Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office

The overall design implies a complex and intense task to optimize and update the space towards more dynamic and articulated set of contemporary exhibited functions.

Project Specs

Location:

非常感谢 hyperSity建筑设计事务所 将以下内容授权gooood发行。更多关于:hyperSity architects on goooodAppreciation towards hyperSity architects for providing the following description:

经开智汇园新媒体展示中心位于北京通州,层高6米,面积约为500平米。这个项目挑战只有一个月的时间从原来招商中心的员工食堂改造成用于北京国际设计周通州展览空间。建筑师决定将原有的食堂钢框架结构以及压型钢板表皮予以保留,并将压型钢板涂成鲜橙色,在外部附着一层新的穿孔钢板。透过穿孔板展现出渐变效果,为园区的入口空间增添了活跃的色彩。

Jing Kai New Media Center is located in Tongzhou, Beijing. In a height of 6 meters and an area of about 500 square meters, it is transformed from the existing staff canteen intovenueof the Beijing Design Week 2016. With only one-monthconstruction period, the architect decided to preserve the original structure and corrugated steel sheetfaçade, to enable low impact measures within an integrative perspective.By painting the façade with bright orange color and attaching a new perforated plate, the form, texture, as well as permeability of the gradient color effect of thenew building skin, compose a vivid atmosphereto the surrounding builtenvironment.

▼新媒体展示中心,Jing Kai New Media Center

03-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office

04-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office

06-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office

▼飘窗与穿越穿孔板的橙色形成呼应,Cantilevered window and perforated plate

08-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office

09-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office

▼食堂原貌,Exterior and Interior of exsiting canteen

01-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office    02-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office

▼展厅入口是内部二层展示空间构筑物的延伸,Main entrance

07-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office

展厅被设计为通高的大空间,为不同艺术内容的搭配组合提供灵活性。展厅的东侧为悬挑4米的飘窗,同时又是新设计的展厅内一个二层平台空间。建筑师利用展厅内部飘窗的结构和两个圈梁,结合通向二层空间的交通流线,设计成展台和景观平台,使之成为一组多功能展示的空间。这种融合结构,展台,交通的综合手法最终达到一个艺术装置的效果。

Emphasizing on a full-scale renewal of the existing building, the exhibition hallprovides flexibility to present different combinations of displayed items. 4-meter high cantilevered window in the east of hallspace performs a second story exhibition area. A multi-funtional exhibition platform was designedthrough the interactions of the window structure and interior vertical transportation, as well as the existing two beams, ultimately evolved into a special art installation.

▼ 多功能展示空间,multi function exhibition space

14-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office

21-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office

12-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office    13-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office

▼ 多功能展示空间二层,second floor exhibition space

15-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office

▼装置细节,Installation Details

17-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office    18-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office

这种造型手法呈现的是多媒体展览中心所宣扬的最炫酷的,虚拟现实的,互动媒体3d打印的一系列艺术表达方式,呼应了整个展示中心的一体化的设计灵感。而形体本身却像是一个工业零件的变形,对蒸汽时代带来的手工与机械美学的回忆。这是建筑师对虚拟现实的技术和媒体艺术潮流的反思,用空间展开的一次自我辩论和追溯起源的隐喻。

The overall design implies a complex and intense task to optimize and update the space towards more dynamic and articulated set of contemporary exhibited functions. Echoed with artistic expression of the sense of virtual reality, 3d print technique and interactive media, the platform design assures the visual correspondence and spatial coherency. However, the body itself is like an analogy of the industrial parts, which is hoped to recall the memoryand creativity of manual and mechanical aestheticfrom the Age of Steam. By tracing the origin and history of design, this spatial metaphor unfolds an intimate dialoguewith architects, artists and audiences.

▼ 设计生成图,Design process

24-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office

▼ 装置轴测图,Installation AXO

25-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office

▼ 展厅轴测图,overallAXO

26-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office

▼ 总平面图,overall plan

22-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office

▼ 展厅平面,ground floor plan

23-Beijing Jing Kai New Media Center by hyperSity office

设计单位:hyperSity工作室
项目地址:北京市,通州区
项目类型:食堂改造
设计内容:建筑+室内+景观
建筑面积:约500平米
设计时间:2016.07.29—2016.08.28
施工时间:2016.08.29—2016.09.28
设计团队:史洋、张天禹、王宗杰
摄影:高寒

Architect: hyperSity office
Location: Tongzhou District, Beijing
Type: Renovation
GFA: 500m2
Team: Yang Shi, Tianyu Zhang, Zongjie Wang
Photographer: Han Gao

More: hyperSity建筑设计事务所 更多关于:hyperSity architects on gooood

Post a Comment