Superlofts: Hip Hotel Living by studiomfd

Vibrant loft appartement in Amsterdam Harbour area

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢 studiomfd 予gooood分享以下内容。更多关于他们请至:studiomfd on gooood
Appreciations towards studiomfd for providing the following description:

Houthaven是阿姆斯特丹IJ河西岸的一座港口,曾经主要用于内陆航运。这座港口如今被改造为一个全新的住宅区,坐落在IJ河上的七个人工岛屿之上,使人想起曾经在港口进行木材贸易的时代。一些居民在北部的岛屿上建造了Superlofts,这是一个由众多阁楼住宅集合而成的公寓群,每个阁楼的层高达到6米,随着时间的推移,公寓群仍在不断地发展变化,例如增加额外的房间和开放空间,以适应家庭成员的扩增。公寓的工业化结构提供了最大程度的灵活性。此外还配有公共屋顶花园、充电站和太阳能电池板。Superlofts同时还是社交和分享的理想场所。居住者可根据自己的喜好来决定公寓的布局、大小和样式,既可以通过自主设计来节约成本,也可以选择与建筑师进行合作。

▼室内概览,interior overview

The Houthaven is a harbor located by the IJ in the western harbor district in Amsterdam. The harbor, primarily used for inland shipping, was recently transformed into a whole new residential district, moored on seven artificial islands set into the IJ, just like the timber trade was once practiced at its shores. On the northern island a group of residents built Superlofts. A collective with six-meter high lofts designed to grow along with their needs as the years go by. Add on an extra room or would you prefer more open space to suit your changing family? That is perfectly possible. The industrial architecture offers maximum flexibility. There are shared roof gardens, charging stations and solar panels. Superlofts is a perfect fit for the social development of sharing more. As a resident you determine your own layout, size and styling. How you handle the construction costs for the loft is up to you. You can keep costs down by doing it yourself or you can choose to work with an architect.

▼书架细部,shelf detail

 

盒子 | BOXES

在高而空旷的阁楼内,建筑师在其中置入了两个悬挂的盒子结构,并通过楼梯和走廊相连接。第一个盒子与楼梯在开放式厨房的位置形成了一个较为封闭的空间。

In the high, empty room we hung two new boxes, connected by a staircase and a gallery. The first box and stairs create an intimacy in the open kitchen. Under the second box, a comfortable, low room appears to watch films or play the piano. Because every box has its own windows, the whole loft remains light and airy.

▼盒子结构悬挂在顶部,two boxes are hung above the room

▼盒子与楼梯在开放式厨房的位置形成了一个较为封闭的空间,the first box and stairs create an intimacy in the open kitchen

▼厨房和餐厅细部,kitchen and dining area

起居室被设置在入口玄关的右侧,作为两个盒子下方的开阔空间。现代的设计、丰富的色彩与材料在自然光的映衬下显得熠熠生辉,为您带来轻盈、宽敞、独特而时尚的入住环境。

The living room is meters high, as is the open space which appears by the entrance hall because of the two boxes. Contemporary design and the richness of colors and materials which remain glossy thanks to the light, transport you into a mini trendy hotel. Light, spacious and unique.

▼入口玄关, entrance hall

▼起居室,living room

▼入口,entrance

▼从楼梯间俯瞰餐厅,dining area seen from the stair

▼楼梯细部,stair detail

Project name: Superloft Amsterdam
Firm: studiomfd
Site: www.studiomfd.com
Email: martijn@studiomfd.com
Year: 2018
M2: 110
Location: Amsterdam
Photographer: Melanie Samat
Other: Martijn Frank Dirks (Lead Architect), Private Client
Products: Solid Floor, Ceramic Wall Tiles, Vintage Furniture, OSB spray painted, dining chairs: Fest Amsterdam, Table: Magis

More:  studiomfd 。更多关于他们请至:studiomfd on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment