Ketelhuis by Studio Modijefsky

A pleasant residence full of small surprises

Project Specs

Location:

感谢 Studio Modijefsky 对gooood的分享。 更多关于他们:Studio Modijefsky on gooood.
Appreciation towards Studio Modijefsky for providing the following description:

项目位于赞丹市老牌工业区——汉布格雷(Hembrug ), 该区占地42.5公顷。在这个诺大的标志性工业场地上,Studio Modijefsky事务所为一对艺术家夫妇设计了一套温馨的住宅与工作室。建筑原是工业车间,体量巨大,空旷的室内空间充满了改造潜力。Studio Modijefsky事务所将室内规划为两个层楼,分别容纳了不同功能,包括一层的办公室与工作空间,以及二层的画廊及住宅区。两个楼层由两部极具雕塑感的楼梯连接起来。其中一部由一层通向厨房与住宅,供业主自用。另一部,则由通向二层的画廊,以供来访者使用。项目的一层满足了工作室所有的功能需求,并配备有日常生活空间,可以作为独立的楼层使用。

On the Hembrug terrain in Zaandam, an area of 42,5 hectares, a monumental industrial site has been transformed by Studio Modijefsky into the home and studio of an artist couple. The substantial volume of this building full of potential has been wisely divided into two levels, therefore allowing to accommodate different functions: an office and a workshop on the ground floor, a gallery space and a home on the first floor. The two floors are connected by two sculptural staircases, one of which leads to the home through the kitchen, the other one brings visitors from the workshop to the gallery space. The ground level has been designed so that all the functions in the workshop are implemented. This floor can operate by itself serving all the needs for the daily production and activities.

▼项目概览,overall of the project © Maarten Willemstein

位于二层的画廊对外开放,画廊旁边,设有一个特别定制的开放式厨房。这个厨房,除了作为日常生活空间外,在展览与活动期间,还可以为画廊服务。厨房中岛经过精心的设计,完全由黄铜制作,四个侧面都设有橱柜。厨房的台面则是由不锈钢材料制成。定制的青铜把手和可拉出的木制橱柜,与厨房优雅的整体设计相得益彰。设计师利用主入口楼梯间的玻璃隔墙,辅以白色的金属框架,为厨房后部增添了充足的储物空间。

During shows and presentations, this grand gallery space is served by the totally customized and unconventional open kitchen which is part of the house. A central piece, the island, has been carefully designed and crafted entirely in brass, completely filled with cabinets on each of the four sides, and covered by a beautiful stainless-steel top. Two ‘specials’ complement the elegant design: custom made bronze handles and pull-out wooden shelves. The back of the kitchen is a system of open white shelves leaning on the transparent glass box of the main entrance.

▼厨房中岛经过精心的设计,完全由黄铜制作,四个侧面都设有橱柜,he island, has been carefully designed and crafted entirely in brass, completely filled with cabinets on each of the four sides © Maarten Willemstein

▼白色的金属框架与玻璃隔墙组成厨房置物架,white shelves leaning on the transparent glass box © Maarten Willemstein

厨房中岛前,设置了一张巨大的橡木餐桌与一系列老式座椅。餐桌上方,一艘倒挂的皮划艇被屋主改造成灯具,散发出温暖的灯光照亮整个用餐空间。

A big oak table and a set of vintage chairs are surmounted by an art piece: a self-built kayak converted in a warm light object hanging upside-down above the whole length of the table.

▼橡木餐桌与倒挂的皮划艇改造灯具,big oak table with a self-built kayak light object © Maarten Willemstein

▼橡木餐桌细部,detail of the big oak table © Maarten Willemstein

▼皮划艇改造灯具细部,detail of the self-built kayak light object © Maarten Willemstein

墙面上巨大的开口,引导着人们进入客厅,这是一个更为亲切的私密空间。客厅内摆放着一系列木制品与老式家具,一张舒适的沙发面向一台燃木炉灶,成为整个项目中的亮点。来访者踏上主楼梯,穿过门廊,便来到这个引人注目的“Ketelhuis”客厅,“Ketelhuis”译为锅炉房,本项目也以此得名。整个空间整洁干净,白色的墙面,橡木地板以及黄铜的燃木炉灶,营造出温馨的室内氛围。

A big opening through the wall invites you to discover a much more intimate and embracing space, the actual living room, which is characterized by a series of wooden objects and vintage furniture pieces that give the space a deep feeling of warmth. Here a comfortable sofa is facing a wood-burning stove. As you go up the main staircase and cross the threshold, Ketelhuis (translated as ‘boiler house’) comes across as open to visitors. Immediately as you enter, the interior appears sober and welcoming, being it defined by three main finishes: white painted materials, oak wood, and brass.

▼“Ketelhuis”客厅空间,Ketelhuis living room © Maarten Willemstein

▼燃木炉灶与一系列木制品与老式家具营造出温暖的氛围, wood-burning stove with wooden objects and vintage furniture pieces give the space a deep feeling of warmth © Maarten Willemstein

第二部楼梯也可直通画廊。穿过楼梯口的推拉门,开敞明亮的画廊空间展现眼前。精心设计过的画廊容纳了各式各样的艺术作品,在为艺术活动提供场地的同时,给人们留下了无限的遐想空间。白色的工业横梁对应了质朴的人字拼花木地板,两种简单的元素相互平衡,组成和谐的景象。天花板上留有三处开口,这些开口原是为容纳工厂烟囱设置的,现在则被玻璃舷窗所取代,形成天窗。简约的白色百叶窗系统使原本的工业建筑变得更为开放宜居。屋主可以根据需要自行调节,使室内的不同区域拥有全天候的良好采光。白色墙面上的网格结构暴露出来,形成浮雕效果。通过这种设置,设计师巧妙地保留了建筑原有的工业质感,呼应了建筑的历史。

Standing in front of you, closer to the entrance accessible through the second staircase, a big gallery space has been minimally designed to accommodate different kinds of moments and events, leaving space for imagination. White industrial beams overlook the haring bone wooden floor, two simple elements in harmonic balance with each other. Three holes in the ceiling, previously accommodating as many chimneys, are now replaced with glass portholes, turning the openings into skylights. A system of minimalistic white shutters allows to modify the original openness of the industrial building, making it into a livable space and allowing the inhabitants to regulate the amount of desired light throughout the day in all the areas of the house. The completely white walls subtly reveal the structural grid, enhanced through a play of reliefs which become traces of the function, a celebration of the building.

▼简约的白色百叶窗与暴露的网格结构, system of minimalistic white shutters and the  the structural grid © Maarten Willemstein

由客厅进入走廊,两侧分别排布着客卧,步入式衣柜,浴室以及卫生间。这些房间的滑动门都采用了隐藏的形式,与走廊的墙壁融为一体。主卧位于走廊的尽头,其天花板的高度是走廊的两倍。宽敞的空间与良好的自然采光,为室内绿化提供了极佳的条件。品种多样的绿植,为室内增添了迷人的氛围。由于项目的北侧加建了其他建筑物,卧室、浴室以及客厅北墙上的窗户失去了原有的功能。设计师将这些窗户改造成灯箱,将温暖的光线扩散到整个室内空间。

Going through the hallway, a few sliding doors to the guest room, walk-in closet, bathroom and toilets, camouflage with the walls. At the end of it the ceiling almost doubles in height and a the master bedroom discloses. The spacious room and the natural light favor the presence of different plant species, which create an enchanted atmosphere. On the north walls of the bedroom, bathroom and living room, the original windows left without function due to the annexation of a new building, are now used as light-boxes which diffuse warm light into the rooms.

▼明亮宽敞的主卧, the spacious bedroom with natural light © Maarten Willemstein

▼品种多样的绿植为室内增添了迷人的氛围,different plant species create an enchanted atmosphere © Maarten Willemstein

▼卧室北墙上的窗户被改造成灯箱, original window on the north wall of the bedroom is now used as light-box © Maarten Willemstein

主卧天花板的高度容纳了一个可以俯瞰整个卧室空间的夹层。夹层的楼梯采用了简约但做工精细的白色金属栏杆,楼梯下的空间也被利用起来,做成隐藏式的木制壁橱。夹层包围在郁郁葱葱的植被中央,这些植被从视觉上将两个楼层连接起来。

The height of the ceiling allows for a mezzanine to overlook the room and the view. The steps leading to this ‘room-in-the-room’ hide a wooden closet serving the space, refined by a simple yet detailed white metal railing.

▼楼梯下隐藏式的木制壁橱,wooden closet under the steps  © Maarten Willemstein

▼夹层包围在郁郁葱葱的植被中央,上方设有天窗,the mezzanine surrounded by numerous plants with a ceiling window © Maarten Willemstein

夹层上是一个宛如阳台的室内空间,设置有一个独立浴缸,浴缸上方的天花板上开设了天窗。屋主可以在星空下,惬意地沐浴。主卧室的布局经过了多次反复的推敲,最终,这个别出心裁的空间形式反映出屋主独一无二的性格特点。

Following it, a balcony-like space hosts a free-standing bathtub with a ceiling window which allows for stargazing while taking a bath, being surrounded by numerous plants visually connecting the two levels. The crazy layout of this room derives from a mix of choices reflecting the extravagant personalities of the owners.

▼浴缸被绿植围绕,free-standing bathtub surrounded by numerous plants © Maarten Willemstein

▼俯瞰夹层上的浴缸,free-standing bathtub on the mezzanine © Maarten Willemstein

卫生间和浴室内,白色人字形地砖搭配了橡木和白色大理石组成的橱柜。洗手池上方的高镜,在视觉上提高了天花板的高度,使空间变得更为宽敞舒适。古铜色的灯具由业主亲自设计制作,成为项目中特别的小惊喜。

The white herringbone floor tiles of toilets and bathroom complement the oak wood and white marble of the cabinets, while high mirrors above the sinks enhance the ceiling height. Bronze light fixtures, designed and crafted by the client’s atelier, can be found throughout the space as small pleasant surprises.

▼卫生间和浴室内,白色人字形地砖搭配了橡木和白色大理石组成的橱柜, white herringbone floor tiles of toilets and bathroom complement the oak wood and white marble of the cabinets © Maarten Willemstein

项目中每个不同区域都经过了精心的设计,在与原始建筑保持协调的同时,为其增添了具体的使用功能。

Ketelhuis is a place where every single area has been designed to complement the original building, yet to enhance the designated use of each one of the rooms.

▼平面图,plan © Studio Modijefsky

Project: Ketelhuis

Location: Zaandam, The Netherlands

Program: Residential, gallery space, artist studio

Assignment: Interior design and space planning

Status: Realised August 2020

Size: 353 m2

Client: Private

Design: Studio Modijefsky; Esther Stam, Moene van Werven, Zahra Rajaei, Karen Man Lai Cheng
In
Collaboration with: Studio Molen
Photography: Maarten Willemstein

M0re: Studio Modijefsky   更多关于:Studio Modijefsky on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment