Mitty Jump Playgrounds / dot Architects

Low resolution polygon.

Project Specs

Location:

度态建筑给gooood分享了他们最近完成的位于北京市西部的米蒂跳儿童乐园。更多关于他们:dot Architects on gooood

/wp-content/uploads/2014/11/_c_ddHPdqHytfBUiCuXmB5skyQspWND-fjPZBcuYVs52G4fE7lPUbPT0AOSrPQPL-J0dg3uWiwlCFg4ClRvVc3Bp3j8IC7w2EJr.jpg

来自建筑师

米蒂跳乐园位于一个购物中心室内,面积大约一千平米,主要功能是低龄儿童娱乐,儿童教育课程和餐饮休闲服务。

大部分城市里的儿童乐园都位于纯人工的环境内(商场,购物中心,屋顶平台等),为了遮掩人工环境的单调,这些儿童乐园的设计风格都趋向于模仿自然并强调室外环境。这种惯性设计模式带来另一种单调:蓝天白云的顶棚涂装,水泥喷涂的假树,以及塑料材质的绿色植物在各个儿童室内乐园里随处可见。

度态建筑的设计师不认为室内儿童乐园只能一味的模仿自然环境。米蒂跳乐园采取了Low-Poly(低分辨率多边形)的设计主题,把常见的儿童游乐造型主题抽象成几何体,明确的表达出室内人工环境与室外自然环境的差异。

乐园入口处的儿童教室,用多边形折面形成高低交错的屋顶。乐园内部的山、树等游乐项目,造型上采用Low-Poly多面体,材料上采用抽象的高纯度颜色人工材质,便于清洁且安全环保。塑胶地板的彩色多边形划分蔓延整个场地,把入口的折面屋顶教室和内部的多面体树和攀爬山体连接在一起。

/wp-content/uploads/2014/11/_c_r-SEbDY9Lbf85-RvcIx6hNv5n3W8mKZAmxVwUBcvx14K8acW6c8mqJjNRgK_1Uz4hxb8FhckpMU027Qc2BMAqX_Pxh8nw4r3.jpg

form the architect:

dot Architects recently completed a Low-poly style indoor playground for children in Beijing.

Located in a shopping mall, Mitty Jump provides playground and early education for children under 7 along with catering services.

Beijing is a mega city,  therefore most of the playgrounds for children are set within an artificial environment, like department store, shopping mall, roof tops and etc.. These indoor playgrounds are usually camouflaged with painted blue sky, concrete sprayed trees and plastic green plants, assuming children will enjoy anything naturalistic no matter how fake it is. 

dot Architects is against this illusive nature. We believe children are capable of telling the difference between real nature and its inferior mockery. The design strategy of Mitty Jump is transforming natural figures into low-poly geometries, using the abstraction as both the bridge and separation between man-made and natural environment. 

A series of folded roof defines the entrance and three classrooms. The low-poly trees and hills for children to play is made of dense foam with bright colors. The low-poly-division pattern of  floor spreads from the folded roof entrance and rolls up to become a faceted hill at the end of the playground, connecting all the other low-poly objects in between.

/wp-content/uploads/2014/11/_c_3SUce88ZxgIZ_Zqn9DlZcGkhTbMBriPMZ_lTNFGpdplwvCOJmkAcM2eUNOlpzUJeVZ69Zbm3XIPtrBp1aOaZ0kkMhX3A-p-J.jpg

/wp-content/uploads/2014/11/_c_pBxtTVbNqiWF-AL5cpDblThFpdd86HwTU6-JxCU1eSV1eiXM5osYhQ_A3zkHMMs_dXqJaLebnZNW3EItKTE5oGVo8EQF49ZS.jpg

 

/wp-content/uploads/2014/11/_c_g3uVit1c5HVfvYkbo3zw_VviHzT460cyYa3p21hV1jAbnbWCWeSwIonCcTnxSQXbil82AfCHwLn1QFDml3R0cLAFkGWODytx.jpg

/wp-content/uploads/2014/11/_c_W2RCANX-NyFhtNSG6eAl_kxTv-sg0oL686iJ09vuTALBt-H0_kz7Igc6smjTEVWQMgvuC0WVoww4JuozqOlYe4ZAjKuyGdxx.jpg

业主:米蒂跳
设计:度态建筑北京办公室
地点:北京某商场内
室内面积:1030平方米
摄影:李达

client:   Mitty Jump
design:   dot Architects Beijing Office
location:  Beijing, China
floor area:  1,030 m²
photos:   Li Da

MORE:  度态建筑更多关于他们:dot Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment