Little House Seabeck by mwworks

To capture the essence of the modern cabin

Project Specs

Design:

非常感谢 mwworks 对gooood的分享。更多关于他们:mwworks on gooood.
Appreciation towards mwworks for providing the following description:

这座小屋坐落在Seabeck的一片葱郁的次生林中,从北向的悬崖可以俯瞰到Hood运河以及远处Dabob湾的风景。这座新房子是在20英尺见方的既有地基上建造而成,其形式呼应了周围的森林环境,简练的外观与温暖明亮的内部形成鲜明的对比,

The Little House is nestled into a lush second growth forest on a north facing bluff overlooking Hood Canal with distant views to Dabob Bay. Designed to repurpose an existing foundation, the new building is just over 20 ft square. The simple form is abstracted against the forest – a stark exterior contrasting a warm bright interior.

▼朝向运河景观的小屋,a small retreat facing the southern Canal

房子的主人平时生活在休斯顿,但在夏天时会与家人到Seabeck郊外居住一段时间。他们十分喜欢南部运河的自然风景,因而希望在这里建造一个小小的隐居地。项目的最初目的便是打造一座简单、经济并且具有现代感的住宅。建筑师根据既有场地构建了一个简单的方盒子体量,并在墙壁和屋顶上嵌入了大尺寸的窗户,使住宅能够选择性地引入风景和自然光线。

The owners live full time in Houston, Texas but have shared many summers with family at a nearby property outside Seabeck. They loved the wildness of the southern Canal and imagined a small retreat here of their own. Early design discussions focused on creating a compact, modern structure that was both simple and inexpensive to build. Intentionally restrained on an existing footprint, the concept grew from this premise – a simple box with large carved openings in both the roof and walls that selectively embrace the views and natural light.

▼建筑外观,墙壁上嵌入了大尺寸的窗户,exterior view, with large openings carved in the walls

来访者可以从南面进入场地。轻盈的顶篷指示出入口的位置,并带来俯瞰运河的风景。较为透明的北立面和西立面在延长景观的同时还吸引着人们望向内部的空间。南立面和东立面更加封闭一些,隔绝了车道和周围其他建筑的视野。屋顶上的天窗为卧室和淋浴间带来光线和星空的景象。

Visitors approach the site from the south. A thin canopy marks the entry and frames views of the Canal below. The more transparent north and west elevations pull the landscape and distant view into the space.  With primary views toward the water, the south and east elevations remain mostly solid, shielding views from the driveway and neighboring properties. Skylights carve into the roof, bringing light and views of the stars over the bed and into the shower.

▼南立面,轻盈的顶篷指示出入口的位置,south elevation: a thin canopy marks the entry and frames views of the Canal below

▼入口门廊和顶篷,the entry canopy

▼客厅,living room

▼通高的落地窗将景观引入房间,floor to ceiling glazing in the main level pulls the viewer into the landscape

▼橱柜和壁炉,storage and fire place

▼厨房,kitchen

▼楼梯间设有大面积的景观窗户,stair with generous landing window

▼卧室,bedroom

▼室内细部,interior detailed view

▼淋浴间被天窗照亮,the shower illuminated by the skylight

建筑的外部由经过氧化处理的黑雪松木和黑色水泥填充板覆盖,内部则铺设以浅色的MDF板材和柔软的松木胶合板,带来温暖而明快的氛围。

Taut oxidized black cedar and blackened cement infill panels clad the exterior while lightly painted MDF panels and soft pine plywood warm and brighten the interior.

▼建筑外立面细部,facade detailed view

充满阳光的西侧角落设有一个宽阔的露台,使建筑在融入远处景观的同时与河岸步道系统形成连接。

On a sunny western corner of the house a large patio reaches out into the landscape and connects the building to the larger site while serving as a jumping off point to the trail system wandering down to the water’s edge.

▼室外露台,patio

小小的场地最终成为了控制设计过程的有效工具,它促使设计师将重点集中在最必要的事物上。极低的预算也意味着需要摒弃更多不必要的东西。最终的建筑充分汲取了现代小屋的设计精髓,使内部空间的包容度远远超越了其有限的边界。

The small footprint ultimately served as an effective tool to govern the design process. Focus was placed on the essentials and extras were edited out by both desire and a very humble budget. The resulting project hopes to capture the essence of the modern cabin – small in size but much larger than its boundaries.

▼从步道望向林间的小屋,view to the building in the forest

▼场地平面图,site plan

▼平面图,floor plans

▼立面图,elevations

▼剖面图,sections

▼楼梯示意图,stair drawing

Lot Size: 1.7 acres on Hood Canal
Building Size: 1,140 sq ft
Project Team
Architect: mw|works architecture+design
Contractor: E&H Construction
Structural Engineer: PCS Structural Solutions
Landscape Architect: Johnson Southerland
Interior Design: Avery Cox Design / Avery Cox
Photography: Andrew Pogue

More: mwworks 。更多关于:mwworks on gooood.

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment