Cuartel del Mar restaurant by more-co

A public restaurant and exhibition space on the Chiclana de la Frontera coast

Project Specs

Design:
Location:

感谢 more-co 予gooood分享以下内容。
Appreciation towards more-co for providing the following description:

该项目由西班牙Chiclana de la Frontera海岸的一座旧军营建筑改造而来,同时容纳了餐厅和展览空间的功能。

The rehabilitation of the old military barracks of the Loma del Puerco on the Chiclana de la Frontera coast to a public restaurant and exhibition space.

▼餐厅外观,restaurant exterior view ©Antonio Andrade

餐厅由两个平行于海滩的长方形体量构成,西面是餐厅和厨房,东边是展览空间和整个建筑的服务设施。这两个体量可以从北立面上的主入口进入,并共享一个多功能的户外庭院——这里是整个建筑的核心区域,在提供交通路径的同时创造了室内与室外的连接。

The Cdm is made up of two long pavilions parallel to the beach.  To the west is located the restaurant and kitchen. The east integrates the exhibition space and services for the entire complex.  The two pavilions are accessed by the main entrance in the northern facade through a shared outdoor multifunctional patio, the backbone of the complex which provides the circulation/movement as well creating an indoor/outdoor relationship.

▼餐厅屋顶鸟瞰,restaurant rooftop view ©Antonio Andrade

宽阔且开放的展览区域能够灵活地适应休闲活动和文化活动的需要,同时还可以直接与庭院连接起来,起到拓展展览空间的作用。庭院的存在能够减轻沿海地区的大风干扰,同时还可以用于举办各种表演和活动,或为当地游客提供休息的场所。

The exhibition zone is enlarged and left open, flexible to adapt to leisure and cultural activities.  It is located in direct relation to the patio which can be used as an expansion of the exhibition space.  The patio is protected from the sometimes windy condition of the coast, and can be used for a variety of functions (e.g. musical performances) or simply used as a rest area for visitors at the center.

▼入口立面,entrance facade ©Antonio Andrade

▼入口,entrance ©Antonio Andrade

▼共享的庭院,the shared patio ©Antonio Andrade

新修建的螺旋楼梯可直接通往屋顶的观鸟站和瞭望点(在天气晴朗时可以望见约10公里以外的Sancti Petri城堡)。

The new spiral stair provides access to the roof for bird watching, look out point (which on clear days permit views to Castle Sancti Petri about 10km away).

▼旋转楼梯,the spiral staircase ©Antonio Andrade

在建筑的特定位置还策略性地修建了凉廊,可以将游客引向餐厅的主要区域、屋顶观鸟站或东南方向的露台(这里也是视野最佳的地点之一)。

New pergolas are introduced in strategic points, orienting the visitor towards the main areas, the bird watching station on the roof or the southeast terrace (one of the spaces with the best views).

▼屋顶凉亭, the pavilion on the roof ©Antonio Andrade

室内地面以抛光混凝土铺设,带来自然的观感,并为空间布局赋予了连续性。由木材和藤条制成的假天花板将户外的凉廊元素延续至室内,创造出平衡的室内外关系。

Polished concrete floors in the interior lend a natural appearance and provide spacial continuity with the distribution of spaces, while never competing with the protagonism of the exterior views framed by the windows. The false ceiling made of wood and braided weaved cane replicate the exterior pergolas in a continuous interior-exterior-space game.

▼餐厅内部空间,restaurant interior view ©Antonio Andrade

▼用餐区,dining area ©Antonio Andrade

▼户外用餐区,outdoor dining area ©Antonio Andrade

建筑的内外墙面均覆盖以浅色的石灰砂浆。屋顶安装了隔热层,铺设以碎石和连续的混凝土表面,并同样使用了浅色调,以便在融入景观的同时防止屋顶吸收过多的热量。

All the facades and interior walls are of lime mortar in a light tone. The roof is insulated and covered with gravel or continuous concrete pavers, again in light tones to protect from the sun and also to integrate with the landscape from above.

▼屋顶铺设以碎石和连续的混凝土表面,the roof is covered with gravel or continuous concrete pavers ©Antonio Andrade

colaboradores: Artemisa Espinosa y Carolina Lozano (arquitectas, desarrollo de proyecto)
Paula Moya (interiorista, desarrollo de proyecto)
Manuel Moreno (arquitecto técnico)
Pablo Villarejo (estudio energético)
Diego San Isidro (cálculo de estructuras)
Orvi Sotolor, S.L. (cálculo de instalaciones),
Antonio Andrade (fotógrafo)
Diego de la Nuez (rendering y 3D)
Alejandra Pombo (decoración)
Rent a Garden (paisajismo)

More:more-co

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment