穿越时空,北京 / 唯木空间设计

融合不同的空间情绪

Project Specs

Design Firm:
Location:

来自 唯木空间设计(联系邮箱:ch6630@163.com)对gooood的分享。
Appreciation towards WM SPACE DESIGN (contact: ch6630@163.com)for providing the following description:

本案是一个隐藏于繁华都市中的普通loft住宅,设计师拆掉了二层的楼板,一架玻璃天桥腾空而过;所有多余的墙体全被拆除,卧室和卫生间也全部开放,采光和空间得到了很大的提升;整个空间以静谧的黑色为主基调,明黄色的点缀有很强的视觉冲击。

This is an ordinary loft house hidden in the bustling city. The designer demolished the floorslab of the second floor to let a vitreous bridge across the space. All superfluous walls were dismantled to make the bedroom and the bathroom integrated spatially. Therefore, the lighting and sense of space were improved relatively. The main keynote of the space is quiet black which is decorated by bright yellow embellishments filling with visual attraction.

▼室内概览,overview

▼厨房重新设计了宽大的U形橱柜,a new U-shaped counter was designed for the kitchen

▼挑高活动空间+餐厅,the double-heighted activity space and the dining area

▼在色彩的点缀下,大面积的黑色并没有使人感到压抑,the black colour is widely used in the wall surface without bringing any sense of repression

▼ 黄色圆洞将起居室和挑空区相连结,the yellow round opening links the activity space and the living room

▼最大的惊喜来自上方腾空而过的透明玻璃天桥,the space features a raised transparent glass bridge

▼胡桃木立柜细部,detail of  the walnut closet

设计师把诸多艺术品、中式家具、黄铜古董床、北欧老柜子、翻新的老柚木地板、现代的设计单品进行了混搭。 Vintage、现代、复古、摩登等元素恰到好处的搭配在一起,创造出了许多不同的情绪,一个有趣且独特的空间。

The designer added several artworks, Chinese furniture, brass antique bed, old Nordic cabinet, refurbished teak floor and modern design articles together to create a kind of mix-and-match style. The combination of vintage, modern, antique and up-to-date elements was quiet to the point creating various kinds of emotions in an interesting and unique space.

▼设计师把诸多艺术品、家具和现代的设计单品进行了混搭,artworks, furniture and modern design products are combined together to create a kind of mix-and-match style

▼墙面细部,detail

▼起居室墙面被设计为弧形,the curved wall in the living room

▼洗手间,wash room

▼雕塑般的旋转楼梯,the sculptural staircase

▼二层空间,the upper floor

▼开放式书房安置在二层平台处,the open study room on the platform

▼卧室,bedroom

▼开放式的浴室,the bath room with an open plan

▼卧室及浴室细部,detail of the bedroom and bathroom

   

▼室内一角,interior

▼改造前的室内空间,the original spaces

▼改造前房间平面,original floor plan

▼改造后房间平面,new floor plan

穿越时空
项目位置:北京
项目类型:公寓
项目面积:156㎡å
设计机构:唯木空间设计
设计师: 程晖
完工时间:2017年9月
Traveling through Time
Project location: Beijing
Project type: Apartment
Project area: 156㎡
Design firm: WM SPACE DESIGN
Designer: Cheng Hui
Completion time: September, 2017

More:唯木空间设计(contact:ch6630@163.com

Post a Comment