Pukkel by Masquespacio

Creating a sensorial experience beyond the gastronomy

Project Specs

Location:

感谢 Masquespacio 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Masquespacio on gooood
Appreciation towards Masquespacio for providing the following description:

Masquespacio事务所发表了最新项目Pukkel,是一家位于西班牙韦斯卡的高档健康美食餐厅。项目始于Jorge和Mikel想要在韦斯卡开一家餐厅,他们带着提供特色健康食品的目的邀请Masquespacio事务所打造超越美食的感官体验。

Masquespacio presents its last project for Pukkel, a fine dining healthy food restaurant in the city of Huesca, Spain. The project starts when Jorge and Mikel got the idea to open a restaurant in the city of Huesca and contacted Masquespacio with the aim to offer above signature healthy food, a sensorial experience beyond the gastronomy.

▼餐厅外观,external view © Masquespacio

Masquespacio事务所的联合创始人Christophe Penasse说:“在与Jorge和Mikel商讨过后,我们立即提议使用100%的天然材料,将自然融入空间。”此外,事务所还开始寻找韦斯卡与基于有益生活方式的健康美食之间的联系。Masquespacio事务所的创意总监Ana Hernández说:“我们调研了韦斯卡,开始发觉它周边山脉和公园的美。我们找到了一直在寻找的切入点,这与Pukkel的健康生活理念完全契合。”

Christophe Penasse, co-founder from Masquespacio: “After doing a workshop with Jorge and Mikel, we immediately proposed to work with 100% natural materials and integrate nature into the space.” Besides the Spanish design studio started to search for a connection point between the city of Huesca and the healthy gastronomy based on a salutary lifestyle. Ana Hernández, creative director from Masquespacio: “We investigated the province of Huesca and started to discover the beauty of the mountains and parks in its surroundings. We definitely found the reference we were looking for and that fitted perfectly with the healthy lifestyle concept from Pukkel.”

▼室内概览,overview © Masquespacio

在该项目中,不同色调的棕色、白色和绿色使人想起亲近自然的时光。项目中还添加了少许金色,提升了空间的丰富性。

In this case you can recognize a color palette that reminds the whole time to earth with its different tones of browns and whites as well as greens. A touch of gold is above added to give a little bit of sophistication to the space.

▼入口吧台,bar at entrance © Masquespacio

▼棕色、白色和绿色搭配的用餐区 © Masquespacio
dining area with brown, white and green

▼回望入口空间,view back to entrance © Masquespacio

另一方面,设计师利用不完美的有机形式在地面绘制小径,营造出漫步林中的感觉。地面、吧台和部分墙壁均铺设陶土砖,并采用Masquespacio事务所专为Pukkel餐厅设计的图案。

The imperfect forms on the other hand are mainly organic and draw a path on the floor like if you were walking through the forest. The use of terracotta I all present for the floors, bars and some of the walls with patterns designed specially by Masquespacio for Pukkel.

▼有机图案的小径,the path with organic pattern © Masquespacio

▼陶土砖地面的用餐区,dining area with terracotta floor © Masquespacio

▼森林般的用餐环境,forest-like dining environment © Masquespacio

在布局方面,设计师将小径周围的环形空间重新打造成置身山林般的环境,使顾客在享受Pukkel美食的同时,与朋友分享亲密时光,脱离日常生活。

Concerning the layout, it is visible how all around the path circular spaces are recreated like if we were in the mountains and that allow the customers to share a moment in family of with friends, disconnecting from the daily routine, while they enjoy Pukkel’s food.

▼后部吧台,rear bar © Masquespacio

▼吧台两侧,both sides of the bar © Masquespacio

在墙上的陶瓷旁边和预留空间,可以看见粗糙的灰泥,这是对大地和山脉的又一借鉴。最后要强调的是植物和花卉,它们会根据季节更替而更换。

Next to the ceramic on the walls and reserved spaces we can see the application of rough stucco that makes another reference to the earth and the mountains. Lastly to be highlighted are the plants and flowers that will change depending on each season of the year.

▼细部,details © Masquespacio

▼平面图,floor plan © Masquespacio

▼剖面图,sections © Masquespacio

Client: Pukkel
Web: https://pukkel.es
Address: Calle del Parque, 3, 22002 Huesca, España
Design: Masquespacio
Web: http://www.masquespacio.com
Photography: Masquespacio
Surface: 140 m2

More:  Masquespacio     更多关于他们:Masquespacio on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment