Aesop Piccadilly Arcade by Aesop + Studio Luca Guadagnino

A carefree corner on the historical street

Project Specs

来自 AesopStudio Luca Guadagnino 对gooood的分享。更多关于他们,请至:Aesop on gooood, Studio Luc Guadagnino on gooood
Appreciation towards Aesop , Studio Luca Guadagnino Studio Luca Guadagnino for providing the following description:

Aesop皮卡迪利拱廊街店由Aesop与Studio Luca Guadagnino合作设计,坐落在皮卡迪利街上的拱廊历史街道入口处,位于带有弧度的街角建筑内。透过形状圆滑的橱窗可以看到由灰泥面板组成的展示柜。展示柜采用仿都铎式设计,与街道整体风格相符,犹如一道传送门,预示着店内的氛围将迥然不同。整家店分为两层,二楼地板中间有采光井与一楼连通。两层楼之间仿佛在进行一场对话,透露出真切可感的悠然之气。

Aesop Piccadilly Arcade, designed with Studio Luca Guadagnino, is poised at the Piccadilly entrance of the historic locale in a curved corner store. Within the rounded windows, stucco panels become mock Tudor cabinets from the street and form a portal that heralds a change in atmosphere. A dialogue of languorous corporeality is held between two stories, which are united by a light well piercing the first floor’s slab.

▼一层空间一览,overall view of the first floor

▼二层空间,采用柔和的家居风格,铺以木地板,second floor space of tender domesticity with wooden flooring

走入店内,由两块巨石相接而成的中央水槽便映入眼帘。知识丰富的销售顾问可以在水槽旁边协助顾客试用最适合自身需要的产品。水槽四周铺有几何形状的石砖,石砖呈放射状排列,向格林威治(Greenwich)的历史建筑致敬。朝向街道的窗户前安有单个水池,站在那里便能以特别的视角欣赏皮卡迪利街景。顾客可以沿着隐蔽的楼梯,走到楼上,进入具有柔和家居风格的房间:房间内的墙面涂有灰泥,地板由回收木材铺成,窗前挂有轻薄的窗帘。抛光不锈钢基座上有陶瓷水池,顾客还可以在躺椅上稍作休憩。

Once inside, two boulders interlock to form a central basin around which stone tiles radiate geometrically in a nod to the architectural heritage of Greenwich. A singular sink nestles into the exposed window, providing an unconventional view onto Piccadilly. Stone tiles radiate geometrically from the basin in a nod to the architectural heritage of Greenwich. A singular sink nestles into the exposed window, providing an unconventional view onto Piccadilly. A hidden staircase transports the visitor into a room of tender domesticity: stucco embraces the walls, reclaimed timber lines the floor, diaphanous curtains caress the windows. Ceramic sinks perch on polished stainless-steel legs; a daybed invites repose.

▼入口,空间中部设置巨石水槽,石砖呈放射性排列,entrance, a stone sink in the middle of the space, stone tiles radiate geometrically from the basin

▼展示柜由灰泥面板制成,display shelf made of stucco panels

▼通向二层的隐藏楼梯,hidden staircase to the second floor

▼休息区,窗边设有单个水池,rest area, a singular sink nestles to the window

Address: 2 Piccadilly Arcade, St James, London SW1 Y6NH
Email: piccadillyarcade@aesop.com

More: Aesop on gooood, Studio Luc Guadagnino on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment