Tallest residential building along Singapore River designed by BIG celebrates official sales launch

A link between history and future

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢 BIG 予gooood分享以下内容。更多关于:BIG on gooood
Appreciation towards BIG for providing the following description:

 

康宁河湾
CanningHill Piers

康宁河湾 (CanningHill Piers) 由BIG – Bjarke Ingels Group 设计,凯德集团(CapitaLand)和城市发展集团(City Developments Limited)合作开发。它坐落于新加坡中环,是新加坡河畔最高的住宅,连接着历史和未来。刚揭开面纱的康宁河湾已被认购近八成,成为今年中环最受欢迎的楼盘。

One of the largest redevelopment initiatives in Singapore’s central area, the integrated development that compromises the future CanningHill Piers ties together Singapore’s historic Fort Canning Hill with the nearby Singapore River in the heart of the city. Comprised of four towers connected by a sky-bridge and draped in a geometric framework, the buildings are unified as a sculptural whole while providing a contextual visual identity for the public realm.

▼视频,video © BIG – Bjarke Ingels Group

10.5万平方米的康宁河湾综合开发项目包括双层零售商场康宁坊(CanningHill Square)及四座位于双层开放式裙楼之上,结构多样化的塔楼——两座塔楼包含 696 套住宅(CanningHill Piers),另一座塔楼是由万豪国际管理的Moxy Hotels 品牌,第四座塔楼是雅诗阁的盛捷酒店式公寓。其中一座高层塔楼为180 米,将成为新加坡河畔最高的住宅。

A future centrepiece of the rejuvenated Singapore River, the 105,000 m2 waterfront integrated development that compromises CanningHill Piers includes nearly 700 new residential units across the two towers, serviced apartments, and a hotel to Singapore’s central Fort Canning and Clarke Quay area. The development seeks to rebuild the historic connections between Fort Canning Hill and restore the public realm in addition to becoming one of the city’s tallest landmarks. Designed by BIG – Bjarke Ingels Group and developed in collaboration with CapitaLand and City Developments Limited (CDL), the CanningHill Piers development broke ground earlier this year, and is scheduled to complete by the end of 2025.

▼项目为新加坡河畔最高的住宅,Tallest residential building along Singapore River © BIG – Bjarke Ingels Group

它也是中环区唯一依山傍水的住宅,同时坐拥福康宁山、新加坡河、中央商务区、滨海湾、娱乐餐饮休闲广场——克拉克码头。格子立面巧妙地覆盖于几何框架,该框架有效地将建筑物的各个部分融合统一,充分满足了功能需求。康宁河湾是中环最大的综合开发项目之一,于今年年初破土动工,计划2025 年底完工。它位于黄金地段D06区,连接了福康宁山、新加坡河及周边地区,改造并提升了城市公共空间,将为新加坡塑立新地标。

“The four towers and podium that constitute CanningHill Piers will be unified under a façade that is imagined as a single continuous drape, tying together the various components of the development into a sculptural whole while providing a contextual visual identity for the public realm,” says Brian Yang, Partner and Architect, BIG. Drawing inspiration from the site’s history and lush surroundings to create a strong visual connection between Fort Canning Hill and the Singapore River, CanningHill Piers is defined by an open connectivity to the neighborhood. The towers are strategically spaced to expand the field of view and generate a more spacious skyline at podium level, while simultaneously making room for an open courtyard at the center of the development.

▼功能分析图,program diagram © BIG – Bjarke Ingels Group

▼分析图,diagram © BIG – Bjarke Ingels Group

“我们十分欣喜地看到了康宁河湾在周末开盘中取得的成绩。BIG独特的设计、依山傍水绝佳的位置、克拉克码头丰富多彩的休闲娱乐吸引了众多买家。本项目拥有地标性的地位,配备齐全的住房,多元包容的空间,它定会吸引更多潜在买家的目光。” 凯德集团首席执行官 Jason Leow说道。

“We are very encouraged by the strong demand for CanningHill Piers during its launch. Homebuyers are attracted by CanningHill Piers’ distinctive design by the renowned Bjarke Ingels Group, rare river and hill dual-frontage and superb location in the Clarke Quay lifestyle and entertainment precinct. We are confident that the project’s iconic status, well-appointed homes and excellent connectivity will continue to attract robust interest from prospective homebuyers,” says Jason Leow, Chief Executive Officer, CapitaLand Development.

▼沿河立面,facade along the river © BIG – Bjarke Ingels Group

 

从历史和自然中汲取灵感的河滨生活
Riverside lifestyle inspired by history and nature

康宁河湾从地段悠久的历史和周边青翠的环境汲取灵感,在视觉上将福康宁山和新加坡河相连,整个综合开发项目创造出一个开放、包容的全新社区。塔楼以策略性的间隔分布为住户提供了开阔的视野,同时为裙楼层的庭院腾出了空间,呈现广阔的天际美景。类似于揭开面纱,连续的帘幕实为精彩的休闲生活而设——薄纱掀起,豁然开朗,城市风光显露无疑,这包括了新加坡河、中央商务区、福康宁山、唐人街、滨海湾等。

Similar to the lifting of a veil, the continuous draped façade is raised at the recreational levels – revealing the activity happening within the towers while simultaneously providing residents with panoramic views of the cityscape, including the Singapore River, the Central Business District, Fort Canning Hill, Chinatown, Marina Bay, and beyond.

▼绿色开放的底层空间,Green open ground floor space © BIG – Bjarke Ingels Group

“在亮阁(Liang Court)所处的地段重新发展城市的地标定会为新加坡河滨区注入新的活力。除了为市中心打造新的标志性建筑,我们还重新构想了这个罕见的、依山傍水的独特位置,释放了它作为福康宁和克拉码头地区锚点的潜力。康宁河湾住宅引领了河滨区的生活新范式。这个变革性的项目是中环区最大的重建计划之一。” CDL集团首席执行官Sherman Kwek 说道。

“The transformation of the former Liang Court site into a new riverside landmark at the heart of a vibrant lifestyle hub augments the planned rejuvenation of the Singapore River precinct. Beyond creating a new architectural icon for Singapore’s city centre, we have reimagined this sizeable, rare site and unlocked its potential as an anchor of the Fort Canning and Clarke Quay area. The residential component, CanningHill Piers, marks a new paradigm for integrated urban living at a much sought-after waterfront location. This transformative project is one of the largest redevelopment initiatives in the Central Area,” says Sherman Kwek, CDL Group Chief Executive Officer.

▼裙楼层叠的绿植创造出优美的生态画卷,The green plants stacked on the podium create a beautiful ecological picture © BIG – Bjarke Ingels Group

▼庭院空间,The courtyard space © BIG – Bjarke Ingels Group

 

多元包容的空间,绿色健康的生活
Diverse and inclusive space, green and healthy life

“河畔沿岸的开发理念以社区为首,其核心是一个多元包容的公共空间,并恢复历史悠久的福康宁山与新加坡河之间的联系——在当代新加坡的发源地创造一个层叠的绿洲,”BIG 合伙人兼设计师 Brian Yang 说道。

“CanningHill Piers has been designed by placing community first, with a porous and multilayered public realm at its heart that restores the connection between historic Fort Canning Hill and the Singapore River – and creates a cascading green oasis in the birthplace of modern Singapore,” Brian Yang continuous.

▼绿色空间分析,green area analysis diagram © BIG – Bjarke Ingels Group

裙楼一层、二层和三层的开放式平台呈现一个多层次的公共空间;零售商店围绕着建筑的中心以环状分布,并设有可以举办活动的天井。裙楼不仅促进了区域之间的连接,还提供了阴凉的城市休闲空间;与新加坡的许多建筑开发项目一样,该项目优先考虑绿植,即使在新加坡市中心繁华的城市环境中,郁郁葱葱的热带绿色植物也营造出一种冥想的氛围。裙楼层叠的绿植创造出了一个绿洲,一副山美、水美、环境美的绿色生态画卷映入眼帘。

The open podium at level one, two, and three will accommodate a multi-layered public realm; retail businesses are organized in a continuous loop at the heart of the building with floor-to-sky air wells for events. The podium contains adventurous jogging tracks and playgrounds and facilitates shaded connectivity between the city areas as a recreational urban space. Referencing Singpore’s many lush green developments, CanningHill Piers features tropical greenery creating an atmosphere of meditative contemplation, in the bustling urban context of central Singapore.

▼位于45层的秘密花园,The secret garden on level 45 © BIG – Bjarke Ingels Group

▼由秘密花园看周边城市全景,Panoramic view of surrounding city from secret Garden © BIG – Bjarke Ingels Group

为了向新加坡河及其历史悠久的桥梁致敬,一座休闲天桥在24 层将两座住宅楼连接起来,并延伸至它们的内角。24 层为住户提供豪华设施,例如屋顶游泳池和户外按摩浴缸,同时还能欣赏到无与伦比的城市景观。多层次的便利空间提供各种健身和休闲活动。第三层提供基于冒险的自然体验,包括慢跑小径、健身区和游乐场。在45层,一个秘密花园提供了一个充足的聚会空间。

Cascading green contours throughout the levels of the podium will create a green oasis and stitch the greenery experience from the Hill to the River. In a nostalgic nod to the Singapore River and its historical bridges, a recreational sky-bridge connects the two residential towers on Level 24. The level offers luxury amenities for residents, such as rooftop pools and outdoor jacuzzis, while offering unparalleled views of the city. Further up, the residents will experience fitness areas, and a playground. At level 45, a sky terrace and roof garden will provide an opulent gathering space.

▼屋顶游泳池,swimming pool on the top level © BIG – Bjarke Ingels Group

康宁河湾是BIG 在继CapitaSpring之后,第二个位于新加坡的项目,CapitaSpring是一座综合体建筑,也由凯德集团开发,将于2021 年底完工。而康宁河湾则标志了BIG在新加坡的第一个多功能住宅和酒店项目。

CanningHill Piers is BIG’s second Singapore-based project following CapitaSpring, a mixed-use building also developed by CapitaLand, set to complete at the end of 2021.

▼一层平面图,level 1 plan © BIG – Bjarke Ingels Group

▼二层平面图,level 2 plan © BIG – Bjarke Ingels Group

▼三层平面图,level 3 plan© BIG – Bjarke Ingels Group

▼剖面图1,section 1 © BIG – Bjarke Ingels Group

▼剖面图2,section 2 © BIG – Bjarke Ingels Group

FACTS
Name: CanningHill Piers
Size: 105.143 m2
Location: Singapore, River Valley Road
Client: CapitaLand (CL), City Developments Limited (CDL), Ascott Residence Trust (ART) 
Project Type: Mixed-use Residential, Hotel, and Retail 

PROJECT TEAM
Partner-in-Charge: Bjarke Ingels, Brian Yang
Project Leader: Dominik Mroziński
Project Manager: Luca Nicoletti
Project Architect: Alberto Menegazzo 
Collaborators: DP Architects, KTP, BECA, RSD, Aecom, DPF, Atelier 10, ARUP, TSM, Nipek 
BIG Team: Aileen Koh, Ákos Márk Horváth, Albina Saifulina, Aleksandar Donov, Anders Bruntse, Anna Szczepaniak, Anne Søby, Ariana Ribas, Augusto Zamperlini, Axelle Bosman, Benjamin Jean Roger Caramatie, Carlos Ramos Tenorio, Chiara Arena, Choong-Il Joseph Kim, Cristian Teodor Fratila, Cristina Giménez, Derek John Lange, Dominic Black, Federico Salmaso, Gustav Albert Perez Nordahl, Hanane Ferraz, Hao Rong Lee, Helen Shuyang Chen, Hsiao Rou Huang, Jakub Mateusz Wlodarczyk, Janina-Ioana Spilcea, Jo Hee Lee, Johannes Alexander Hackl, Juhye Kim, Juras Lasovsky, Karim Muallem, Katia Valenzuela Williams, Konstantinos Samer Zouraikat, Ksenia Zhitomirskaya, Laura Diaz Vizoso, Laura Valentinaviciute, Liia Vesa, Luca Pileri, Luis Medina Barrientos, Malgorzata Marczak, Malka Logo, Maria Natalia Lenardon, Martyna Kloda, Matteo Baggiarini, Matteo Dragone, Michael Leef, Michael Stephen Howard, Mike Yue Yin, Mussa Algasra, Norbert Nadudvari, Paula Joanna Tkaczyk, Pernille Kinch Andersen, Peter Mortensen, Przemysław Chmielarski, Quang Lôc (Finn) Nguyen, Raphael Ciriani, Rasam Aminzadeh, Ricardo Oliveira, Roberto Fabbri, Sara Najar Sualdea, Seda Yildiz, Seongil Choo, Steen Kortbæk Svendsen, Taliya Nurutdinova, Tillmann Marc Pospischil, Vilius Jokubaitis, Vladislav Saprunenko, Xavier Thanki, Yasmin Bianca Kobori Belck, Yuejia Ying.

More: BIG。更多关于:BIG on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment