Pizzeria Pizza 22 by Architecture bureau DA

Red staircase and tubs with trees create comfortable seating area

Project Specs

Location:

感谢 Architecture bureau DA 予 gooood 分享以下内容。
Appreciation towards Architecture bureau DA for providing the following description:

在Pizza 22披萨店的设计过程中,复杂的几何形与建筑的悠久历史成为空间规划和决策的重要出发点。Pizza 22披萨店位于莫斯科历史悠久的城市中心一栋以前的盐仓库中。建筑只有三分之一处于地面层,主要的部分都位于地下以前的制盐厂中。

Complex geometry and longstanding history of the premises have become the key starting points in space planning decision during development of the design for pizzeria Pizza 22.Pizza 22 is located in the historical center of Moscow, in the premises of a former salt storage. At the same time, with only one third of the premises located on the ground floor, the main part thereof is located below the ground level – in the former salterns.

▼内部空间概览,interior view of the restaurant

设计师保留并突显了建筑现存的真实性,使其成为内部现代元素的外壳。所有的家具、灯具和装饰部件都是根据设计师的草图制作的。项目最具挑战性的任务是在-6.5米处的半地下空间中塑造色彩丰富、充满吸引力的就座区域。

We retained and emphasized the authenticity of the premises having made it a kind of shell for the modern elements locked inside. All pieces of furniture, lamps and decorative components are made according to our sketches.The most challenging task was to create colourful and attractive seating in the semi-basement of the premises – at the level of – 6.5 meters.

▼保留并突显建筑的真实性,使其成为内部现代元素的外壳,the design retained and emphasized the authenticity of the premises having made it a kind of shell for the modern elements locked inside

▼充满简洁元素的内部空间,interior with simple elements

为了在这些地下空间中,让顾客感觉像是地面层一样舒适,设计师在最底层空间中设置了一个开放式厨房和许多种有树木的花盆,营造了一种处在地面层的效果。同时设计师还安装了一个鲜艳红色楼梯艺术品作为空间的中心元素。最终的披萨店内部设计轻盈、极简、没有繁杂的细节。

▼从上部空间俯视下部舒适的用餐空间,look down from the upper floor to the cozy seating area

▼鲜艳红色楼梯艺术品作为空间的中心元素,a bright art object in the form of red staircase became the central element of the room

To make our guests feel in these rooms as comfortable as on the ground floor, we housed an open kitchen in the lowest room, arranged lots of tubs with trees, which create the being-at-the-ground-level effect, and also used an installation of a bright art object in the form of red staircase, which became the central element of the room. The ultimate interior is light, minimalistic and not overloaded with detail.

▼水磨石吧台及金属座椅,terrazzo bar and metal seats

▼种有树木的花盆营造了一种处在地面层的效果,lots of tubs with trees create the being-at-the-ground-level effect

▼鲜艳红色楼梯细节,detail of the bright red stairs

▼平面图,plan

Architecture bureau DA: Anna Lvovskaia, Boris Lvovskiy, Fedor
Goreglyad, Maria Romanova
Project team: Anna Lvovskaia, Boris Lvovskiy, Fedor Goreglyad, Maria Romanova, Aliaksandra Bialkova
Location: Russia, Moscow, Solyanka 1/2
Year of implementation: 2018
Area: 350 m2
Timescales: 8 months
Photography: Sergey Melnikov

More: Architecture bureau DA

Post a Comment