极简公寓,布拉格 / Barbora Léblová Interiors & Architecture

连接城市天际线的质感之家

项目标签

位置:
类型:

感谢 Barbora Léblová Interiors & Architecture 予 gooood 分享以下内容。更多关于他们:Barbora Léblová Interiors & Architecture on gooood
Appreciation towards Barbora Léblová Interiors & Architecture for providing the following description:

基地曾经用作足球场,靠近深受布拉格居民和游客喜爱的城市公园Parukářka。项目所在的公寓综合体是受到国际认证的本土工作室A69的作品,其总体规划从视觉上延伸了现有的城市公园,并将兹科夫电视塔到布拉格城堡的非凡景观引入室内。精心的布局使公寓主人在包括主卫的所有房间内不间断地欣赏城市天际线。200㎡的公寓位于11层中央电梯周围,占据该楼层一半的使用面积。串联所有房间的走廊组织了室内空间,同时也充当附加声屏障。大部分室内空间在平面上呈梯形,三面均有结构柱和全景玻璃。新布局试图通过巧妙地调整定制家具组件来整合现有结构,创造出极简又有质感的家庭环境。

The site, formerly zoned as football stadium, is located next to Parukářka, a city park popular with Prague residents and visitors. The apartment complex is the work of an internationally recognised local studio, A69. The masterplan visually extends the existing city park and introduces an exceptional panorama capturing the Žižkov TV Tower with views across the city to Prague Castle. This careful composition allows the apartment owners to enjoy uninterrupted views of the iconic skyline from all rooms within the apartment, including the master bathroom. The 200m2 apartment is arranged around a central lift core on the 11th floor of one of the tower buildings, occupying half of the available floorplate. Internal organisation relies on all rooms being accessed from a single hallway, which acts as an additional acoustic barrier. Most internal spaces are trapezoidal in plan with expressed structural columns and panoramic glazing to all three sides. The new layout seeks to integrate the existing structure by playfully adapting a series of bespoke furniture components around it to create a minimalist yet tactile domestic environment.

▼空间概览,overall view of the space © BoysPlayNice

项目初期,业主要求设计师建造可以放下十座餐桌的大型娱乐生活区。方案需要进行细微的结构调整,形成单一开放生活区,在流动的空间内容纳特定的厨房、餐厅和客厅活动。客厅和卧室的地面均采用轻微泛白的橡木地板,营造温暖、有质感的表面,与原产于意大利的橡木墙板相得益彰。走廊墙面设置橡木墙板,用作嵌入式衣柜。客厅、餐厅和厨房延续使用这种饰面板作为呼应。厨房沿用原来的布局,只增设了抬升岛台的部分。所有水平台面均采用大尺寸陶瓷板,调和了生活区。

At the outset of the project, the Client brief requested the creation of a sizable living area for entertaining, which was capable of accommodating a dining table for up to ten guests. The solution required some careful structural modifications. These have resulted in single open plan living area, encapsulating a fully specified kitchen dining & living room activities, within a single flowing space. The floor finish throughout all the living areas and bedrooms is a lightly bleached, structured oak, providing a warm and tactile surface. It is complimented with oak veneer wall panelling, of Italian origin. The hallway is lined with panelised oak wall cladding, accommodating built-in wardrobes. This cladding is continued as a contrasting material in the living, dining and kitchen areas. Kitchen services have been carried over from the earlier layout, with only an extension to pickup the new island unit. All horizontal counter-tops have been finished in large format ceramic slabs. The ceramic cladding has also been applied as a relief material in the living area.

▼客厅,living room © BoysPlayNice

▼餐厅,dining room © BoysPlayNice

▼从厨房望向客厅与餐厅,view to living room and dining room from kitchen © BoysPlayNice

▼厨房,kitchen © BoysPlayNice

▼抬升的厨房岛台,elevated kitchen island © BoysPlayNice

走廊和生活区采用嵌入式智能追踪照明系统,可以根据使用者需求调整灯光级别。餐桌上方悬挂了两盏简约的吊灯,借鉴了意大利1970年代的设计风格。儿童房照明由捷克著名生产商的明装灯具组成。

Lighting in the hallway and living areas use a ceiling recessed, intelligent tracking system. Light levels can be adjusted to respond to the Clients requirements. Two simple pendant lights, are suspended above the dining table referencing Italy’s design flair of the 1970s.  Children rooms, lighting consists of surface-mounted luminaires from a renowned Czech producer.

▼餐厅照明,lighting of dining room © BoysPlayNice

▼走廊照明,lighting of hallway © BoysPlayNice

主卧沿用橡木面板,嵌入式更衣区均采用通顶壁柜。两个孩子的卧室保留白色墙面和同为白色的嵌入式定制家具。所有定制家具均采用28mm的踢脚线,形成更好的防撞效果。年龄较小的孩子的家具包括双层床、大书桌和书柜。老人房也用作客房,两张单人床可以组合成更大的双人床供客人使用。这两个房间均使用PUNX23工作室设计的定制壁纸进行图案装饰,设计灵感来自孩子们的喜好。

Oak panelised wall cladding has been continued in the Master bedroom, with full height, wall cupboards as has been extensively applied in the built-in dressing area. Two children’s bedrooms have been left with white finished walls and bespoke built-in furniture also finished in white. All custom furniture utilise a 28mm baseboard, on the basis that it is more resilient to hard knocks. Furniture for the younger children includes a bunk bed, large desk and bookcase. The room for the elder also serves a guest room, where the single beds can be combined into a larger double unit for guests. Both rooms feature, graphic decorations using bespoke wallpaper, designed by PUNX23 Studio. The designers used the children’s favourite hobbies, as inspiration.

▼主卧,master bedroom © BoysPlayNice

▼嵌入式壁柜,built-in cupboards © BoysPlayNice

▼儿童房,children’s room © BoysPlayNice

▼大书桌,large desk © BoysPlayNice

▼双层床,bunk beds © BoysPlayNice

▼兼做客房的老人房,the room for the elder serving as a guest room © BoysPlayNice

▼PUNX23工作室设计的定制壁纸,bespoke wallpaper designed by PUNX23 Studio © BoysPlayNice

两间浴室都经过彻底的改造。主卫的高平台下容纳了填充三角形壁龛的下沉式浴缸。主卫还设有宽敞的淋浴区,内置淋浴喷头和加热长凳。微妙的氛围照明提升了空间品质。瓷砖选用中性、浅色的大尺寸瓷砖,呈现出洞石般的效果。儿童浴室主要由玻璃马赛克墙面和浅灰色的地砖组成。

Both bathrooms have undergone a complete transformation; the main bathroom, features an elevated podium containing a sunken bath, filling out a triangular niche. The master bathroom also includes a generous shower area with a built-in wellness showerhead and heated bench. It is accented by subtle, ambient mood lighting. The tiling material is a large-format ceramic tile with a neutral, light pattern, evoking a travertine effect. The children’s bathroom features a glass mosaic wall and plainer light grey floor tiles.

▼主卫,main bathroom © BoysPlayNice

公寓细节体现在集成智能家居系统,使用者可以远程控制供暖、制冷、照明、百叶窗、厨房用具、视听和露台灌溉设备。

The attention to detail is exemplified by the use of an integrated smart home system, enabling the Client’s to control; heating, cooling, lighting, blinds, kitchen appliances, audio visual & terrace irrigation equipment, remotely.

▼平面图,floor plan © Barbora Léblová Interiors & Architecture

Studio: Barbora Léblová Interiors & Architecture
Author: Barbora Léblová
Contact E-mail: barbora@leblova.com
Website: www.leblova.com
Project location: Rezidence Central Park, Prague
Project country: Czech Republic
Project year: 2019
Completion year: 2020
Gross Floor Area: 260 m² including terrace
Usable Floor Area: 187 m² apartment
37 m² terrace
Photographer: BoysPlayNice, info@boysplaynice.com, www.boysplaynice.com
Main contractor: 4Interior&tiles, www.4interior-tiles.com
Graphical design of children rooms: PUNX23, www.pvnx23.cz
Landscape architect: Ateliér Koukol, www.atelierkoukol.cz

More: Barbora Léblová Interiors & Architecture
更多关于他们:Barbora Léblová Interiors & Architecture on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »