Sugar Photography in Xiamen, China by Scope Design

A memory of childhood

Project Specs

Design Firm:
Location:

非常来自 品界设计 对gooood的分享。更多关于他们:Scope Design on gooood.
Appreciation towards Scope Design for providing the following description:

以糖丁摄影所倡导的愉悦的玩耍拍摄为出发点,我们将对儿童的爱与关怀的理念植入室内空间及展陈设计,令使用者能以轻松的姿态去探索整个空间。每个人的梦境都入驻着一个五彩缤纷的世界。在本项目中,设计团队通过柔和、雅致的色彩,营造出一个具有梦幻感和故事性的空间,带你体验一场童梦之旅!项目位于美丽的海滨城市-厦门,宝龙一城西塔,占地面积600平。本案设计要服务于儿童摄影,儿童是第一主角,作为设计策划主体视觉,我们希望把一个美好世界带入儿童的现实,这既是品牌方糖丁摄影希望传递的,也是我们从设计角度进行的表达。在这里感谢项目方的配合,让作品能最终还原呈现出来。

Starting with the goal of photographing in playing joyfully, which is advocated by Sugar Photography, we implant the concept of love and care for children into the design of interior space and exhibition, in the hope of helping users explore the whole space with a relaxed attitude. There is a colorful world in the dream of every person. In this project, our design team will create a dreamy and fairytale space with soft and elegant colors to take you on a fantastic journey. The project is located in the West Tower of Powerlong One Mall, Xiamen, a beautiful coastal city, covering an area of 600 square meters. The design of this case is to serve for children photography. Children are the first protagonists. As the visual subject of design planning, we hope to bring a beautiful world into the reality of children. This is not only what Sugar Photography hopes to but also what we want to express from the perspective of design. Thanks to the cooperation of the project provider, the work can be finally presented.

▼接待大厅,设置粉嫩渐变色的马卡龙饼干样式前台,the reception hall with the macaroon biscuit style front desk in the pink and delicate gradients

 

接待大厅 | Reception Hall

接待大厅,灵感来源于牛奶所碰撞的流体设计,整个空间呈现牛奶的质感。马卡龙饼干样式前台,随意堆叠的设计 ,瞬间抓住你的眼球,粉嫩的渐变色,一圈圈,融进心里,在每个孩子心中都留存下美好。从童话到童画,设计师通过儿童的手绘图案,演化成天花吊灯的原型,太阳、云朵、彩虹,还有童年的纸飞机……

▼接待大厅的设计灵感来源于牛奶碰撞的流体设计,the design of reception hall is inspired by the fluid made by milk collision

The design of reception hall is inspired by the fluid made by milk collision, so the entire space shows the texture of the milk. The macaroon biscuit style front desk designed with random stacking will instantly catches your eyes. Pink and delicate gradients can blend into children’s hearts round and round and leave beautiful impression in their minds. From fairy tales to children’s paintings, the designer has evolved the hand-painted patterns of children into the prototype of ceiling chandeliers, like the sun, clouds, rainbows, and paper planes played in childhood…

▼接待大厅局部,太阳、云朵、彩虹,还有童年的纸飞机被演化成天花吊灯的原型,partial interior view of the reception hall, the sun, clouds, rainbows, and paper planes played in childhood are involved into the prototype of ceiling chandeliers

为了呈现最佳的效果,光也是测试了不同材质吊灯和效果,最终以透明亚克力结合LED灯带,变成现有吊灯设计。这些生活中简单的图案元素以一种梦幻的方式,呈现了对于每位孩子梦的世界的畅想。童年记忆中,你是不是也想采一块洁白的云朵?有没有一只长颈鹿探出头来和你玩耍?晴空白云,背靠木马,牛奶般流体空间设计,呈现梦幻童真的拍摄乐园。

In order to show the best results, after testing the chandelier with different materials and effects, the designer chose to combine transparent acrylic with LED light trips in the end. All these simple graphic elements in life are presented in a dreamlike way, which reveals the designer’s imagination of the world in children’s dreams. In childhood memories, have you ever wanted to pick a white cloud? was there a giraffe heading out to play with you? Now the designer shows a dreamy childlike photography paradise with clear sky, white clouds and lovely wooden horses through milk-like fluid space design.

▼接待大厅局部,设置透明亚克力结合LED灯带,partial interior view of the reception hall with the transparent acrylic with LED light trips

 

选片 & 游乐区 | Photographic Selection & Children’s Play Area

设计师希望创造一个能激发人们想象力和好奇心的体验空间,既能让孩子喜欢,亦能平衡销售氛围。在这个空间中,以成人洽谈为主要功能,双向的空间视野让处于交谈中的父母和玩耍中的孩子彼此拥有安心的感觉。

The designer hopes to create an experience space to inspire the imagination and curiosity of people, which can not only make children enjoy but balance sales atmosphere. In this space, the main function is to be convenient for adult to negotiate while the two-way spatial vision will relieve both the parents in conversation and the children in playing from worries.

▼选片兼接待区,孩子的游乐区和家长的洽谈区具有双向的空间视野,the photographic selection and reception area, the children’s play area and parents’ conversation area make a two-way spatial vision

通过家私的选择与配色,处处呈现柔软舒适的细节,简洁不失趣味性,防撞无尖角的设计更多地考虑了儿童在空间中的活动安全,让他们尽情玩耍的同时,家长也能够在旁安心洽谈。实现了糖丁摄影用爱包围的概念,强化来访者的情感共鸣。

Through the choice and color matching of furniture, every detail shows soft and comfortable, as well as simple but fun. The design of avoiding collision and sharp corners more considers the safety of children in the space, so that parents will be able to negotiate at ease while children are enjoying playing. In this way, Sugar Photography’s concept of “surrounded by Love” can be realized and the emotional resonance of visitor can be strengthened.

▼选片兼接待区局部,防撞无尖角的设计更多地考虑了儿童在空间中的活动安全,partial interior view of the photographic selection and reception area, the design of avoiding collision and sharp corners more considers the safety of children in the space

唯美的3D星空吊顶,趣味多彩的配色,圆润、俏皮,可爱的造型卡座空间,铜和水磨石月亮图案地板,带给孩子多元却不失考究的梦幻世界,缤纷波波球,室内游乐场,一处为家长量身定制亲子加温的理想栖息地。

The designer also wants to create a diverse but yet elegant dream world with a beautiful 3D star sky ceiling, funny and colorful matching colors, a sleek, playful and cute booth space, and copper and terrazzo moon pattern floors. At the same time, it is an ideal customized habitat for parents to improve the parent-child relationship with colorful marine balls and an indoor playground.

▼选片兼接待区局部,设置唯美的3D星空吊顶以及铜和水磨石月亮图案地板,partial interior view of the photographic selection and reception area with a beautiful 3D star sky ceiling and copper and terrazzo moon pattern floors

▼选片区的家长洽谈区局部,partial view of the parents’ conversation area in the photographic selection and reception area

 

创意长廊 & 等待区 | Creative Corridor-Waiting Area

长廊设计的巧妙在于白色的视觉展现,在弱化空间界限性的同时,突出了饰物、软装、人,对于色彩感受的对比,这种留白的处理也让来访者有另一番体验。黄色光泽的泡泡被儿童造型小人吹起,漂浮长廊半空,吹进我们的记忆,这是设计师对儿时的怀念,是每个心中儿时的童话。创意吹泡泡长廊及等待区,游乐场般的喜乐感,博物馆似的新奇感,探寻儿童世界里的各种灵气。

▼过道区灵感来源于儿时的吹泡泡游戏,the design of corridor area is inspired by the bubbles blown up by children

The smart design of the corridor lies in the visual display of white. While weakening the boundaries of space, it highlights the comparison of accessories, soft decoration and people’s feelings to colors. This kind of blank treatment also gives visitors a different experience. The yellow bubbles are blown up by child figures. They are floating in the corridor and also blowing into our memories. This is the designer’s nostalgia for childhood, as well as a fairy tale for every person’s childhood. The creative corridor and waiting area bring playground-like joy, museum-like novelty to visitors and take them to explore the various auras in the children’s world.

▼过道区,使用白色的视觉展现,the corridor area with the visual display of white

▼过道区,黄色光泽的泡泡被儿童造型小人吹起,漂浮长廊半空,the corridor area, the yellow bubbles are blown up by child figures

▼过道区内的休息空间,the seating area in the corridor

 

卫生间 & 母婴室 | Toiler-Mother And Baby Room

弧型也是空间设计的重要元素,包括门顶,亚克力几何元素,及卫生间的镜子,充满趣味和联想性。色调以清新、温馨的暖色为主,柔和暖黄灯光照明延伸出整体空间温暖柔软的感觉。城市是提供所需的地方。附着于城市的空间,如同一个个复杂的生命系统。设计师要思考的是创造一个有意义的空间,使之与自然产生互动,人亦能于城市中诗意栖居,美好的记忆与情感也得以传承下去。

The arc is also an important element of space design, including the door top, acrylic geometric elements and the bathroom mirrors, which are full of fun and association. The choice of hue is focused on fresh and cozy warm colors. The soft and warm yellow lighting extends the warmth and softness of the overall space. The city is where the need is fulfilled. The space attached to the city is like a complex living system. What designers should think about is to create a meaningful space which can interact with the nature. People can also live poetically in the space in the city. Meanwhile, good memories and emotions can be passed down.

▼男卫生间(左),女卫生间(右),采用弧形元素,色调清新温馨,men restroom (left), women restroom (right), with the arc element in the fresh and cozy warm colors

 

门面 | Facade

被定义为“用爱包围的儿童摄影基地”,蓝色的门头背景,格栅造型+LED灯条,晕黄的雨棚,粉色logo,缤纷的卡通色系奠定整个空间的基调,点亮着过往的目光,引人进入。大面积的玻璃落地窗代替原有墙面,让自然光线进入,呈现明媚温暖的空间感受,通过设计激发来访者想象力的情境,为每一个踏入的孩子,营造家一样的安全感。

As being defined as “children’s photography base surrounded by love”, the space is decorated with blue door background, grille shape + LED light bars, yellow awning canopies and a pink logo. The various cartoon color system sets the tone of the entire space, which catches the passerby’s eyes and attract them to go into. In order to present a bright and warm space, the large glass floor-to-ceiling windows are chosen to replace the original walls to allow the natural light to enter. The designer hopes to arouse visitor’s imagination by the special design and create a sense of home-like security for every child who goes inside.

▼摄影馆外观夜景,设置大面积的玻璃落地窗,night view of the photography studio, with the large glass floor-to-ceiling windows

▼摄影馆平面布置图,layout of the photography studio

室内设计:品界设计
主创设计师:品界主创团队
设计团队:品界深化团队
项目地址:福建 · 厦门
空间类别:商业空间
设计风格:现代风格
项目面积:600㎡

Interior Design: Scope Design
Chief designer: Scope creative team
Design team: Scope deepen team
Project address: Xiamen, Fujian
Space category: Commercial space
Design style: Modern style
Project area: 600 square meters

More: Scope Design       更多关于他们:Scope Design on gooood.