The White Chapel / Danny Cheng Interiors

creating a simple and pure white church

Project Specs

Location:

非常感谢Danny Cheng Interiors将英文介绍和项目图片授权gooood发行。
Appreciation towards Danny Cheng Interiors for providing the following description:

香港愉景湾小教堂座落于海岸线上的纯白色教堂,让人眼前一亮。
A Space of Pure White Frames the Coastal Scenery Beyond

/wp-content/uploads/2013/05/_c_hhrOyweoMumvGB5kx31v5WOr-cvvwuze3NtshQYz907SAGo_vZ4hS1eqfLL6VJ2DmzP-3aQrfp8tZqMBVU8ynD-x3UiYOE-y.jpg

天花设计的灵感源自名车林宝坚尼ap700型号的蜂巢状线条,配合灯光效果,令整个天花设计充满层次感和现代感。教堂给人一种纯洁和谐的感觉,因此设计师以纯白色作主调,再以简单的线条和通透清明的玻璃来配合教堂的宁静和庄严的气氛。大大的落地玻璃除了增加通透感外亦把天海相连的景致引进教堂内,令室内充满浪漫醉人的感觉。当水池注水后,教堂像缓缓地浮现于水池的中央,平静如镜的水面把整个教堂的设计一一的反映着,除着日与夜的变化, 带来不一样的视觉效果。因临海关系,在光线的折射下,远眺时,还有”海市蜃楼”之效。设计师亦细心地将冷气系统及灯槽位隐藏起来,整个设计从内到外也没有多余的东西,干净利落,缔造出简洁无暇的纯白教堂。

Situated along the coastline, this white chapel impresses everybody with its marvelous and eye-catching appearance. The inspiration behind the design of the church ceiling comes from the honeycomb-like lines demonstrated by the AP700 model of the renowned car brand Lamborghini. The lining patterns of the ceiling match perfectly with the lighting effect, resulting in an amazing layered effect and make the design extraordinarily fashionable.

小教堂
位置: 香港愉景湾
面积: 2,100 sq ft

Chapel
Location: Discovery Bay
Size: 2,100 sq ft

/wp-content/uploads/2013/05/_c_c-oDo1fZSZEO3T39NZaUrknb4fO0SSo2M31qD3_TxE_fwqFP4RWTj551B-OMEJofRMjeKffYUJQUC9ero-jtvsb19Jpu2IH6.jpg

Chapels normally present a strong sense of purity and harmony. For this reason, the designer chooses pure white as its major tone, and makes appropriate use of simple lines and transparent glass in the design to highlight the tranquil and grand atmosphere of the chapel. The huge French Window not only serves to enhance the overall sense of transparency, but also draws in the scenery of sea and sky integration from the outside, bringing forth a romantic and relaxing sensation inside the building.

After the pool was filled with water, the chapel looks as if it is slowly emerging from the middle of the pool. The smooth water surface magically reflects the exact image of the building, displaying different visual effects with the changing scenery day and night. At the same time, with its coastal location and the refraction of lights, the chapel seems like a castle in the air in the distance at times.

On top of this, the designer skillfully hides the air-conditioning system and the light troughs of the building. Without anything redundant from the inside to the outside, the entire design was made simple and pure, creating a flawless and snowy chapel.

/wp-content/uploads/2013/05/_c_PKddgzp9LQTcl8cF4gVaqb_2yG72djBWhybDRFRiiObRClbrWeqXmmkeDH3j-iFgqhX7_HJo-lSVVS8i5Socr29OV3zSRXy-.jpg

/wp-content/uploads/2013/05/_c_h7cIe0Tt4uCXpjdfvfuisY9LCU6EH2PYbUhinlygfTsT6TaPnqBtGqm37W_xOvaJ4jkTeZ47XsZKeLXohs7n7rn3S5vp80nv.jpg

/wp-content/uploads/2013/05/_c_75IhvzQDD2M-UhiRsDfk2lpZSqVf1xvgKWtRp1v7gRRHpKSyaQnIvX5ebrnmG-ml5rBf_AgSplJksZ3iBg3-IGIKyvXKsCKr.jpg

/wp-content/uploads/2013/05/_c_6ZGor93CiiyVzGyly_mBAj9S2A1x2nhpWON5u7ygF42RxTQlmkrgIj7SRsgoK6nOlnakEUFh-ZcjMdDtblkYYRh5wwPjYBXk.jpg

/wp-content/uploads/2013/05/_c_xyveetzwE-4qkkYTgBYdTH67zevsRYbV6waLqH9KQ1lhEwZ7dUvKZGLvTfrP_TZdjqoZjk8A46fQAqWPyo9-XA_D0dFIuAcc.jpg

/wp-content/uploads/2013/05/_c_hfz4lfPRkv3-rIgEXFZ9UDOuicQtzDdASFcl545esVp6itOPllUvoRTfmBUjltkVGug3h_aGaoi8dwbA2OUbJ9y5HuQIFrI9.jpg

/wp-content/uploads/2013/05/_c_3hrbc105cL1lmhWn7kCcDSRVZmSi3L0Y8dSG4Vu5z0ZxAp_LLQaF19iAZBDZElfead-f719STitBB2blKLOQXW3Gi3teIgIV.jpg

/wp-content/uploads/2013/05/_c_STR3eyjCXOprQdsFItA10Ov9vkMfQLjcqbqwKijOKsiPoB6suWbzBoV_Mv3q2c1SLmA1DK6OIo38dtHdbfT_Y-w0wRBc6t2S.jpg

/wp-content/uploads/2013/05/_c_Xg-sqBO1Tq41uGXbDMoHYms_LELvSR_xp4OL1UQjwDxto78GCgNG6d8EMfo522M0fbPIhb58mcQAhEm0W3Q1imnhaCbJNbb9.jpg

MORE:  Danny Cheng Interiors

Post a Comment