Mi-chan’s Sweets Factory by ALTS DESIGN OFFICE

A Sweets Factory designed to fulfill a 12-year-old girl’s dream

Project Specs

Location:
Materials:

感谢 ALTS DESIGN OFFICE 予gooood分享以下内容。更多关于他们:ALTS DESIGN OFFICE on gooood.
Appreciation towards ALTS DESIGN OFFICE for providing the following description:

这座甜点工坊位于住宅区的一个16.5平方米的地块上。业主有一个12岁的患有精神障碍的女儿,她在甜点制作方面很有才华。该方案的设计旨在实现这位女孩拥有自己的店铺、用甜点为别人带来快乐的梦想。女孩从10岁起就开始自学糕点制作,并且有过经营流动餐车的经验。设计师的目标是为她打造一间温馨友好的甜品工坊,同时尽量将建造成本降至最低。

▼住宅区里的甜点工坊,a sweets factory in a residential neighborhood ©yuta yamada 

▼入口立面,entrance facade ©yuta yamada 

This sweets factory stands on a 16.5㎡ plot in a residential neighborhood. The client has a 12-year old daughter with a mental disability who has found her talent in pastries. The Sweets Factory is designed to fulfill her dream to have her own store and bring joy to people through pastries. She started learning pastries by herself when she was 10, training through mobile catering. The goal of this project is to make a sweets factory that welcomes everyone while reducing construction costs.

▼入口,entrance ©yuta yamada 

▼座位区,seating area ©yuta yamada 

▼甜品柜台,counter ©yuta yamada 

▼灯具细部,light

▼厨房,kitchen ©yuta yamada 

建筑位于道路尽头,后方有一条小溪流过。设计师尝试不去阻碍通往溪流的路径,同时为空间赋予宽敞和透明的感觉。

The building is located at the end of a road, with a stream running behind it. We tried not to block off the path to the stream and to make the design spacious and translucent.

▼宽敞透明的空间,a spacious and translucent space ©yuta yamada 

▼厨房窗户细部,kitchen window detailed view ©yuta yamada 

▼甜点展示,pastries display ©yuta yamada 

建筑的一半以玻璃围合,为室内带来了良好的采光和通风,另一半则保持了私密性。室内外空间的无缝衔接为甜点工坊带来充满活力且具有吸引力的氛围。

Half of the building is made of glass that allows sunlight to come in and make the space feel airy, while keeping the other half private. A seamless connection of interior and exterior creates a vibrant, inviting atmosphere.

▼立面局部,facade partial view ©yuta yamada 

▼从街区望向甜点工坊,view to the sweets factory from the neighborhood ©yuta yamada 

▼场地平面图,site plan ©ALTS DESIGN OFFICE

▼立面图,elevations ©ALTS DESIGN OFFICE

Project Title: Mi-chan’s Sweets Factory
Designer/Artist: ALTS DESIGN OFFICE
Creative Director: Design Director: Art Director:alts design office sumiou mizumoto
Client: Sweets Factory
Photographer: yuta yamada
Year: 2020/01
Others:
Wooden two-storied building
The lot area:58.39㎡
Floor space:.18.21㎡
1floor area:17.46㎡
The total floor area:17.46㎡”

Alts design office
Sumiou Mizumoto
Minakuchichoayano3-59
Koka, Shiga
528-0033 Japan
mail:mizumoto@alts-design.com
URL: http://alts-design.com

More:ALTS DESIGN OFFICE;更多关于他们:ALTS DESIGN OFFICE on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment