Guapa flower shop by Eduard Eremchuk

A new wave of architecture design in Russia meets with soviet history

Project Specs

Location:

感谢来自Eduard Eremchuk对gooood的分享。更多关于:Eduard Eremchuk on gooood.
Appreciation towards Eduard Eremchuk for providing the following description:

Guapa花店位于由Michail Kondratyev建造于1928年的历史性建筑中,其构成主义风格被称为“生活的新方式”。该项目的任务是打造一间别致的花店,使其完全不像传统的花店那样,内部以深色且温馨的木材进行装饰,再充满花盆和温暖的灯光。

Guapa is located in the historical building which was build in 1928 by Michail Kondratyev in constructivism style and called «New way of life». The main task was to create a unique flower shop avoiding all associations with typical ones like salvaged wood, dark cozy colours, pots and warm light inside.

▼花店入口,entrance

▼天花板打造为一整块发光的表面,the ceiling was designed as a full lightning surface

  

花店位于建筑的一层,仅有一个窗户,设计师于是将天花板打造为一整块发光的表面。其灵感来自于库布里克的电影《2001太空漫游》。室内空间整体呈现单色,这种美学来源于当代艺术画廊的白墙和明亮光线。设计师的想法是创造一个使视线不受打扰的空间,从而让顾客完整地欣赏到花的形态与颜色。只有一个通向洗手间的小房间被完全粉刷为紫色。

Flower shop is on the ground floor and has only one window, that’s why we’ve created the ceiling as a full lightning surface which was inspired by Kubrick’s film 2001: A Space Odyssey. The whole interior is monochrome this aesthetics come from contemporary art galleries with white walls and bright lightning. The idea was to make a space which will not disturb a viewers eyes from flowers, their shapes and colours. Only one small room leading to the bathroom stands out all purple.

▼主厅内设有一个四米长的大型不锈钢工作台, in the main room there is a big four meters long working table made of stainless steel

▼工作台细部,detailed views

  

  

▼主厅的左面设有一张长椅,作为等候区域,a bench to the left where visitors can read art books and magazines waiting for their bouquets

 

  

在这间花店里,俄罗斯建筑设计的新浪潮与这座旧公寓大楼所代表的苏维埃历史发生了碰撞。弧形的墙壁受到了建筑立面的影响,为室内与室外空间赋予了统一性。花店的主厅内设有一个四米长的大型不锈钢工作台。银色的体量将空间划分为前方的公共区域和后方的私人区域,其中私人区域包含了储藏室和用于冷藏花卉的冰箱。主厅的左面设有一张长椅,顾客们可以在这里阅读艺术书刊,顺便等待他们的花束。

A new wave of architecture design in Russia meets with soviet history representing by old apartment building, where the flower shop is located. Curve walls were inspired by the facade of the building and creates an integrity of interior and exterior. In the main room there is a big four meters long working table made of stainless steel. A silver volume divides the space between the public front and the private back, where storage and refrigerator for flowers are. There is a small bench to the left where visitors can read art books and magazines waiting for their bouquets.

▼弧形的墙壁受到了建筑立面的影响,为室内与室外空间赋予了统一性, curve walls were inspired by the facade of the building and creates an integrity of interior and exterior

▼空间中唯一的紫色房间,only one small room leading to the bathroom stands out all purple

▼新与旧的碰撞,a collision of old an new

▼设计概念图,design concept

▼轴测图,axon

▼平面图,plan

Photography : Inna Kablukova
Location : Russia, Rostov-on-Don
Architect : Eduard Eremchuk
Completion : 2018
Area : 43 sqm
Type : Retail

More:Eduard Eremchuk。更多关于:Eduard Eremchuk on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment