Landscape Design for a House by Pitagoras Group

recreational character of the path

Project Specs

Design Firm:
Location:

非常感谢 Pitagoras Group 予gooood分享以下内容 。
Appreciation towards Pitagoras Group for providing the following description:

一条4米宽的公共道路将12000平方米的橡木林与4000平方米的建筑基地划分,业主希望通过景观设计方案,将两片区域重新连接。

The project came about from the need to add 12,000m2 of land composed of a wood of oak trees in a reasonable state, to existing housing in a 4,000m2 plot, separated until now by a public staircase 4 m wide.

▽ 场地内的道路,road in the plot

LFA_20100222_062

LFA_20100222_079

方案与道路的相连处取代了在其24米之上的现状入口,成为了建筑新的主入口。方案的出发点是服务于功能和结构的,但景观设计师同时将它视为一个穿越丛林的休闲步道,而不只是一条交通性的道路。林间的小溪成为了一个结构性的景观要素,活跃了场地的氛围。

It creates a new low-rise access from the road, which would become the main house entrance, eliminating the existing access made on the high land, 24m up.

It is important to treat it as a course of recreational character which crosses a large part of the land, interlinked with pedestrian paths and benefiting from the existing spring, turning water into one of the structural elements of the garden.

The project results from a functional and structural motivation.

▽ 场地的新入口,the new low-rise access

LFA_20100222_088

▽ 穿越丛林的休闲步道,recreational character of the path

LFA_20091203_041

▽ 入口小节点,entrance of the pathway

LFA_20091203_053

LFA_20091203_013

LFA_20091203_016

LFA_20100222_087

与建筑设计一样,整个景观方案是由灵感,结构和形式共同运作而成的。墙体,山坡和坡道随地势蜿蜒,道路被划分为不同的等级,而小溪则顺流而下,流入了新建的湖泊。

The concept defining it are – idea, structure and form. The landscape and architecture are thought of as the same.

Walls, slopes, ramps are planned; pathways are placed in hierarchical order; waters are directed to the new lake.

▽ 随地势起伏的墙体,walls

LFA_20091203_002   LFA_20091203_004

▽小溪与湖泊,spring and the lake

LFA_20091203_038

LFA_20091203_036

LFA_20091203_052

LFA_20091203_025

LFA_20091203_026

LFA_20091203_043

景观系统的重构基于一个种植和现状景观的集成系统之上。材料、物种、肌理和亮丽的色彩完美的融合在一起,自然和人工的关系在这里得到了升华,人的感官被无限放大,与自然亲密接触。

The regeneration of the landscape is proposed through the constitution of an integrated system of plant beds fitting with the landscape.

Material, species, textures and remarkable colors motivated by some abstract inspiration are combined, in an area where the relationships between the natural and artificial area explored.

To finish, we hope for a place which establishes empathy of communication with the senses.

▽ 总平面图, site plan

_JARDIM_PLANTA GERAL

▽ 放大平面,detailed plans

_JARDIM_SECTOR 2

_JARDIM_NASCENTE AGUA

_JARDIM_PLANTA SECTOR 1

▽ 剖面,sections

_JARDIM_CORTE 1

_JARDIM_CORTE 2

_JARDIM_PERFIL LONGITUDINAL_15.03.2010

_JARDIM_PERFIL TRANSVERSAL

▽ 细部设计,details

_JARDIM_PORTÃO DE ENTRADA

_JARDIM_SECTOR 1 DETALHES

Project: landscape design for a house
Location: Guimaraes, Portugal
Design year: 2008/2009
Area: 13000m2
Architecture: Pitagoras Group
Photography: Luis Ferreira Alves

Drawings: Pitagoras Group
English Text: Pitagoras Group
Chinese Text: gooood

MORE: Pitagoras Group 

Post a Comment