Washington Fruit & Produce Co. Headquarters By Graham Baba Architects

An office in the sunny days of Yakima.

Project Specs

Materials:

非常感谢 Graham Baba Architects 予gooood的分享。 更多请至:Graham Baba Architects on gooood 
Appreciation towards Graham Baba Architects for providing the following description:

华盛顿水果和农产品公司总部位栖身于世界上最先进的水果包装基地之中,该总部占地面积16,500平方英尺,形如静立于混凝土建筑与低矮灌木中的一片绿洲。退居于围墙和蜿蜒地貌之后,包裹在其中的办公区域为所有工作人员营造了安静的工作环境,将工业化的纷扰和嘈杂的噪音隔绝在场地之外。

▼远眺建筑,view from distance

Surrounded by the world’s most high-tech fruit packing warehouses, the 16,500-square-foot Washington Fruit & Produce Co. headquarters is conceived as an oasis amidst a sea of concrete and low-lying brush landscape. Tucked behind landforms and site walls, this courtyard-focused office complex provides a refuge from the noise and activity of the industrial processing yards nearby.

该总部建筑的设计以残留与场地的老旧谷仓为原型,将传统农业建筑功能美学融入其中。裸露在外的建筑结构采用了有限的材料和与自然相匹配的色调,形成了当代设计与乡村建筑的相结合的独特风格。板形混凝土墙与土坡将L型建筑围裹在封闭的场地内,良好的景观营造为场地打造了怡人的内部庭院。由地基工程挖掘出的土壤被重新用于场周的坡地营造,免去了对土壤的多余处理过程。

Taking its design cue from an aging barn that the client had identified as a favorite, the concept seeks to capture the essence of an utilitarian agricultural aesthetic. A simple exposed structure that employs a limited material palette and natural patina, the design merges rural vernacular with an equally spare contemporary aesthetic. The L-shaped building is nested into the landscape through the use of board-formed concrete site walls and earthen berms that wrap the perimeter to form a central, landscaped courtyard. Soil excavated for foundation work was repurposed for the perimeter berms, eliminating the need to remove it or add more.

▼以残存老旧谷仓为原型,taking its design cue from an aging barn

▼板形混凝土墙与土坡将L型建筑围裹在封闭的场地内,board-formed concrete site walls and earthen berms wrap the perimeter to form a central, landscaped courtyard

从停车场穿过隆起的土坡,来访者便可以到达场地的中央庭院和建筑主入口。循着木质夹板穿过庭院,规则摆布的木结构支撑柱与玻璃立面,将来访者徐徐引向建筑之中。由木结构围绕的建筑入口嵌入玻璃立面之中,它与木栈道相交,为来访者带来与众不同的穿行体验。

A notch through the berm provides access from the parking area to the formal courtyard and building entrance. Crossing the courtyard via a boardwalk, the visitor is embraced by a fully-glazed facade, punctuated by a series of wood columns that march across the building in regular intervals. The boardwalk aligns with an off-set building entry, which is formed as a wood-wrapped passageway inserted into the glazed facade.

▼从停车场穿过隆起的土坡来访者便可以到达场地的中央庭院,a notch through the berm provides access from the parking area to the formal courtyard

▼入口细节,detail of the entrance

   

▼场地入口,the entrance of the space

▼木栈道遍布场地之中,crossing the courtyard via a boardwalk

▼绿植繁茂的中央庭院,the lush courtyard

▼庭院绿化,the greenery

   

围绕建筑外侧的18英尺高胶合层木柱结构,强化了建筑的农业特性,揭露了其结构形态,也为175英尺长的超长内部营造了无柱式开敞空间。在68英尺长构架梁的协助下,建筑室内制高点可达20英尺。重复的结构形式为建筑实现了建筑简单的装配和建造过程,并进一步节省了资源与资金损耗。建筑朝北花园立面由玻璃覆盖,加强了室内外环境的视觉连接效果。南侧的老虎窗帮助建筑营造了明亮的室内环境。而南向的巨大悬挑结构和高性能玻璃立面,则协助减少了夏季热能增益。回收利用的外墙木板和风化的钢结构屋顶共同组成了建筑外部使用材料。

The building recalls its agricultural roots by pulling the 18-foot-tall scissored glu-lam structural columns to the outside, revealing the physics of its construction and enabling the 175-foot-long interior volume to be column free. Topped with 68-foot-long exposed truss girders, the interior reaches 20-feet at its peak. The repetitive nature of the structure ensured easy fabrication and assembly, saving costs and resources. The north-facing courtyard facade is glazed along its length, visually extending the interior space into the courtyard. Interior light is balanced via a long clerestory dormer on the south, while the extensive use of large, south-facing overhangs and high efficiency glazing limits summer heat gain. Reclaimed barn wood siding and a weathering steel roof round out the exterior materials.

▼建筑主体玻璃立面,the main glazed facade

▼由木结构围绕的建筑入口嵌入玻璃立面之中,an off-set building entry is formed as a wood-wrapped passageway inserted into the glazed facade

▼南侧的老虎窗帮助建筑营造明亮的室内环境,interior light is balanced via a long clerestory dormer on the south

▼材料细节,detail of the materials

   

销售办公室位于L型建筑的较短体量处,形成了隔绝噪音的私密空间。与销售处毗邻的隔离空间中置有一张30英尺长的餐桌,农民农作归来,与企业工作人员在此相遇,共进午餐。外围结构将午餐室与建筑主体相连,并在连接处形成一个半覆盖小庭院,与残存的谷仓建筑点头相望。

The sales office is located in the short arm of the L to isolate noise and enhance privacy. Adjacent to the sales office is a separately-enclosed structure featuring a 30-foot-long table where farmers with whom the company works gather for communal meals. The exposed structural system connecting the lunch room to the main building creates a small, partially covered courtyard, nodding to a remnant of an aging barn.

▼午餐休息处,the place for communal meals

▼室外连廊,the connecting corridor

▼午餐室中,水果种植人员和销售人员相遇在一起交谈,lunchroom provides a gathering space for staff come in from the orchards

014-Washington Fruit and Produce Co. Headquarters By Graham Baba Architects

日光过滤的室内环境在简单温性的天然材料下更显舒适怡人。建筑中的私人办公区域沿南墙而设,会议空间和设备间布置在木墙围合的区域盒子里。低矮的家具摆设让空间结构愈加鲜明。特别打造的天花板照明,让屋脊结构尽显整洁与美观。整体设计的简化处理和对细节的雕琢,都是企业与场地环境农业化特性的体现。

Spartan, daylight-filled interiors are complemented by a warm, simple palette of natural materials. Private offices line the south wall, while conference spaces and back-of-house functions are set in wood-clad boxes. The open feeling of the structure is reinforced by keeping furnishings low and allowing them to float within the space. Lighting consists of custom-designed uplights, which keep the ceiling plane tidy.The deep agricultural roots of both the company and location underlie the simple design concept and attention to detail throughout the project.

▼室内办公区域,the office space

▼建筑结构暴露在外,the barn’s diagonal structural members were exposed

011-Washington Fruit and Produce Co. Headquarters By Graham Baba Architects

▼办公空间接受自然采光同时享受庭院风光,the office enjoys the natural light and the gardening

013-Washington Fruit and Produce Co. Headquarters By Graham Baba Architects

视线30英亩的环境中游走,停留在远山,庭院与和办公建筑形成的景观中。合理的建筑营建与适度的空间把控为场地环境营造了平和的办公区域。

Views throughout the thirty-acre complex are controlled, whether to the courtyard, the distant hills, or to the shallow private office views created between the building and the berms. Everything is curated to create a peaceful environment in which to work.

▼夜景,night view

▼平面效果图,the plan

016-Washington Fruit and Produce Co. Headquarters By Graham Baba Architects

▼剖面效果图,section

Graham Baba Architects team
Brett Baba (design principal)
Hill Pierce (project architect)
Jenn LaFreniere (project manager)
Design team
Graham Baba Architects (architecture and interior design)
Interior Motiv (interior design)
MA Wright, LLC (structural engineer)
ARUP (M/E/P/fire protection engineer)
The Berger Partnership (landscape architect)
Brian Hood Lighting (lighting designer)
Artisan Construction (contractor)
Premier SIPS (Structurally Insulated Panel roof)
Selkirk Timberwrights (glulam)
Pacific Window Systems (glazing)
Stusser Woodworks (custom furniture fabrication & white oak paneling)
Millwork Preservation (interior custom woodworking)

More:Graham Baba Architects, 更多请至:Graham Baba Architects on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment