Hotel Ponsonby by CTRL Space

Inspired by old pubs and classic hotel space

Project Specs

Design:
Location:

感谢 CTRL Space 予gooood分享以下内容。更多关于:CTRL Space on gooood
Appreciation towards CTRL Space for providing the following description:

项目位于新西兰奥克兰,前身是一栋历史悠久的邮政大楼。项目坐落于著名的Ponsonby酒吧街,但却因多次失败的招商而变得十分萧条。因此,业主委托CTRL Space事务所重新设计此地,将其转变成一个既能吸引当地居民也能吸引远方游客的旅游目地的。

Our client came to us with a leasing agreement for the historical post office building on a corner site on the edge of popular Ponsonby in Auckland, New Zealand. The site was notorious for being unsuccessful for numerous operators prior to his occupancy. He wanted our input to create a desirable destination to attract locals and visitors from further afield.

▼项目概览,general view © Jono Parker

再此项目之前,CTRL Space事务所曾与业主有过合作,他们深知业主作为经营者的优势与设计品味,这种了解为发挥建筑的历史优势打下了坚实的基础。通过对Ponsonby酒吧街游客的调查,并结合其在Grey Lynn区的最新酒吧以及osteria Lilian餐厅的成功案例后,设计师相信类似的风格与氛围能够与本案场地完美契合。

Having worked with the client before, we knew his strengths as an operator and his eye for style, which were great foundations for enhancing the building’s rich history. With good insight into the existing demographic within Ponsonby and after seeing the success of his most recent bar and osteria Lilian in Grey Lynn, we expected that a similar look and feel could be perfect for the site.

▼入口餐厅区,dining area at the entrance © Jono Parker

▼由餐厅区看酒吧区,viewing the pub area from the dining area © Jono Parker

设计旨在反映出建筑的历史,使室内与原建筑的外观以及年代风格相互呼应。秉承着这种设计理念,并结合对当前市场缺口的调研,一个迷人的休闲酒吧构思应运而生。项目业主对20世纪30年代风格十分感兴趣,尤其青睐那时的酒店酒吧,因此,项目得名“Ponsonby Hotel”。设计师以英式酒吧与澳大利亚的酒店空间为灵感,从中提取了富有代表性的空间形式、色调与材料,达到了现代氛围与老式风格之间的平衡。

We wanted to reflect a sense of history to support the age and exterior of the building. With this in mind, and being aware of a gap in the market, we conceptualised a casual, yet charming pub concept. The client was interested in the 1930s era and, more specifically, in hotel bars, hence the name Hotel Ponsonby. We drew on form, colour and materials from old pubs in the UK and hotel spaces within Australia, curating a balance of a modern atmosphere with old-style character.

▼经典的复古风格与建筑的历史相互呼应,The classic retro style echoes the history of the building © Jono Parker

▼六边形的餐桌与经典皮革卡座,Hexagonal dining table with classic leather seating © Jono Parker

▼大理石长桌与绿色皮革高脚凳,Marble long table and green leather high stool © Jono Parker

设计师希望酒吧中的每一种材料饰面都能真正契合彰显建筑历史的设计理念,为当地居民与游客提供一个既经典又时髦的理想休闲场所。室内风格在平易近人与特立独行之间取得了完美的平衡,成为保持酒吧长期热度的关键。

We wanted all finishes to look and feel true to the concept, and still be trendy enough for locals and visitors to Ponsonby. Striking a balance of approachability and style was vital to ensure longevity and popularity.

▼餐厅区,dining area © Jono Parker

▼每一种材料饰面都能真正契合彰显建筑历史的设计理念,all finishes to look and feel true to the concept © Jono Parker

▼沿墙座位,seating area along the wall © Jono Parker

酒吧后部的吧台最能体现出设计对酒店元素的提取,让人联想到经典的接待登记台。大气而不失细节的手工木结构,以及嵌板、玻璃和灯管中富有节奏的凹槽设计都彰显出它的与众不同。餐厅部分设有有怀旧的Axminister地毯,传统的壁灯,华丽的天鹅绒织物和亚麻灯,进一步还原了酒店经典柔和的风格特征。

The back bar is perhaps the strongest reference to a hotel – reminiscent of a classic reception check-in desk. In particular, the rich and grand handcrafted timberwork and rhythmic fluted details in the panelling, glass and tube lighting are distinctive. Other typical, softer, hotel-style features in the dining room are the nostalgic Axminister carpet, traditional wall lights, lush velvet fabric and linen lamps.

▼休闲酒吧区,Leisure bar area © Jono Parker

▼让人联想到酒店接待台的吧台,The bar is reminiscent of a hotel reception desk © Jono Parker

▼由座位区看吧台,viewing the bar from the seating area © Jono Parker

▼吧台细部,Details in the bar © Jono Parker

此外,设计中还采用了传统酒吧中经典的装饰元素,例如:绿色的乙烯基桌面、皮革长凳座椅,以及分隔不同座位区的棕色装饰屏风。休闲饮酒区与餐厅区之间有着清晰明显的划分,在视觉与空间上进一步区分出酒店与酒吧两种不同的风格特征。餐桌的桌面呈六边形。这种形状将餐桌模块化,使餐桌可以根据使用者的人数规模灵活组合,同时又规避了标准正方形带来的单调感。最初,设计师希望用藤蔓植物将隔音板隐藏起来,但是由于预算问题而作罢,最终则采用了Autex生产的创新打印隔音板,达到了相似的效果。

Traditional pub details like the green vinyl tabletops, green leather bench seating and brown detailed wall panels demarcate the pub area. Clear space separation between the pub and hotel areas reinforces the visually separate zones for casual drinking and table service dining. The dining tables were designed with hexagon-shaped tops. We wanted to ensure we could achieve a modular application that could be shuffled around to suit different group sizes without using the standard squares. Initially, we wanted to install acoustic panels with a real rattan overlay to disguise them, but this wasn’t possible within the budget. Instead, we used innovative, printed acoustic panels from Autex that achieve a similar look.

▼座椅细部,details of the table and the seats © Jono Parker

▼灯具细部,details of the lighting © Jono Parker

Completion date:2020
Location:Auckland CBD, New Zealand
Designers:CTRL Space
Styling and wall finishing:Art Dept.
Builders:ecostruction
Joiner:Blanc Industries
Photo credit:Jono Parker

More:CTRL Space , 更多关于:CTRL Space on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment