Villa Além, Portugal / VALERIO OLGIATI

Portuguese Independent Villa Project.

Project Specs

Design Firm:
Location:
Materials:

瑞士建筑师VALERIO OLGIATI对gooood的分享:葡萄牙独立别墅项目:阿莱姆别墅。更多请至:VALERIO OLGIATI on gooood 

建筑距离大西洋10公里,在美丽老橡树的掩映下,坐拥绵延不绝的丘陵田园风光。这里的气候温暖干燥。建筑师旨在打造一个安静的花园。色彩略微偏红的现浇混凝土院墙高达5米,为建筑提供了足够的遮阳,并营造出干燥且尘土飞扬的沙漠意向。墙壁的形状如同花瓣般打开,迎向天空,塑造出没有界限的住宅。建筑实体部分位于一侧,呈南北走向。从客厅能够观赏到带有游泳池的大庭院,以及大庭院外的风景。弯曲的走廊通往内向私密的休息房。

建筑师在gooood上的其他作品:
VALERIO OLGIATI on gooood:
瑞士楚格环道住宅楼 Residential building Zug Schleife
Plantahof 礼堂Plantahof Auditorium
彩色混凝土作品Bardill工作室 Atelier Bardill
经典之作 Zernez National Park Visitor Center

 All Images ©Archive Olgiati

/wp-content/uploads/2015/03/_c_f7XwS8ngTIHdFxdnFVKy3h5hy7cdQ_6Lfag1ntX6COEghg_xk0La9nX7iguH7xVgQsiKplPShU3krlytyr3ZQdfKhFDF2aDh.jpg

/wp-content/uploads/2015/03/_c_r74Na71863983GYTA7ru_3-l1Trw_IZ-Say7er2cTL-ny1IhCB3Qi-nhp4m7bnjrCmYDy-g4R7H0KMc5c2z8iu1mMdRIqtYF.jpg

This project is located in Alentejo about 10 km inland from the Atlantic Ocean. The area features a hilly, rural landscape and is covered with beautiful old cork oaks.

The climate is mild and dry. The primary intention here is to create a secluded garden. The surrounding walls are up to five and a half meters high to provide the necessary shade and the entire impression created is one of a desert, dry, stony and dusty. Everything is constructed from slightly reddish, in situ concrete.

The character of the complex is chiefly defined by the surrounding walls, which create the impression of petals that close and open towards the sky. The dwelling itself is invisible and develops across a single floor behind the surrounding walls.

The living room is located at the end of a strict axis leading from north to south. It overlooks the pool and offers a view through the southern door in the garden wall across a flat and empty landscape. A curved hallway allows the inhabitants to retreat into shadows and into the introverted private rooms.
[Text: Valerio Olgiati]

/wp-content/uploads/2015/03/_c_GGUI36Krf5BWRZ3fYCPmeMEX3TUsiPXQbnoFYzi4iL5czylmdUWJhmzXPOCR7vsMZq3zSQG556qD8QXJXyj5C7z9hEZlF2cp.jpg

/wp-content/uploads/2015/03/_c_NcWp8lMeJI4GXiqmAklOkxOucMsHi4dVqJs5kDlH_N80q0fIKsFyR2D-ZRO3jTlkuOPdHWjl69EtHW_Mq4RmZ1feqfCOquY-.jpg

/wp-content/uploads/2015/03/_c_IF4FYmySDSXmASdwHOHzt31Bo5We98yWSa4titsuJC8OWCBq0Ft4tl1LFMPeADxpWnmDjkZVsYpHwlW06bAla83IcUrzDXQl.jpg

/wp-content/uploads/2015/03/_c_bgbC61zdBou_xoUwRVdngN0KoWhx9ghvGjbQkkWdQGYPGKjJiahTEQImXMJ_Pm25RYXOHGZpjgJ5vUpJ5azLfptaogZnkvCM.jpg

/wp-content/uploads/2015/03/_c_5Yt-mHyCPGYopdJZJbEgoyyVXFRHd3o8u9oOhNS4zE_Z7KqeQE6GxIXD_st0J_h5XAi20wXHz2gCViNo2Sb9_texINvm1b-C.jpg

/wp-content/uploads/2015/03/_c_3GlqEOajR6BQRFW3bpXlofNo9QhjmNiMXIb0rMCLue6fxrhjH-fdA5RBqlpcVgqWUNwDiOw96HuITdJJi2s6vWe0PcWfYl0I.jpg

/wp-content/uploads/2015/03/_c_u8IlXpDdw4g4MUECI5WS1xvgaljGalmTDXQ5a6CCm4xtZ1u1pc4p2i9bLV8G67cpxbSphXh7CmjjbgrThPMp27Nsx_twIckA.jpg

/wp-content/uploads/2015/03/_c_H4aGbMxRqE16leHSwPEC7HJxsx05VJocLuveabSsu1L2FtCC6HcXNzZ0RmMAcZple0hoI11N3hXhY20wIie3rEz7zJUiup_8.jpg

/wp-content/uploads/2015/03/_c_MUAYNYEpEF_oqGTEtHQr55ZJndChiQfJz2zvYWIBzldn0JlbiU8rDqjFOJ_MYO_qnOVEPpEZ4SXoqX-vdMwgDoN89j8QWljK.jpg

/wp-content/uploads/2015/03/_c_aZ2KJ10GFVmQ6S6w9zWiiSwcV3oovj5ULMuAb0iQlaMdWCyfQ8VA_K9oDfEnfGOM_xF0t9RcPBAA7rLg7L5_gGApc91Wb_7S.jpg

Data
object: house
location: Alentejo, Portugal
client: _
architect: VALERIO OLGIATI, architect,
collaborators: Patricia Da Silva (project manager office Olgiati),
Daisuke Kokufuda, Liviu Vasiu
general contractor: Matriz Sociedade de Construções Lda.,
materials: in-situ concrete, steel, marble
begin planning: 2009
begin construction: January 2013
end construction: April 2014
copyrights plans: Archive Olgiati
copyrights photos: Archive Olgiati

MORE:   VALERIO OLGIATI,更多请至:VALERIO OLGIATI on gooood

Post a Comment