Momo’s Talk Office, China by ATDESIGN

A life with a sense of ritual always beautiful

Project Specs

Design:
Location:

感谢 杭州时上建筑空间设计事务所 予gooood分享以下内容。更多关于:ATDESIGN on gooood
Appreciation towards ATDESIGN for providing the following description:

“起于食 缘于布 ,天天作不(布)完(玩)”作为莫语momo’s talk品牌主理人的简介。代表了她对于生活本质的向往,由于对摄影的热爱,从美食摄影的摸索中发现了家居配饰的重要功能,不仅仅为了拍照好看,更是为了是拥有仪式感的生活。因此主理人特别邀请了设计师沈墨与张建勇共同打造这个独特的生活空间。

“From the beginning of the food to the cloth, Playing cloth every day” as a brief introduction of Momo’s talk brand owner. It represents her longing for the essence of life. Because of her love for photography, she discovered the important functions of home accessories from the exploration of food photography, not only for taking pictures, but also for having a sense of ritual. Therefore, the director specially invited the designer Shen Mo and Zhang Jianyong to create this unique living space.

▼办公室入口,office entrance

走进莫语办公室的一瞬间,便被独特的气质所吸引,这应该是理想中的样子:温暖、真实、且富有生活气息。明亮的白墙与绿色植物,墙上装饰着艺术画以及工艺品。由于主人喜爱收集古朴,拥有岁月感的物品,将堆放仓库中的古董自行车放置在入口处,仿佛在诉说着一段段故事。

In the moment when I walked into the Mo language office, I was attracted by the unique temperament. This should be the ideal look: warm, real, and full of life. Bright white walls and green plants, the walls are decorated with art and crafts. Because the owner loves to collect quaint, age-appropriate items, the antique bicycles stacked in the warehouse are placed at the entrance, as if telling a story.

▼入口前厅,anteroom

探入其中,中间的大体块将访客动线与员工动线做了很好的区分,同时设计师将墙体打通,开了一个趣味性的窗口,前来拜访的客人与员工不会互相影响,让空间能够既独立又可以让彼此产生联系。

Into the middle, the middle block makes a good distinction between the visitor line and the employee line. At the same time, the designer opens the wall and opens a fun window. The guests and employees who come to visit will not affect each other. To allow space to be independent and to connect with each other.

▼进入室内,设计师将墙体打通,打开了一个趣味性窗口,enter the office,the designer opens the wall and opens a fun window

▼窗口一侧走廊空间,corridor space at one side of the window

办公室的每一件家具特别定制,从市场淘来的旧木头做成的会议桌以及墙面搁板,环保材料做成的办公桌,寄托着主人对于生活的热爱与追求美好的态度。斑驳的墙面为天然的刮擦痕迹,做成做旧效果,与老木头的历史感相互重叠,产出了美好的情感,让空间更加具有韵味。

Every piece of furniture in the office is specially customized. The conference table and wall shelf made of old wood from the market, and the desk made of environmentally-friendly materials, hold the owner’s love and pursuit of life.The mottled walls are natural scratch marks, made into old-fashioned effects, overlapping with the historical sense of old wood, producing beautiful emotions and making the space more charming.

▼窗口另一侧办公空间概览,office area at the other side of the window

▼环保材料做成的办公桌,the desk made of environmentally-friendly materials

▼办公室靠近入口一侧空间,office space next to the entrance area

▼洽谈区入口,entrance of the negotiate area

▼办公室一角的休闲区,leisure area at the corner of office

▼从市场淘来的旧木头做成的会议桌以及墙面搁板,the conference table and wall shelf made of old wood from the market

▼斑驳的墙面为天然的刮擦痕迹,做成做旧效果,the mottled walls are natural scratch marks, made into old-fashioned effects

▼空间光影,light and shadow in the space

美食对于莫语来说不仅能带来味觉体验,还能触觉所有的感官体验,将美食精心制作装入精美的手工盘子中,再摆上装饰品,这样的用餐体验具有仪式感,食物变得更加诱人。此时,空间便发挥出了极大的妙处,我们希望每一处都能构成一个有趣的场景,让工作变成如生活一般自然的行为。黑色的多孔铝板将厨房与员工区区分开,同时又能起到收纳作用,挂置收纳用具,增加了空间的趣味性。

For Mo language, food can not only bring a taste experience, but also all the sensory experiences. The food is carefully crafted into a beautiful hand-made plate, and then the decorations are placed. This kind of dining experience has a sense of ritual and the food becomes More attractive. At this point, the space has played a great role, and we hope that every place can constitute an interesting scene, making the work become a natural behavior like life. The black porous aluminum plate separates the kitchen from the staff area, and at the same time, it can be used for storage and to hang storage utensils, which increases the fun of the space.

▼厨房和用餐空间概览,view of the dinning and kitchen area

▼黑色的多孔铝板将厨房与员工区分隔,the black porous aluminum plate separates the kitchen from the staff area

▼墙能起到收纳作用,挂置收纳用具,增加了空间的趣味性,the wall can be used for storage and to hang storage utensils, which increases the fun of the space.

▼厨房细节,detail of the kitchen

我们希望整个空间展现出纯粹质朴的味道,同时又具备足够的自然气息,在墙体一侧留出一个空间,将木质隔板与陶艺制品完美地结合,仿佛在空间中进行温柔的对话。

We hope that the whole space will show a pure and simple taste, while at the same time having enough natural atmosphere, leaving a space on the side of the wall, perfectly combining the wooden partitions with the ceramic products, as if it is a gentle dialogue in the space.

▼墙体一侧空间中,木质隔板与陶艺制品完美地结合,a space on the side of the wall perfectly combining the wooden partitions with the ceramic products

▼展示区内沙发空间,sofa area in the display area

▼展示区内浴缸,bathtub in the display area

▼平面,plan

项目名称 | 莫语生活办公室
设计团队 | 沈墨 张建勇
施工团队 | 王从旺
项目规模 | 400㎡
项目摄影 | 叶松
项目地址 | 杭州
完工时间 | 2018/3

More: 杭州时上建筑空间设计事务所 更多关于:ATDESIGN on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment