T.P Products Experiential Store, China by Hillhouse Design Studio

An environment full of plants and natural light

Project Specs

Location:

非常感谢 小山丘舍设计工作室 对gooood的分享。更多关于他们请至:Hill House Design Studio on gooood
Appreciation towards Hill House Design Studio for providing the following description:

小山丘舍工作室在北京朝阳的798艺术区为线上女装品牌T.P products设计了一个体验店面。设计的主要概念是想要创造一种充满植物生机和自然光线的环境。

Hillhouse Design Studio has designed an experiential store for online women’s clothing brand T.P Products in 798 Art Zone of Chaoyang, Beijing. The main concept of design is to create an environment full of plant and natural light.

▼体验店外观,exterior view of the experimental store

一层与二层通过倾斜楼梯连接,让空间充满了垂直向上的韵律。倾斜的楼梯面向街道,激发游客的好奇心,鼓励他们进入二层的展示区。入口的一端是一面扩大空间的视觉体验的圆镜。向上的水泥楼梯和随意倾斜的芦苇,使整间店面形成很强的动态感。

The first floor and the second floor are connected by inclined stairs, which makes the space full of vertical upward rhythm. The sloping staircase faces the street, arouses the curiosity of tourists and encourages them to enter the exhibition area on the second floor. At one end of the entrance is a circular mirror that enlarges the visual experience of space. The upward cement staircase and the freely sloping reed make the whole store have a strong sense of dynamic.

▼一层空间概览,view of the first and second floor

▼一二层通过倾斜楼梯连接,空间充满了垂直向上的韵律,the first floor and the second floor are connected by inclined stairs, which makes the space full of vertical upward rhythm

   

打掉了二层原始墙,使得展示空间更加通透开敞。体块间线条的穿插与面的衔接,营造出一个纯净、明亮的空间。

The two-storey original wall was knocked out, which made the exhibition space more transparent and open. The intersection of lines between blocks and the connection of surfaces create a pure and bright space.

▼体块线条穿插感的二层入口,entry of the second floor in a sense of intersection of lines between blocks

▼没有隔墙的通透展示空间,transparent and open exhibition without walls

▼试衣间,fitting room

设计师为空间定制了座椅,亲和的木质元素与模块化的组合让各个体量看起来不致过于密集。这种形态店员可以灵活的调整位置,设计师的初衷即是让活泼、动态的空间随着店面的成长一直变化。

Designers customize seats for space, and the combination of affinity wood elements and modularization keeps the volume from looking too dense. This form of shop assistant can flexibly adjust the position, the designer’s original intention is to let the lively, dynamic space with the growth of the store has been changing.

▼木质元素与模块化的组合的空间,space is featured by the combination of affinity wood elements and modularization

▼定制座椅,custom seats

▼窗边空间,window space

从楼梯向上去往三层露台空间,街道的绿植和园区的建筑屋顶透过小房子的天窗进入顾客的视野,小房子元素是小山丘舍工作室的标志,它以开阔的天窗连接内外并将室外的自然光带入场所。

From the stairs up to the three-storey terrace space, the green plants of the streets and the roofs of the parks enter the Exhibition space through the small houses. The small house element is the symbol of the hillshouse studio. It connects the indoor-outdoor with an open skylight and brings the natural light into the place.

▼通向露台的楼梯,stairs to the terrace

▼俯瞰楼梯空间,aerial view of the stair space

▼能够看到街道的绿植和园区的建筑屋顶的休闲露台,leisure terrace has a view of green plants of the streets and the roofs of the parks

▼小房子元素的天窗为室内引入光线,small house shaped clearstory brings light into the space

▼一层平面,1F plan

▼二层平面,2F plan

▼露台平面,terrace plan

▼三层露台立面,elevation of the third floor terrace

项目名称:T·P Products体验店设计
设计方:小山丘舍设计工作室
公司网站:http://www.無料.cn/
联系邮箱:hillshouse@126.com
项目设计 & 完成年份:2018.8-2018.11
主创及设计团队:周小山、杜东
项目地址:北京市朝阳区798艺术区中一路D06-2号
建筑面积:350平
摄影版权:小山丘舍设计工作室
客户:T·P 出品
品牌:水泥、稻草漆、梵几

More: 小山丘舍设计工作室  更多关于:Hill House Design Studio on gooood