Kimpton De Witt, Amsterdam, by Michaelis Boyd

A contemporary architectural approach of Kimpton with a nod to traditional Amsterdam

Project Specs

Location:
Category:

来自 Michaelis Boyd 对gooood的分享。更多关于他们: Michaelis Boyd on gooood.
Appreciation towards Michaelis Boyd for providing the following description:

阿姆斯特丹的Kimpton De Witt是金普顿酒店集团旗下第一家位于美洲以外地区的酒店,它坐落在阿姆斯特丹繁华的市中心,步行即可抵达中央车站。酒店共包含274间客房,其中15间是特级客房。来自伦敦的Michaelis Boyd事务所与金普顿酒店集团副总裁兼设计与创意总监Ave Bradley共同为酒店打造了全新的、以建筑为导向的室内空间。充满现代感的木质墙壁、浅色橡木地板、钢架玻璃墙以及定制的水磨石墙共同为酒店赋予特色。酒店的设计灵感源于金普顿一向充满趣味的设计手法,同时融合了现代建筑理念以及传统的阿姆斯特丹风格。

The Kimpton De Witt in Amsterdam is Kimpton Hotels’ first destination outside the Americas. Located in the heart of Amsterdam’s vibrant centre and within walking distance from Centraal Station, Michaelis Boyd have designed the newly refurbished hotel, which boasts 274 guest rooms, including 15 signature rooms. Working with Ave Bradley, global senior VP and design and creative director of Kimpton Hotels, the London-based architects designed a crisp architecturally-driven interior featuring contemporary timber wall panelling, pale oak timber floors, steel glazed screens and bespoke terrazzo walls. The hotel design was inspired by the playful design approach of Kimpton, with a contemporary architectural approach and a nod to traditional Amsterdam.

▼入口大堂,entrance lobby

▼接待台,reception

客人们首先经由弧形顶棚下方的白色水磨石楼梯到达酒店入口。设计大胆的定制绿色水磨石墙壁定义出入口区域,种满植物的立面为之增添了柔和的质感。植物中间还镶嵌着一串粉色的霓虹灯字:“呼吸”。建筑师为酒店接待处设计了一款带有图案的蓝白色琉璃地砖,其设计灵感来源于荷兰传统的代夫特陶器。接待台后方,铺设着白色瓷砖的壁炉边环绕着一排软垫沙发,搭配抱枕和地毯,带来阅读和放松的空间。一系列精心挑选出来的当代艺术品和特色灯具,共同为四周的墙壁带来活力。

On arrival, guests ascend a white terrazzo staircase under a slim curved mirrored canopy which punctures the glazed facade and runs seamlessly through to the internal entrance area. A bold custom green terrazzo wall defines the entrance and is complimented by the softness of a living wall, which runs the length of the entrance facade. Inset within the foliage are the words “and breathe” in playful pink neon letters. For the hotel reception area, Michaelis Boyd designed a range of graphic blue and white encaustic floor tiles inspired by the traditional Dutch delft tile. Behind the reception desk a ceramic tiled fireplace is surrounded by a ring of banquette seating, with cushions and blankets for reading and relaxing. Walls are animated with a bold selection of contemporary artwork and feature lighting.

▼蓝白色琉璃地砖的设计灵感来源于荷兰传统的代夫特陶器,a range of graphic blue and white encaustic floor tiles inspired by the traditional Dutch delft tile

▼铺设着白色瓷砖的壁炉边环绕着一排软垫沙发,a ceramic tiled fireplace is surrounded by a ring of banquette seating

▼休息区域,seating area

建筑师对首层空间进行了重新配置,新的入口与街道形成视觉上的联系,通过一系列大厅和休息室改善了顾客的空间体验。原先位于酒店中心的休息室被改造为新的花园房,将自然光和新鲜空气引入建筑中央,同时作为连接House酒吧的入口平台。植物元素贯穿了整个酒店,新的入口被设计为一个后退于喧闹街道的景观化的场所。室内家具同样参照了自然元素,遵循了金普顿酒店的一贯作风:鹿和蜜蜂装饰着客房的门环;小鸟造型的吊灯;装有Kit Miles丝绒软垫的Gubi椅子还点缀着漂亮的蜻蜓图案。

The ground floor has been reconfigured to provide a new entrance with a visual connection to the street and an improved guest journey through a series of lobby and lounge spaces. A former lounge at the heart of the hotel has been reimagined as a new garden room, bringing in daylight and fresh air to the centre of the building and acting as the terrace to the adjacent House Bar. The concept of flora and botanica runs throughout the hotel and the new entrance has been designed to provide a welcoming landscaped retreat from the busy street. The interior furnishings also reference the natural world, in a playful Kimpton way – deer, elk and bee doorknockers adorn guest rooms, bird pendant lights have been used, and beautiful dragonfly motifs have been incorporated into Kit Miles velvet upholstered Gubi chairs.

▼充满自然元素的家具和灯具,the interior furnishings also reference the natural world

客厅隐藏在酒店的中心,位于House酒吧旁边。这一清新而优雅的空间包含一个外部庭院,由通高的钢架玻璃墙围合起来,其中布置着各式各样的植物、垂花吊灯和秋千椅。客厅内部的地面呈对角铺设着浅色的橡木板,当中穿插着一些光滑的方形混凝土砖。室外的庭院同样延续了这一图案,由混凝土和黑色的砂砾铺成。在夏天,庭院可将光线和新鲜空气引入室内,成为在阳光中小酌一杯的完美聚会空间。

Concealed within the centre of the hotel next to the House Bar lies the Living Room. This fresh and ethereal space features an external courtyard draped in cascading plants, festoon lighting, and swing chairs enclosed within full height steel framed glazing. Internally, the floor is made up of a sequence of diagonally-laid oak planks inset with smooth square concrete tiles. This pattern continues through to the external courtyard and is formed using concrete pavers and black gravel. In the summer, the courtyard can be opened allowing the light and fresh to permeate through. This is a playful party space to enjoy a glass of wine in the sunshine.

▼一系列大厅和休息室改善了顾客的空间体验,the guest journey is improved through a series of lobby and lounge spaces

 

House酒吧 | House Bar

House酒吧位于历史悠久的荷兰女王大楼。基于原有的房梁和木墙,酒吧的室内空间呈现出富有光泽的暗青色调。建筑师在天花板的房梁之间铺上了带有小鸟图案的墙纸,这一做法致敬了文艺复兴时期荷兰的传统壁画。华丽舒适的丝绒座椅和低处的照明使酒吧更具戏剧感和惬意的氛围。

The House Bar is located within the historical Queen of Holland building. Featuring original beams and timber wall paneling, the interior is painted a dark glossy teal. Michaelis Boyd designed a bird motif wallpaper to run between the ceiling beams – this plays homage to the traditional painted murals that date back to the Dutch Renaissance. Plush velvet seating and low level lighting, the bar is dramatic and cosy.

▼暗青色调的酒吧,the bar’s interior is painted a dark glossy teal

▼天花板铺设着小鸟图案的墙纸,a bird motif wallpaper running between the ceiling beams

▼吧台,bar counter

▼沙发休闲区,lounge area

 

客房 | Guest Rooms

274间客房主要分为两种基调,为客人带来不同的入住体验。平滑的橡木地板和彩色的实墙是客房中不变的元素,并搭配以抛光的大理石床头桌、丝绒布料以及定制的黄铜栏杆。浴室中则装饰着以明亮的几何瓷砖铺设的地面与墙壁。

There are two interior palettes installed over the 274 bedrooms, providing guests with a unique experience with each visit. Smooth oak floors and colour blocked walls run throughout the guest rooms, which are furnished with a honed marble bedside tables, bold velvet fabrics and custom designed brass hanging rails. The guest bathrooms are defined by bright geometric floor and wall tiles.

▼橡木地板是客房中不变的元素, the smooth oak floors run throughout the guest rooms

▼不同风格的客房带来新的入住体验,different palettes provide guests with a unique experience with each visit

▼定制的黄铜栏杆元素,custom designed brass hanging rails

▼洗手间,rest room

▼浴室,bathroom

Location: Kimpton de Witt Hotel Amsterdam, Nieuwezijds Voorburgwal 5, 1012 RC Amsterdam,Netherlands
Photography courtesy of Kimpton de Witt Hotel

More:Michaelis Boyd。更多关于他们: Michaelis Boyd on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment