Poet Studio, China by ShiShu Design

Conforming to the original

Project Specs

Location:

非常感谢 诗墅设计475382428@qq.com 将以下内容授权gooood发行。
Appreciation towards ShiShu Design (475382428@qq.com) for providing the following description:

“顺应”是此空间的概念,删繁求简,犹如诗歌一般行云流水,初无定质,顺应原本,即兴创作。原建筑是一栋有着5、60年历史的典型闽南风格番仔楼的加建部分,有不可变更的建筑结构,我们把它打造成私人工作室,保留主建筑外墙作为空间的主墙。

▼项目概览,overview

“Conformity” is the concept of this space. It is like a poem. It is like a poem. It is not qualitative at first, conforming to the original, improvisation. The original building is a addition to the typical Minnan-style Fanzi Building with a history of 5 or 60 years. It has an unalterable architectural structure. We have turned it into a private studio and kept the main building exterior wall as the main wall of the space.

▼室内概览,interior overview

▼入口起居空间,living room

▼会客区和写字台,meeting area and working table

▼由会客区望向工作区,view from sofa to the working area

▼会客区细部,details

▼空间中两条水泥扁柱垂直贯穿整个办公区两端,two concrete flat columns in the space run vertically across the entire office area

▼顺应着建筑,视线到了哪处便在哪处开了窗,in line with the building, where the line of sight has opened the window

顺应着建筑,视线到了哪处便在哪处开了窗,也许为了景,也许为了窥探,也许为了光,抛开了中规中矩,在相互之间的呼应中寻求本真的空间状态。收集来的旧木板像一片片时光印记斑驳美丽,空间中两条水泥扁柱垂直贯穿整个办公区两端,打造了视觉上的延伸,使动线更加灵活生动。

In line with the building, where the line of sight has opened the window, perhaps for the sake of the scene, perhaps for the sake of prying, perhaps for the light, to abandon the rules of the law, to seek the true state of space in the mutual response. The collected old wooden boards are like a piece of time stamping beautiful, two concrete flat columns in the space run vertically across the entire office area, creating a visual extension, making the moving line more flexible and vivid.

▼阁楼空间,loft area

▼阁楼冥想空间,loft meditation area

▼夹层阅读室,mezzanine as reading space

我们尝试放弃了工艺一贯的收口,寻求施工过程中施工材质的粗面。有的时候,不一定必须完美就是美,过程也可以是,就像人和事一样。

We tried to give up the consistent closing of the process and seek the rough surface of the construction material during the construction process. Sometimes, it doesn’t have to be perfect to be beautiful, the process can be, just like people and things.

▼入户外走廊,entrance corridor

▼寻求施工过程中施工材质的粗面,seek the rough surface of the construction material during the construction process

▼材料细部,details

▼一层平面图,1F plan

▼阁楼平面图,2F plan

项目名称:诗人工作室
设计方:诗墅设计
联系邮箱:475382428@qq.com
设计周期:2018年12月-2019年2月
完成年份:2019年7月
主创及设计团队:诗墅设计/白智勇团队
项目地址:中国福建省泉州市石狮市港塘村湘江路仁义45号独栋房屋
建筑面积:66㎡
摄影版权:陈荣坤
客户:诗墅设计
主材:清水混凝土、旧木板

Project name:Poet Studio
Design:ShiShu Design
Contact e-mail:475382428@qq.com
Design cycle:December 2018 – February 1919
Year of completion:July 2019
Leader designer & Team:ShiShu design/ Zhiyong Bai Design Team
Project location:Fujian Province China, Quanzhou City, Shishi City, Gangtang Village, Xiangjiang Road, Renyi 45 Single House
Gross Built Area:66㎡
Photo credits:RK.Chen
Clients:ShiShu design
Main material:clear water concrete, old wooden board

More:ShiShu Design on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment