Polyphonic Apartment by Openideas

Dramatic furniture exhibition space with the atmosphere of home

Project Specs

Design:
Location:

感谢 Openideas 予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:Openideas on gooood
Appreciations towards Openideas for providing the following description:

项目业主是一个家具承包商,从不同国家搜罗货品。意大利是他最喜欢的进货地,其中蕴藏的欧洲审美与业主产生了强烈的共鸣。业主希望设计师创造的环境可以成为他所合作的不同品牌的展示场,体现出独特的西式品位。

This was a home to be created for a purveyor of furniture sourced from the international market. Italy was a favorite stopping ground, and the European aesthetics, he found, resonated greatly with him. The client asked us to create an environment that could serve as a showcase for the different brands he was associated with in a setting with distinct western sensibilities.

▼空间概览,overall view of the space ©Ishita Sitwala

设计的基本任务是组织展出各种各样的国际品牌,但是在此之上,设计师还希望从空间中挖掘更多可能。仅仅将其作为一种没有灵魂的美学展览,把不同家具并置在一起是远远不够的。设计的目标是创造一套独具特色的叙事,让观者铭记。

While the fundamental objective was to present a curated mix of International brands, we wanted something more out of the space. Treating it like mere display with aesthetic, if soulless, juxtapositions was out of the question. Our aim was to create a narrative that would be characterful and memorable.

▼分解轴测图和材料板,exploded axonometric and material palette ©Openideas

 

为这个年轻的四口之家创造更多任务书之上的价值是项目塑造的重要理念。但是在那之前,设计师需要确定从不同品牌中可以得到什么。为了从多种选择中获取室内空间的基本元素,设计师做了许多调研,花费了大量精力取舍,为项目的成功奠定了基础。空间以现代风格为主,交织古典元素,看上去跟像是“家”,而非“展示间”。

The desire to deliver something beyond the brief for this young family of four was instrumental in shaping the project. But before that, we had to decided just what we’d take from the brands. Given the multitude of options open to us for procuring the interior elements, this task was a painstaking one, requiring a lot of research. We had to decide what to take, as well as what not to take. Both became crucial to the success of this project. Then, this selection — which largely fell within the modern ambit — was meshed with vintage finds so that the space looked more ‘home’ and less ‘showplace’.

▼现代与古典并存的空间,space combining modern and vintage materials ©Ishita Sitwala

7BHK Surat公寓的面积十分宽阔。设计需要利用这一品质创造出一种家庭需要的空间感。卧室单元被削减为四个,剩下的三个房间被设计成了宽敞的公区和家庭房。设计师拆除了墙壁,将不同区域融合在一起,充分满足了家庭对开放感的需要。原本从公区到阳台的空间是被墙面隔断的,经过改造,人们得到了一片长约28米的开阔空间。开放式厨房为住宅的核心,让女主人可以方便地照看孩子们,掌握家中正在发生的活动。前厅和礼拜区由玻璃分隔,保持了空间的完整性。

The footprint of the 7BHK Surat apartment was appreciable. But we had to leveraged this trait to establish a sense of space, something that the family desired. The bedroom units were whittled down to four, and the remaining three went into creating expansive areas and a family room. Naturally, walls were taken down and rooms merged in this process. This fulfilled the family’s desire for openness and expanse. For instance, now the interrupted length of the public zone till the balcony is an appreciable 75 ft. An open kitchen serves as the heart of the home, allowing the lady of the house to be more connected to the proceedings and oversee the children’s activities. And the foyer and the Pooja area are sheathed in glass, to keep the sense of space intact.

▼玻璃围合的前厅,foyer sheathed in glass ©Ishita Sitwala

▼前厅,foryer ©Ishita Sitwala

▼从前厅看向公共空间,view to the public zone from the foyer ©Ishita Sitwala

▼连续开阔的客厅和餐厅,continuous and open living and dining spaces ©Ishita Sitwala

▼客厅细部,details of the living space ©Ishita Sitwala

关于住宅最终应该呈现出怎样的样貌,设计师和业主思考了很长时间。他们在共同的商务旅行中探讨项目的相关事宜,记录下突然出现的灵感以及相应的想法和图像,以作未来参考。拱门被迅速敲定为项目的主要元素。此外,设计师还发现了纤细的裸露砖块,可以体现出项目需要的复古感。拱顶是设计清单中另一个考量的形式。

The idea of what this home would look like simmered with us and the client over a period of time. We made time for this project on business trips taken together — inspirations were taken note of, thoughts and imagery was pinned down for future reference. Arches were immediately sanctioned for the project. Elsewhere, we noticed expanses of slim exposed bricks that went wonderfully with the vintage flavour we wanted. Vaults was another form that was checked off in the list of desirables.

▼餐厅,裸露的砖块体现出复古的风情,dining space, exposed bricks creating a vintage atmosphere ©Ishita Sitwala

▼艺术装饰让空间更加丰富,artistic decorations enriching the space ©Ishita Sitwala

▼开放式厨房,open kitchen ©Ishita Sitwala

▼厨房对面的休息区,resting area opposite the kitchen ©Ishita Sitwala

▼休息区细部,details of the resting area ©Ishita Sitwala

墙面采用温和的白色,让造型大胆、纹理丰富的家具和装饰成为空间的主角。艺术使项目更富戏剧性。墙上巨大的画布形成富有冲击力的布景,烘托出独具品位的家具搭配。到了私密空间,戏剧性渐缓,每个空间都是根据使用者的喜好量身定制。年轻女孩房间的床头印有亚马逊雨林,并装饰以女性先锋的照片。男孩的房间中设有一张空白的画布,等待主人填充。业主父母的卧室中则设置了一块精致的天然石材。

The shell is rendered in pale, gentle shades, with the drama being enacted by the furniture and furnishings through bold forms and tactile textures. Art contributes to the theatrical effect — large canvases propped against the wall act as striking backdrops to tasteful arrangements. The drama is mellowed in the private spaces, which are articulations tailored to individual preferences — a young girl’s space with an Amazonian rainforest print on the bed-head and an edgy feminine photo; an empty canvas of a boy’s room waiting to be filled with his personality; a sophisticated natural stone fluting on the bedroom that hosts the client’s parents…

▼艺术画作烘托家具,artworks being backdrops of the furniture ©Ishita Sitwala

▼根据使用者喜好设计的不同风格的房间,bedrooms in different styles according to the user’s preference ©Ishita Sitwala

由于业主的预算大部分都在从国际市场上购买最好的家具和其他配件上,设计对于元素的选择必须慎之又慎。雕塑般的大理石赋予了公共空间光滑、明亮而纹理分明的特征;私区则铺以仿大理石的瓷砖。大部分墙面由上漆的纤维板制成,公区天花采用砖砌拱顶。项目中的布料和地毯主要来自Jaipur Rugs.

We had a monitor this selection carefully given that the lion’s share of the budget was being allocated to procuring the best of furniture and accessories (such as light fixtures) from the international markets. So while statuario marble makes a milky, luminescent and veined presence in the public zone, the privates areas are pragmatically clad in tiles that mimic marble. Walls largely are lined in painted MDF panels. The public area sees a series of brick-lined ceiling vaults. Most of the area rugs and carpets have been sourced from Jaipur Rugs.

▼阳台,balcony ©Ishita Sitwala

▼平面图,plan ©Openideas

More: OpenideasOpenideas on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment