The Dock Building by MGA

Where the beach is kissed by the sea.

Project Specs

Location:

非常感谢 MGA | Michael Green Architecture 将以下内容授权gooood发行。更多关于:MGA | Michael Green Architecture on goooodAppreciation towards MGA | Michael Green Architecture  for providing the following description:

来自MGA的设计团队试图向人们证明,不论是工业建筑还是博物馆,它们都能够以优雅的姿态展现。“在不讨论造价的情况下,任何形式的优雅建筑都可以实现,”MGA的CEO和创始人Michael Green说道。“这就是我们为Royal Vancouver Yacht Club设计码头建筑的出发点。”

The design team at MGA aimed to demonstrate that all projects, from working industrial buildings to boutique museums, can and should be realized with grace and architectural dignity. “Delivering thoughtful, elegant architectural design is always possible regardless of budget,” said Michael Green, CEO and President of MGA. “This is what we set out to do when designing the Dock Building for the Royal Vancouver Yacht Club.”

建筑外貌夜景,night view of the architecture

该码头建筑位于温哥华杰里科海滩,是专为帆船服务的码头建筑。该栋建筑提供洗手间,淋浴间,港务监督长办公室,儿童指导中心,及各种船只,帆船和配套装置的修理空间。有限的资金,必要的功能需求和突出的地理位置,要求该此次改造工程需以最简化的处理方式,最大限度的还原原厂地矗立了近半个世纪的滨海建筑风貌。

The Dock Building, located on Jericho Beach in Vancouver, BC, serves a large marina of sailboats. The facility provides washrooms and showers, offices for the Harbour Master, instruction space for children, and a variety of workshops to maintain boats, sails, and gear. The project’s practical working needs, very modest budget, and prominent siting required a simple solution that honoured the cannery and industrial heritage of waterfront buildings that were once found on the site a half-century before.

夜间室内的灯光则照亮了户外路面,facing land is a glulam and translucent polycarbonate wall that glows along the beach at night

该项目所打造的建筑外形十分朴素。两个交叉镶嵌的建筑体量,相互映衬着照亮了海滨与陆地。面向陆地的建筑一侧由胶合层木版和半透明pc板覆盖。日间室外自然光透过该立面照亮室内工作室,夜间室内的灯光则照亮了户外路面。面朝大海的一侧展现为一排库房大门,门内设有海岸商店和码头管理员办公室。位于办公室顶空的木制屏风将机械设备隐藏在楔形体内侧。

The massing is simple. Two intersecting wedge volumes mirror each other to create a lantern to the sea and a lantern to the land. Facing land is a glulam and translucent polycarbonate wall that brings light into the workshop spaces and glows along the beach at night. Facing the sea and the marina itself are a series of garage doors opening to the shop bays as well as glazed offices for the management of the docks. A wood screen above the offices hides the mechanical systems in the high volume of the wedge that faces the water.

建筑外形十分朴素,the massing is simple

建筑外貌展现为两个交叉镶嵌的建筑体量,two intersecting wedge volumes mirror each other

面朝大海的一侧展现为一排库房大门,facing the sea and the marina itself are a series of garage doors

玻璃门内是商店及办公室,glazed offices for the management of the docks

建筑栖居于海水与沙滩的交接处,每日都会拥入潮起潮落之中。因此,该项目近一半的预算都投入到建筑的基础和桩上。对设计师来说,既要满足基底要求,又要打造出意义非凡的建筑是一次不小的挑战。建筑外侧白色直立接缝板象征着帆船,内部结构由胶合木桩和梁搭配木板和隔墙构成。设计师采用建造及胶合板,实现了坚硬的建筑结构和易于替换的室内表面。总体来说,建筑的各个细节保证了空间的实用性,也满足了造价预算要求。

The building resides on the waters’ edge just where high tide meets the beach. Almost half of the project budget went to the foundation and piles, leaving the design team with the challenge of meeting the project’s functional needs while delivering something more meaningful to the community. White standing seam panels are used for the exterior in the spirit of the forms and colour of the sails and boats. The structure is a mix of glulam posts and beams with light timber infill decking and walls. The interior is predominantly construction-grade plywood, providing a tough, easily replaceable interior finish. Throughout, the details are modest and practical to work with the limited project budget.

内部结构由胶合木桩和梁搭配木板和隔墙构成,the structure is a mix of glulam posts and beams with light timber infill decking and walls

采用建造及胶合板做内饰,the interior is predominantly construction-grade plywood

设计简单功能使用的空间,the details are modest and practical to work

该建筑展现了设计团队的创新能力,客户的野心伟大愿景的实现。

The Dock Building exemplifies what a creative team, an ambitious client, and a big vision can produce.

总平面,master plan

平面,plan

剖面,section

More: MGA | Michael Green Architecture ,更多关于:MGA | Michael Green Architecture on gooood

Post a Comment