Seta Bonet Office

015-Case Unifamiliar by Garcés De Seta Bonet Office

Location: Costa Brava
Date: 2012
Architect: Garcés De Seta Bonet Office
Constructor: Construccions Gasull
Photography: Adrià Goula
Drawings: Garcés De Seta Bonet Office
English Text: Garcés De Seta Bonet Office
Chinese Text: gooood

MORE: Garcés De Seta Bonet Office

Post a Comment