Aesop Midtown / Torafu Architects

multum in parvo and dazzling

Project Specs

Location:

日本Torafu Architects给gooood分享了他们在东京市中心设计的最新澳大利亚护理品牌Aesop门店。更多请至:Torafu Architects on gooood 

Aesop这个护理品牌在世界范围内广开门店,且每个门店都请世界各地的设计师精心打造。

曾经我们为大家介绍过:
交叉圆顶天花。Aesop品牌全球第100家分店–挪威奥斯陆店 Aesop’s store no. 100 / Snøhetta
以及同样由Torafu Architects设计的Aesop之25周年店庆之东京和横滨新门店 Shin-Marunouchi & Aesop Yokohama Bay Quarter

/wp-content/uploads/2015/04/_c_rgzomCgwnQCutaYtAdNJeOm_NoloEPYTXRqbPOXaJWBFIulKo4z13j8BaYscATeWKgfE0WMzM4cVAsj0N9ljdv-WE5LH4aCz.jpg

该东京新门店场地急促,入口狭窄,宽度仅3.8米,深则5.8米,天花板高3.2米。

这次的设计灵感受传统实验室里所见的线性和井然有序的启发-这指的是伊索理念和产品配方办法中必不可少的科学严谨性。不锈钢柜台占据了门店中心。三个定做的吹制玻璃球在顾客咨询时供水,吸引人的注意力于水槽,那是向顾客亲切直接展示产品的平台。

产品陈列在不锈钢架上,钢架向天花板延伸,突出了空间充足的高度。随意布置的小聚光灯的明亮光线创造了一个科学空间。不锈钢和特别抛光过的砂浆地板构造上的不同使这种结合的效果凸显。

这种材质的颜色与购物中心内部墙面颜色形成对比,购物中心内墙是木料和竹子材质,颜色非常温暖。空间纵然小,建筑师依旧积极打造一个能从周围环境中脱颖而出,并能与伊索的品牌形象完美联系在一起的门店。

We performed the interior design for a store by Aesop, an Australian skin care brand, located in Tokyo Midtown. The site itself, posed some restrictions due to its size – a narrow 3.8m entrance width, 5.8m depth and 3.2m ceiling height.

This time the design was inspired by the linearity and meticulous ordering seen in traditional laboratories – a reference to the scientific rigour integral to Aesop’s philosophy and approach to product formulation. A stainless steel counter occupies the centre of the store. Three custom-blown spherical glass bulbs provide water during client consultations, drawing focus to the sink which is the stage of gracious, intimate approach to product demonstrations.

Product is displayed on stainless steel shelving that extends to the ceiling and accentuates the space’s ample height. The brightness of randomly layouted downlights creates a scienrific space. The textural difference between stainless steel and a specially finished mortar floor brings out the combination.

This material palette contrasts with mall’s interior which is very warm, with timber and bamboo accents. Even in this small space, we sought to create a store that actively seeks to stand out from its surroundings and seamlessly links in with Aesop’s brand image.

/wp-content/uploads/2015/04/_c_mBcSuRBtKWQ5F0tjlCll4LIBlUOE0MC96q7ZGzTTZwWrKxP_aBBYTnwA-c4LEFsOE6UgfntD-106cvjZhMPh_Kg556tveOAK.jpg

/wp-content/uploads/2015/04/_c_cNPzKvrXCCUtGcMAQAya75g9qJEkfUJkT9Agz1BrgmFfwr3rE4vmPw30VdVLx1eNxZtMuNaocjDPUqtlq0V9HRIUmqDyM8t7.jpg

/wp-content/uploads/2015/04/_c_XQT-sXya2ijc8KZRJhQKY6GlKuclSZTUMCxdYobYNoMBjszLWyC2DIf-5S7ObqshDVIUn7Vgb3M61KZ1HA2b0Tz4vjCh_zNN.jpg

/wp-content/uploads/2015/04/_c_MIHzaWcJXYkXYMiOaM6pw6-PM0eYhre1svniU0PHmpKwOCNue2LWuQRF35XOzrG1h-Ala_1ssNycDfe586pcf3WMPQY1Msrp.jpg

/wp-content/uploads/2015/04/_c_SOr2tHGN8ksgq30xgqBBjV9yiacC2b8c__2LkgpJUp2H96m1i3QEk6WDShqVfi2Afkjas_Lw76ZLV7s2rjF7Gel94TtLOIUy.jpg

/wp-content/uploads/2015/04/_c_TtiVxste9dYMq9lZXKppZXb-7l2PzE5PgGHo7nYFRn18jB7pqIdpdJD9JAWV-_iPH1bbwkcJpoppTw_dfa6WEohrLD6DnB_S.jpg

Principle use: SHOP
Production: &S
Credit: Graphics: Aesop / Lightings:DAIKO
Building site: Tokyo Midotown, Tokyo
Total floor area: 24.07m2
Design period: 2014.12-2015.03
Construction period: 2015.02-03
Photo: Takumi Ota
Website:http://www.aesop.com/

MORE:     Torafu Architects  更多请至:Torafu Architects on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment