Maison de la Luz by EskewDumezRipple +Studio Shamshiri

Soothing private sanctuary with luxury and vintage style

Project Specs

非常感谢 EskewDumezRipple + Studio Shamshiri 予gooood分享以下内容。更多关于他们:EskewDumezRipple on gooood; Studio Shamshiri on gooood
Appreciation towards EskewDumezRipple + Studio Shamshiri  for providing the following description:

项目位于路易斯安那州新奥尔良,是一栋由EskewDumezRipple事务所与Studio Shamshiri室内设计事务所联合打造的豪华酒店。项目的前身是市政厅的附属楼,总建筑面积55464平方英尺(约5153平方米),共有六个楼层。该大楼建于1906年,坐落于拉斐特广场附近的仓库区,最初是由来自Diboll and Owen事务所的建筑师Allison Owen根据意大利风格设计的,堪称新奥尔良世纪之交建筑的典型。如今,在设计团队的紧密合作下,大楼已被改造成为一个具有丰富功能与吸引力的居住休闲场所。酒店包括67间客房,私人休息室,餐厅,以及一系列辅助功能空间。每间客房都设有一个小型前厅,将私密空间与公共走廊隔开。

Maison de la Luz from Atelier Ace is a new luxury guesthouse designed in collaboration by EskewDumezRipple and interior design firm Studio Shamshiri. The design team worked in tandem to transform the legacy six-story, 55,464-square-foot former City Hall annex into a sophisticated destination. Located in the warehouse district near Lafayette Square, the 1906 building was originally designed by Allison Owen of Diboll and Owen Architects in the Italianate style, typical of turn-of-the-century buildings in New Orleans. The hotel offers 67 guest rooms, a private guest lounge and dining room, plus support spaces. Each guest room is set back from the shared hallway by an interior vestibule.

▼项目与周边城市环境,
project and the surrounding environment © Stephen Kent Johnson

▼酒店主入口,
main entrance of the project © Stephen Kent Johnson

受建筑历史的启发,设计师通过几次设计改造为建筑赋予了全新的功能与生命力。修复后的门廊由装饰铁艺与玻璃顶棚构成,除了清晰地定义出酒店入口外,还极富纪念性意义。入口处,全新的拱门强调出门厅的竖向空间;门厅内,散发着柔和光线的吊灯,与定制的淡紫色薰衣草漆饰面共同营造出舒缓的氛围,增强了人们在空间中的安全感。彰显出建筑历史的大楼梯被保留了下来,继续发挥着它作为建筑主要交通空间的功能。全新的定制礼宾台位于两侧楼梯的中央,时刻欢迎并引导着入住的旅客。

Inspired by the building’s storied history, the designers breathe new life and purpose into the building via several design interventions. A restored monumental entry portico covered by an ornamental iron and glass canopy defines the entry into the building. Upon entry, a new archway helps emphasize the foyer’s verticality, while diffused lighting and custom mauve-lavender paint round out the soothing private sanctuary. The original historic grand stair was preserved and continues to function as the primary entry to the building. A new, bespoke concierge desk welcomes and orients guests.

▼门厅,
entrance. hall © Stephen Kent Johnson

▼原建筑的楼梯被保留了下来,
The original historic grand stair was preserved © Stephen Kent Johnson

▼礼宾台,
concierge © Stephen Kent Johnson

项目的整体美学秉承了豪华而又复古的理念,同时,设计团队也尽可能地保留了建筑中原有的照明灯具,这些原始灯具与历史悠久的大窗、彩色大理石地板、法式壁纸,精心挑选的家具,包括带边裙的扶手椅、铜顶桌子,以及铺设有定制罗马马赛克瓷砖的浴室一起,共同组成了室内和谐的设计风格。

Along with a variety of original lighting fixtures and historic windows, colorful marble floors, French wallpaper, and a carefully curated selection of furniture—including skirted armchairs, copper-topped tables, and elaborate Roman mosaic-tile baths—complete the aesthetic. Wherever possible, the design team worked to maintain a variety of original lighting fixtures.

▼项目室内概览,overall of the interior © Stephen Kent Johnson

客厅,同时作为公共大厅使用,在这里,客人们可以聚在一起玩棋牌游戏,召开会议,或在晚餐前喝一杯鸡尾酒。大厅内的灯具独具特色,灵感来自旧时欧洲女子的束腰。酒店内的餐前酒酒吧Bar Marilou,由巴黎活动公司Quixotic Projects策划开发,该酒吧拥有独立的门牌号码地址以及单独的出入口。

The Living Room serves as a lobby where guests can play board games, host a meeting, or have a pre-dinner cocktail—all under light fixtures inspired by corset boning. Bar Marilou, the aperitif bar, was developed by Quixotic Projects and features a separate address and entrance from the hotel.

▼客厅,
living room / lobby © Stephen Kent Johnson

▼酒吧,bar © Stephen Kent Johnson

此外,当地的艺术家以及手工艺匠也为项目做出了巨大的贡献,他们的作品遍布每间客房,为室内增添了独特的艺术气息。本项目中,精心修复的历史元素与现代化的建筑系统完美结合,其中最有代表性的就是EskewDumezRipple事务所与Spackman Mossop Michaels公司合作设计并升级的建筑雨水管理系统,这项系统的设置迎合了新奥尔良市提出的全新雨水储存与循环利用倡议,实现了建筑与生态的平衡。

Local artists and artisans contributed to the design with pieces unique to individual rooms within. The project included meticulously restoring key historic elements, modernization of building systems, and upgrades to the building’s stormwater management system (designed in collaboration with Spackman Mossop Michaels) to meet the City of New Orleans’s new resilience initiatives for stormwater.

▼客房玄关,
vestibule of the guest room © Stephen Kent Johnson

▼卫生间,
restroom © Stephen Kent Johnson

Location: New Orleans, Louisiana
EskewDumezRipple project team
Steve Dumez, FAIA
Jason Richards, AIA
Pearson Smith, AIA
Emily Heausler
Max Katz, AIA
Chris Jackson
Consultant team
Architect of Record: EskewDumezRipple
Interior designer: Studio Shamshiri
Contractor: Palmisano
Civil Engineer: Morphy Makofsky, Inc. 
Structural Engineer: Morphy Makofsky, Inc.
Mechanical Engineer: Pontchartrain Mechanical (Design/Build)
Electrical Engineer: Frischhertz Electric Co. (Design/Build)
Landscape: Spackman Mossop Michaels
Lighting: Sean O’ Connor
Clients: Domain Companies (Developer) / Atelier Ace (Operator)
Photographer: Stephen Kent Johnson

More:  EskewDumezRipple + Studio Shamshiri   更多关于他们:EskewDumezRipple on goooodStudio Shamshiri on gooood

0

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment