Vestre Fjord Park by ADEPT

New completed park brings together land and sea

Project Specs

Design:
Location:
Materials:
Category:

感谢 ADEPT 予gooood分享以下内容。更多关于他们:ADEPT on gooood
Appreciation towards ADEPT for providing the following description:

由ADEPT新近完成的Vestre Fjord公园项目为利姆峡湾所塑造的独特场地赋予了完美体验。项目功能和自然景观之间形成了微妙的平衡,日常使用者则为公园带来了活力和当地特色。

The recently completed Vestre Fjord Park by ADEPT is a recreational learning and experience landscape that generously contributes to the full experience of its unique site by the Danish fjord, the Limfjord. It is the nuanced balance between the natural landscape, the activities and functions and the park’s many daily users that really adds life and local character to Vestre Fjord Park.

▼Vestre Fjord公园位于峡湾地带,the Vestre Fjord Park is located in a unique fjord site

▼通过建造路径,项目促进了自身与峡湾的联系,the project encourages a direct contact to the fjord by establishing better accessibility from land to sea

利姆海峡是丹麦最大的峡湾景观,这为Vestre Fjord公园带来了巨大潜力。在这里,人们将体验到什么是“真正的”自然——水、鸟、鱼、农田、海滩和草地,加上各种各样的户外活动设施,共同创造出与自然和城市相关联的全新体验。

The Limfjord itself, the largest fjord landscape in Denmark, is the grand potential of Vestre Fjord Park. Here one finds ‘real’ nature – water, bird life, fish, fields, beach and meadows – that together with a wide variety of physical activities and outdoor facilities create the setting for new active experiences related to both nature and the city.

▼多种多样的户外活动设施带来全新体验, outdoor facilities create the setting for new active experiences

通过在陆地与海洋之间建造更优质的路径,项目促进了自身与峡湾的联系,同时凭借多功能的建筑物为各种水上活动带来可能性,增强了景观的叙事性。地峡使景观与建筑物合为一体(尤其是峡湾、活动区域和公园的交汇地带),同时对两处水域进行了分割。

The vision behind the project is to encourage direct contact to the fjord by establishing better accessibility from land to sea. At the same time, the project aim to strengthen the story of the landscape with a multi-functional building structure that frames the many potential activities on the water. The cut between the two water spaces is defined by the isthmus binding together landscape and built structure – exactly where the experiences of fjord, activities and park become one.

▼景观与建筑物合为一体, the isthmus binds together landscape and built structure

▼空中平台与口袋空间,the airy terrace and outdoor spaces

该项目由ADEPT与GHB景观设计合作完成。近日,Vestre Fjord公园在奥尔堡地区的众多新项目中脱颖而出,获得了2017年的丹麦景观奖。

The project was completed in collaboration with landscape architects GHB. Vestre Fjord Park is among the three nominees for the Danish Landscape Award 2017 and was recently awarded among the best new buildings in Aalborg. 

▼多功能的建筑和使用者的活动增强了景观的叙事性,the multi-functional building structure strengthens the story of the landscape

▼景观细部,details

▼轴测示意图,axon diagram

▼平面图,plan

Name: Vestre Fjord Park
Year: 2017
Location: Aalborg, DK
Size: 2.000 m2 / 15 ha
Team: ADEPT, GHB Landskab, Orbicon, Niras, COWI
Client: Aalborg Municipality

More: ADEPT,更多关于他们:ADEPT on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment