彩色混凝土作品Bardill工作室,瑞士 / Valerio Olgiati Architect

小村里一个分外明晰的存在

项目标签

设计公司:
位置:
类型:

非常感谢 Valerio Olgiati 将项目介绍和项目图片授权gooood发行。更多请至:Valerio Olgiati on gooood 
Appreciation towards Valerio Olgiati for providing the following description:
All Photo © archiv olgiati

/wp-content/uploads/2012/03/6897b060535b513a3b792f4f7657c6f5.jpg

这是瑞士建筑师Valerio Olgiati的一个彩色混凝土作品Bardill工作室。这个位于小村中心的工作室取代了以前的谷仓,新建筑的体积与原有谷仓的体积一样。客户的住所离这个工作室步行距离非常近,因此这个工作空间功能纯粹,也只占了不到体量的三分之一。其余的部分是一个大型全面朝天开放的院落。建筑的这种要素使得其在随意建设的小村里显得庄严和清晰。 

/wp-content/uploads/2012/03/3e781e80becefa58ce795d674161d1a0.jpg

The Bardill Studio building has replaced an old barn in the protected centre of the village of Scharans. Building permission was granted by the local authorities on the condition that the new building would have exactly the same volume as the old barn.

The client, Linard Bardill, who lives in a house a very short walking distance away from the site, required only a single space to work in. This working space occupies less than a third of the stipulated volume. The rest of it is taken up by an atrium that is lent a monumental character by a large, round opening to the sky. It is this element that invests the building with its grandeur and clarity in contrast to the arbitrary geometry of its external appearance and the small dimensions of its village surroundings.

Text: office Olgiati 

/wp-content/uploads/2012/03/e34c8f2fd47ff59830214bb6c790080c.jpg

/wp-content/uploads/2012/03/445eced82dfa3ba7ed1ce766bf9b92bf.jpg

/wp-content/uploads/2012/03/cc06c199a2a4d3d72a06eba203abcfac.jpg

/wp-content/uploads/2012/03/15ccaa7dabcaea2325e018a4a725064d.jpg

/wp-content/uploads/2012/03/f96e68f0cbcda20a0e08bbdbb553ed9f.jpg

/wp-content/uploads/2012/03/30ed855547958b5435ee338f3e22acf9.jpg

/wp-content/uploads/2012/03/65cca2299d4b8f286d1328eefea3f58c.jpg

object:  private atelier – one working space
location:  Scharans, Switzerland
client:  Linard Bardill,  musician + poet
architect:  Valerio Olgiati,
collaborators:  Nathan Ghiringhelli (project manager office Olgiati), Nikolai Müller, Mario Beeli
construction  supervisor:  Linard Bardill
structural engineer: Patrick Gartmann, partner of Conzett, Bronzini, Gartmann AG,
Chur materials:  red in-situ concrete, steel, copper
begin of planning:  2002
begin of construction:  July 2006
end of construction:  August 2007
volume:  665 m3
area:  atelier  space: 70 m2
garage,  storage, technic: 65 m2
courtyard: 150 m2
technical information:  heated by solar energy, tabs, controled air ventilation  system
please mention: Atelier Bardill is open for the public on Fridays between 1 pm and 5 pm
copyright pictures + plans: 1A 12943.tif  until  7A 13112.tif:  archiv olgiati

MORE: Valerio Olgiati,更多请至:Valerio Olgiati on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »