Peppertree Villa by Luigi Rosselli Architects

Pepping Up Late 1920s Classicism

Project Specs

Location:

感谢 Luigi Rosselli Architects 予gooood分享以下内容。更多关于 :Luigi Rosselli Architects on gooood
Appreciation towards Luigi Rosselli Architects for providing the following description:

在悉尼贝尔维尤山的山顶,一棵屹立了百年的黑椒树成为了一道独特的风景线。巨大的树冠下方坐落着两栋由藩篱相隔的住宅,一边是Oculus住宅,另一边便是建于1920年代末期的Peppertree别墅。

At the summit of Bellevue Hill a centennial Peppertree rises over the skyline; two homes lie beneath its vast canopy. To one side of the fence, The Oculus House (https://luigirosselli.com/residential/oculi-house) and to the other, Peppertree Villa, a skilfully designed late 1920s home.

▼住宅概览,overview  ©Prue Ruscoe 

两户的主人某日在黑椒树下相遇,互相切磋植物的种植技巧并讨论起两座住宅的建筑风格。经过讨论之后,Peppertree别墅的主人决定委托Luigi Rosselli Architects重修这座精美的住宅,使其重焕活力。

One day the owners of the two homes met under this tree; they discussed botany and architecture. This was how Luigi Rosselli Architects came to be selected to respectfully revive and refresh this beautifully designed residence.

▼拥有百年历史的黑椒树,a centennial Peppertree  ©Prue Ruscoe

1920年代,当欧洲试图通过实践构成主义、现代主义等激进的建筑风格扫去第一次世界大战的阴霾时,澳大利亚选择在熟悉的古典主义建筑中寻找慰藉。坐落于“城市顶端”的别墅群便以地中海古典主义作为灵感来源。本住宅入口处宽敞的门廊、住宅侧边的柱廊、室内匀称的分割比例以及华丽的壁炉均体现出地中海古典主义的建筑风格。

During the 1920s, while Europe sought to wash away the trauma of World War I through radical architectural styles such as constructivism and cubist inspired modernism, Australia chose to find comfort in the familiarity of classicism. Mediterranean classicism provided the dominant source of inspiration for homes built at ‘the top end of town’. With the Peppertree Villa, this classicism was expressed through a grand entry loggia or portico to the side of the house, and magnificent fireplaces and well-proportioned rooms to its interior.

▼入口处宽敞的门廊体现地中海古典主义的建筑风格,a grand entry loggia expressed mediterranean classicism  ©Prue Ruscoe

改造旨在为生活空间创造更好的流动性,并将室外自然景观引入室内。新增的空间包括地下车库、阁楼以及后院的游泳池。

The aim of the Luigi Rosselli Architects improvements was to provide better flows between the various living spaces, open the spaces up to a new garden, and add a new basement garage, an attic room and a back yard swimming pool.

▼后院的游泳池,a back yard swimming pool  ©Prue Ruscoe

▼游泳池及庭院景观,swimming pool and the courtyard  ©Prue Ruscoe

▼从室内看向室外,view from the interior to exterior  ©Prue Ruscoe

▼室内室外的转换空间,transitional space between the interior and exterior  ©Prue Ruscoe

此次改造新建两个楼层用作居室空间,并用一艺术感极强的楼梯为将其与楼下空间相连。新楼梯与墙壁分离,像丝带雕塑一般悬浮于空间。建筑师亲自在台阶上跳跃演示了一番,才使主人和施工人员相信了楼梯的稳定性,并同意拆除临时的结构支架。

A new stair was also added due to the necessity to connect the two new levels to the rest of the house, and to provide a more inviting ascension to the bedrooms on the upper floors. The resulting stair takes the form of a suspended sculptural ribbon entirely detached from the walls of the stairwell. Luigi had to jump up and down on the treads to convince both the client and the builder of its strength and stability before they would consent to remove the temporary supporting props.

▼从客厅望向楼梯,views from the living room to the staircase  ©Prue Ruscoe

▼像丝带一般悬浮于空间的新楼梯,a suspended sculptural ribbon staircase  ©Prue Ruscoe

▼楼梯细部,staircase details  ©Prue Ruscoe

Luigi Rosselli Architects与主人(著名的时装设计师)、建筑师Jane McNeill以及室内设计团队合作,共同为设计的每一处细节把关。建筑装饰中引入了华丽而有质感的元素,如抛光石膏、黄铜金属配件、实木镶板、树脂板墙面以及青铜饰面。

Every aspect of the design of the house was carefully workshopped by the Client (a renowned fashion designer), Project Architect Jane McNeill and Interior Designer Jane McNeill. Romaine’s mastery of architectural finishes brought the introduction of lush, tactile elements such as the stucco lucido (polished plaster), brass metalwork, solid timber panelling, resin based wall claddings and bronze finishes to the cabinets.

▼餐厅,dining area  ©Prue Ruscoe

▼地中海古典主义壁炉,mediterranean classicism was expressed through the fireplace  ©Prue Ruscoe

▼厨房细部:金属配件与实木镶板和谐搭配,kitchen: brass metalwork match with the solid timber panelling  ©Prue Ruscoe

▼卧室及卫浴空间,bedroom and bathroom  ©Prue Ruscoe

▼洗手台,wash basin  ©Prue Ruscoe

一层的小木窗被换成大面的精致钢窗,将Myles Baldwin设计的花园景色框入其中,院子里的黑椒树依然挺立,阳光透过树木的枝叶将柔和而斑驳的光线洒入室内,照亮了这座重获新生的别墅。

On the ground floor, small timber windows have been replaced by larger, finely framed steel windows that offer uncluttered openings onto a new Myles Baldwin designed garden where the Peppertree still stands, casting a soft, dappled light across the walls and grounds of this villa reborn.

▼室内光线柔和而明亮,soft nature light inside the house  ©Prue Ruscoe

▼大面的精致钢窗将花园景色框入其中,finely framed steel windows offer uncluttered openings onto the new garden  ©Prue Ruscoe

Location: Bellevue Hill, NSW
Design Architect: Luigi Rosselli
Project Architect: Jane McNeill
Interior Designer: Alwill Interiors Pty Ltd
Builder: KCJ Constructions Pty Ltd
Structural Consultant: Rooney & Bye Pty Ltd
Joiner: Sydney Joinery Pty Ltd https://sydneyjoinery.squarespace.com/
Landscape Designer: Myles Baldwin http://mylesbaldwin.com/
Landscaper: Bates Landscape https://bateslandscape.com.au/
Windows: Enviro Window Designs http://www.envirowindowdesigns.com.au/
Resin Finishes: Marblo https://www.marblo.com.au/
Stucco Luccido Finishes: Mark Stafford
Photography: Prue Ruscoe http://prueruscoe.com/

More: Luigi Rosselli Architects,更多关于 :Luigi Rosselli Architects on gooood

Post a Comment