Charlotte Road by Emil Eve Architects

A collection of 9 high-end apartments reconfigured and refurbished from Five interlinked Victorian warehouses

Project Specs

感谢 Emil Eve Architects 予gooood分享以下内容。Appreciation towardsEmil Eve Architects for providing the following description:

夏洛特街公寓位于伦敦肖迪奇,集合了9间高档住宅。建筑由5座相互连接的维多利亚式仓库改造而来,并设有一个宽敞的屋顶露台。建筑中原有的一些“小怪癖”被保留下来,包括覆盖以釉面的砖墙,以及外露的木结构等。

Charlotte Road is a collection of 9 high-end apartments in Hackney by Emil Eve Architects. Five interlinked Victorian warehouses have been reconfigured and refurbished and a large roof terrace created. Original features such as glazed brickwork, exposed timber structures and historic ‘quirks’ have been retained and restored.

▼建筑外观,exterior view

富有现代感的新元素与建筑的工业历史形成和谐搭配,营造出温暖而亲切的室内氛围,展示出丰富的材料性和层次感。两居室的阁楼住宅中包含宽敞的开放式起居空间和用餐区,并设有落地式橡木书架、新的图书室夹层以及简约的现代浴室和厨房。

Contemporary detailing compliments these elements of the building’s industrial past to create warm and welcoming interiors with a palette of rich textures and materials. The two-bedroom loft apartment features a large open-plan living and dining area, floor to ceiling oak bookshelves, a new library mezzanine and simple contemporary bathroom and kitchen.

▼室内概览,interior view

▼富有现代感的新元素与建筑的工业历史形成和谐搭配,contemporary detailing compliments these elements of the building’s industrial past to create warm and welcoming interiors

▼工作台,working area

▼新的图书室夹层和通高的橡木书架,floor to ceiling oak bookshelves integrated with a new library mezzanine

▼厨房,kitchen

▼室内细部,interior detailed view

▼卧室和浴室,bedroom and bathroom

  

 

解决方案 | Solutions

临街立面(位于Curtain大街)在1980年代曾经进行过改造,看上去十分陈旧且不受欢迎。设计团队通过置入钢框玻璃、釉面砖和大型定制木门使既有建筑的工业特色得以恢复,同时融入了简约的、具有现代感的细部元素。

The street façade (on Curtain Road) had been remodeled in the 1980’s and was looking very dated and unloved. We used steel-framed glazing, glazed bricks and large bespoke solid timber doors to reinstate the original industrial character while incorporating simple contemporary detailing.

▼釉面砖细部,glazed brick wall

在室内,原有的砖墙、木制结构、钢制电梯门和立柱均得到了保留和修复。优美的楼梯扶手被嵌入砖墙当中——设计师通过尽可能少的干预对此细节进行了强调。原本质量堪忧的窗户被替换为双层玻璃窗。房间内还装配了高质量的简约浴室和厨房。

Internally, we exposed and restored the brickwork walls, timber structure and features such as steel lift doors and original columns. The stairs had beautiful handrails cut into the brickwork and we tried to celebrate details such as these by doing very little to them. Poor quality windows were replaced by new double-glazed sashes and simple high quality bathrooms and kitchens were installed.

▼入口空间,entryway detailed view

▼原有的砖墙和木制结构得到了保留和修复,the brickwork walls and timber structure were exposed and restored

▼优美的楼梯扶手被嵌入砖墙当中,the stairs had beautiful handrails cut into the brickwork

该项目的业主是一家小型地产商,在伦敦东部拥有数家酒店。他们喜欢与能够接受挑战的其他开发商合作,尤其是针对一些修复和改建项目,以及有着独特设计和布局的公寓项目。夏洛特街公寓的受众是租户而非购楼者,因此任务书中明确要求使用耐久度良好的高品质材料和设施,同时要提供能够反映社区工业背景和特征的、别具一格的住宅空间。

The client is a small development company who own a number of properties in East London. They like to find buildings which other developers may see as a challenge – either because of their conservation status or because their layout means that each apartment needs to be a unique design rather than repeat units. The Charlotte Road apartments were designed to be let rather than sold, so the brief asked for high quality and durable materials and fittings and unique spaces which reflect the original industrial character of the building and neighbourhood.

▼屋顶花园,roof terrace

Details
Project size-950 m2
Project Budget-£2200000
Completion date-2016

More: Emil Eve Architects

Post a Comment